reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

Dziewczyny tylko lekarz mi wspomniał że mam torbiel na jajniku i pytałam czy to zagraża ciąży powiedział że nie i że powinny się wchłonąć powinny malec i że będziemy obserwować, czy któraś też może spotkała się kiedyś z czym takim?

reklama
Dziewczyny tylko lekarz mi wspomniał że mam torbiel na jajniku i pytałam czy to zagraża ciąży powiedział że nie i że powinny się wchłonąć powinny malec i że będziemy obserwować, czy któraś też może spotkała się kiedyś z czym takim?
Ja miałam torbiele na jajnikach ale przed ciążą i rzeczywiście wchłaniały się same. Może w ciąży jest tak samo :)

Ja w pierwszej ciąży miał torbiel na lewym jajniku Ale moja niestety rosła i to bardzo szybko i w 16 tygodniu ciazy byłam operowana i usunęli to gowno . Na szczęście wszystko poszło dobrze

Kurczę ja dziś miałam tylko pobraną cytologię i badania z krwi, bez usg i boli mnie podbrzusze i widziałam delikatną plamkę różową.

Jakiś zalatany dzień dziś... Dokucza mi zgaga, zaparcia, wzdęcia a teraz do soboty codziennie pracuję i nie wiem czy dam radę :(
Gdy byłam tydzien temu na wizycie to lekarz też zrobił mi cytologię i uprzedził że może pojawić się plamienie i że nie mam się tym martwić [emoji6]

Tak, ja mam to samo. Mnie lekarz powiedział, że połowa jego pacjentek ma w ciąży taki torbiel,że on się w ogóle tym nie martwi i ja też nie mam. Ma zmaleć i najprawdopodobniej się wchłonąć

ja ogólnie od wielu lat mam duże problemy z torbielami (po kilka/kilkanaście na każdym jajniku), dlatego co pół roku robię USG. Ostatnie było w lutym i dr powiedziała, że to już w sumie endometrioza i będzie mi coraz ciężej zajść w ciążę z każdym miesiącem. Tymczasem zaszliśmy przy drugim cyklu starań :D Ale wracając do rzeczy - uspokoiła mnie, że torbiele "tylko" utrudniają zajście, natomiast nie wpływają w żaden sposób na płód i ciążę. Co więcej, powiedziała, że zazwyczaj w ciąży znikają, więc jest ona jakby lekarstwem. Ale widzę wyżej w komentarzu, że jednak różnie bywa. Jak będę za 2 tyg. po USG TV to dam znać, czy faktycznie maleją.

reklama
Do góry