reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2021

reklama
Mi lekarz właśnie powiedział, że jeśli pojawią się wymioty w większej ilości to mam nie brać np femibionu bo może właśnie nasilać te wymioty. Biorę jeszcze duphaston i luteinę ale nie pamiętam czy je też mam odstawić wtedy ehh... 🙈

Z luteiną miałam niezła przygodę w aptece. Nie wiem ile czasu tam spędziłam ale kolejka za mną mega się zrobiła. Pani farmaceutka miała problem bo luteina (3 opakowania) wyskakiwała jej za 0 zł, coś kombinowała przez dłuższy czas, dzwoniła, aż w końcu powiedziała co się dzieje i dopiero jak jej wytłumaczyłam, że w ciąży jest darmowa to załatwiłyśmy sprawę 😅😄 nie miała pojęcia, że są takie uprawnienia w ciąży 😄
A to jakoś na recepcie jest wypisane ze jest nieodpłatna ? Bo dostałam receptę ale na niej pisze 100 % płatności 🤔

Hej dziewczyny🤗
Podglądam was już od dobrego tygodnia, ale bałam się odezwać żeby nie zapeszyć. Jestem już po poronieniu(puste jajo) i ciąży biochemicznej.
Wczoraj pierwsza wizyta: z usg było 6+1 i widziałam serduszko 🥰 Termin z usg 13.12.
Z objawów jestem mega zmęczona i mam ciągle mdłości.

Cześć dziewczyny, nieśmiało się witam.
Jestem aktualnie 10dpo, od wczoraj testy wychodzą pozytywnie. Termin byłby wg aplikacji w Sylwestra.

Pierwszy test wykonany rano wczoraj
Drugi wieczorem wczoraj
A trzeci dziś rano
(Dziś pojechałam na krew)

Proszę o chociaż pół kciuka
Gratuluje Wam 🥰
Gratulacje, daj znać jak beta 😍

Cześć dziewczyny, nieśmiało się witam.
Jestem aktualnie 10dpo, od wczoraj testy wychodzą pozytywnie. Termin byłby wg aplikacji w Sylwestra.

Pierwszy test wykonany rano wczoraj
Drugi wieczorem wczoraj
A trzeci dziś rano
(Dziś pojechałam na krew)

Proszę o chociaż pół kciuka
Gratuluje Wam 🥰
Witam, kreseczka blada ale coś widać. Trzymam kciuki! 😘

Hej hej ja już po wizycie wszystko u nas dobrze bąbel ma 13mm i pięknie bije serduszko❤️❤️Trzymamy kciuki za resztę wizyt✊✊

Załączniki

• 028F35AE-49F5-4560-A507-0A3A8B9CD763.png
    028F35AE-49F5-4560-A507-0A3A8B9CD763.png
    251 KB · Wyświetleń: 92
Hej dziewczyny🤗
Podglądam was już od dobrego tygodnia, ale bałam się odezwać żeby nie zapeszyć. Jestem już po poronieniu(puste jajo) i ciąży biochemicznej.
Wczoraj pierwsza wizyta: z usg było 6+1 i widziałam serduszko 🥰 Termin z usg 13.12.
Z objawów jestem mega zmęczona i mam ciągle mdłości.
Witam! Wspaniale, że widziałaś już serduszko 😍

Hejo, gratuluje udanych wizyt i pozytywnych testów. Ja w końcu będę miała 1 usg w piątek. Będzie to 8t3d . Boje się, bo 2 dni temu zauważyłam plamki na wkładce. Póki co cisza ale stres jest.
Milego dnia 🙂

A to jakoś na recepcie jest wypisane ze jest nieodpłatna ? Bo dostałam receptę ale na niej pisze 100 % płatności [emoji848]
Żeby była bezpłatna musi być wpisane przez lekarza uprawnienie "C", ale jak wpisane 100% to i tak będzie płatne. Być może lekarz nie ma umowy z NFZ I nie wystawia recept refundowanych

reklama
Do góry