reklama
czekamnaskarb
Fanka BB :)
Ja miałam torbiele na jajnikach ale przed ciążą i rzeczywiście wchłaniały się same. Może w ciąży jest tak samoDziewczyny tylko lekarz mi wspomniał że mam torbiel na jajniku i pytałam czy to zagraża ciąży powiedział że nie i że powinny się wchłonąć powinny malec i że będziemy obserwować, czy któraś też może spotkała się kiedyś z czym takim?
Es.jot
Jasne, rozumiemJa miałam torbiele na jajnikach ale przed ciążą i rzeczywiście wchłaniały się same. Może w ciąży jest tak samo
Ewelina:)
Gratulacje[emoji3590] na takie wiadomości czekamy[emoji3059]Dziewczynki!!! Serduszko bije [emoji3059][emoji3059][emoji3059] mam nadzieję że wszytsko będzie dobrze [emoji3059]
Ja w pierwszej ciąży miał torbiel na lewym jajniku Ale moja niestety rosła i to bardzo szybko i w 16 tygodniu ciazy byłam operowana i usunęli to gowno . Na szczęście wszystko poszło dobrzeDziewczyny tylko lekarz mi wspomniał że mam torbiel na jajniku i pytałam czy to zagraża ciąży powiedział że nie i że powinny się wchłonąć powinny malec i że będziemy obserwować, czy któraś też może spotkała się kiedyś z czym takim?
Gdy byłam tydzien temu na wizycie to lekarz też zrobił mi cytologię i uprzedził że może pojawić się plamienie i że nie mam się tym martwić [emoji6]Kurczę ja dziś miałam tylko pobraną cytologię i badania z krwi, bez usg i boli mnie podbrzusze i widziałam delikatną plamkę różową.
Jakiś zalatany dzień dziś... Dokucza mi zgaga, zaparcia, wzdęcia a teraz do soboty codziennie pracuję i nie wiem czy dam radę
Tak, ja mam to samo. Mnie lekarz powiedział, że połowa jego pacjentek ma w ciąży taki torbiel,że on się w ogóle tym nie martwi i ja też nie mam. Ma zmaleć i najprawdopodobniej się wchłonąćDziewczyny tylko lekarz mi wspomniał że mam torbiel na jajniku i pytałam czy to zagraża ciąży powiedział że nie i że powinny się wchłonąć powinny malec i że będziemy obserwować, czy któraś też może spotkała się kiedyś z czym takim?
ja ogólnie od wielu lat mam duże problemy z torbielami (po kilka/kilkanaście na każdym jajniku), dlatego co pół roku robię USG. Ostatnie było w lutym i dr powiedziała, że to już w sumie endometrioza i będzie mi coraz ciężej zajść w ciążę z każdym miesiącem. Tymczasem zaszliśmy przy drugim cyklu starań Ale wracając do rzeczy - uspokoiła mnie, że torbiele "tylko" utrudniają zajście, natomiast nie wpływają w żaden sposób na płód i ciążę. Co więcej, powiedziała, że zazwyczaj w ciąży znikają, więc jest ona jakby lekarstwem. Ale widzę wyżej w komentarzu, że jednak różnie bywa. Jak będę za 2 tyg. po USG TV to dam znać, czy faktycznie maleją.Dziewczyny tylko lekarz mi wspomniał że mam torbiel na jajniku i pytałam czy to zagraża ciąży powiedział że nie i że powinny się wchłonąć powinny malec i że będziemy obserwować, czy któraś też może spotkała się kiedyś z czym takim?
reklama
blair_90
Mama Anielii Aleksandry<3
Jeśli chodzi o zwolnienie to dopóki pracujemy zdalnie to pewnie będę pracować. Myślę że lipiec/sierpień będzie powrot do biura to wtedy na L4.
Podziel się: