reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2021

Podziwiam chęć posiadania 4 dzieci, serio. Ja mam córkę 5 lat i teraz jestem w trzeciej ciąży ( drugą poroniłam) jeśli teraz zakończy się sukcesem to na 90% jest to moje ostatnie dziecko

Ja zawsze marzylam o trojce no i mamy, jakis rok po porodzie juz mowilismy z mezem ze bedziemy chcieli czwarte choc myslalam ze bedzie wieksza roznica a to tylko 3 lata :D syn tez z grudnia

reklama
Ja właśnie też i staram się nie jeść jakiś tłustych potraw ale jak biorę np jabłko i je zjem to tak mi smakuje że muszę wziąć kolejne bo nie wytrzymam a jak się przejem lub przegłodze mam straszne mdłości 😬🙈
Ja nie mogę jeść smażonego mięsa, gotowanych ziemniaków, sosów, odrzuca mnie strasznie. Jakieś pierogi, naleśniki, ryż, owoce jak najbardziej. I pomyśleć, że tydzień temu jadłam pizzę i nie podejrzewałam, że od poniedziałku nie będę mogła jeść większości rzeczy

Na twoim miejscu wogole bym nie poszla na ta wizyte dzis, ciaze mlodsza od mojej, poczekaj przynajmniej tydzien i wtedy idz zobacz, jak nie nasz plamienia ani nic niepokojacego sie nie dzieje to warto poczekac dluzej, jak wklada codziennie ta koncowke od usg to tez nie jest dobre moim zdaniem
Dziś chyba ostatni raz pójdę . Jak nie będę widziała pęcherzyka to i tak powiem jej że świetnie się czuje i chce jeszcze poczekać

Hello
Ja zaczęłam dzień od ćwiczeń rozciągających i odpukać jakoś lepiej, nie mam mdłości.
Słuchajcie dał mi takie badania teraz muszę robić glukozę ?
Mam identyczne plus jeszcze kilka, może że względu na wiek😉
Ja tez z tych starszych.. 83 i dziecko numer 3 😀 waga 55 kg.. a powiedzcie dziewczyny szczególnie te które są w kolejnych ciążach jak z Waszymi brzuszkami na tym etapie? Niby waga stoi ale już wszystkie moje dżinsy w pasie są zdecydowanie za małe..🙈
Na razie płaski.
To mnie przebiłas😘
Chyba mnie już nikt nie przebije😕
Hej! Mam pytanie dotyczące zwolnienia z pracy. Czy jeśli lekarz wystawił mi zwolnienie z oznaczeniem B czyli ciąża to czy dodatkowo muszę dostarczyć do pracodawcy zaświadczenie o ciąży żeby wszystko się zgadzało? Umowę mam na stałe, to moja pierwsza ciąża i nie wiem jak to powinno się odbywać. Póki co dostałam zwolnienie na dwa tyg i dostałam już info o wypłaceniu chorobowego za ten czas ale jest to pomniejszona kwota i się zastanawiam...? Napisałam do księgowej ale czekam na odpowiedź.

No tak, póki co za dwa tyg zwolnienia mam pomniejszoną kwotę. Nie wiem, może później będzie jakieś wyrównanie, nie mam pojęcia...
Zwolnienie jest 100%
Ale jak mam umowę o pracę i dodatkowo zlecenie to zlecenie na L4 już nie przysługuje ? Wiecie może ?
Na zlecenie nie
Przez to że tyle mi nagadała już wcześniej o tej ciąży pozamacicznej to bałam się że coś mi się stanie na weekendzie ... No ale niby przy beta 1561 powinno dziś już coś widać ... Wczoraj jakaś kropa była więc może dziś już pokaże a jak nie no to trudno zostanę w szpitalu :(
Miałam taka sytuację w pierwszej ciąży. Bez sensu straszą.

Kobieta jest chroniona od pierwszego dnia ciąży. Nie można jej zwolnić.

Tyyyyle napisałyście, że szok. Nie wyrabiam😉

Ja nie mogę jeść smażonego mięsa, gotowanych ziemniaków, sosów, odrzuca mnie strasznie. Jakieś pierogi, naleśniki, ryż, owoce jak najbardziej. I pomyśleć, że tydzień temu jadłam pizzę i nie podejrzewałam, że od poniedziałku nie będę mogła jeść większości rzeczy
O matko, zjadłabym pizzę 😋😋😋

NA MDŁOŚCI odkryłam co pomaga!
Sok z apteki z żurawiny z woda rozcieńczony i ew.zwykle gumy do żucia jakieś owocowe odbitki.
Ale ten sok żurawinowy to jest sztos! Próbujcie w końcu nie mdli mnie całe dnie i zjadłam nawet czekolade 😳 plus żurawina zapobiegawczo na zakażenia układu moczowego, co jest częste w ciazy
Ile tego soku dziennie można wypić?

reklama
Kurde ale mnie pęcherz boli coraz bardziej ... on mi nie chce nic zapisać ... mam zrobić badania i przyjść za dwa tyg
Dobrze pamiętam że zapalenie pęcherza?
Mogę polecić sok żurawinowy, i ogromne ilości wody z cytryną , ale naprawdę ogromne i powinna być baaaarDzo kwaśna.
I chyba urosept można w ciąży stosować

Do góry