reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

reklama
Masakra przez pół ciąży Ci z piersi ciekło żeby teraz przestało 🤷‍♀️🙄 no ale wlansie teraz można raz dwa mleczko przygotować i tatuś chętnie nakarmi a mamusia może się wyspać 🤩❤️

No a ja nic nie czuje niestety wszystkie moje wczesnejsze skurcze totalnie się Wyciszyły. Jeszcze nadzieja ze może w nocy się coś zacznie ale wątpię. Humor mam dziś jakiś lepszy niż wczoraj dziś jakoś tak podeszłam do tego zadaniowo. Dopakowac co trzeba, oporządzić się w wannie, trochę posprzątać itp. Ciekawe czy w ogóle dziś zasne 🙄
Coś zapędziłam się chyba, bo właśnie mam zastój w jednej piersi (małego karmiłam przeważnie jedna w szpitalu, bo z drugiej nie leciała prawie w ogóle siara) i przez to sobie trochę nagrabilam 🙄
Ściągam laktatorem, doleje mu ta siare do mleka, żeby się nie zmarnowała.

I to jest nastawienie na poród! 🥳 Bravo.
Koniecznie zdawaj relacje - do momentu az będziesz w stanie 😂
Wszystkie tu trzymamy kciuki mocno, mocno 😘

Ja moze jestem nienormalna albo po prostu strasznie uwielbiam spac, ale spalam jak zabita przed przyjeciem do szpitala, spalam czesto pod ktg, spalam na porodowce za kazdym razem jak lezalam pod oksy 🤣
Trzymam za Was kciuki dziewczyny! Dawajcie znac co i jak 😘

Coś zapędziłam się chyba, bo właśnie mam zastój w jednej piersi (małego karmiłam przeważnie jedna w szpitalu, bo z drugiej nie leciała prawie w ogóle siara) i przez to sobie trochę nagrabilam 🙄
Ściągam laktatorem, doleje mu ta siare do mleka, żeby się nie zmarnowała.

I to jest nastawienie na poród! 🥳 Bravo.
Koniecznie zdawaj relacje - do momentu az będziesz w stanie 😂
Wszystkie tu trzymamy kciuki mocno, mocno 😘
Oj to działaj tam z tymi cyckami 😅 a może jednak fajnie Ci się uruchomi laktacja i trochę po karmisz? Chyba że nie chcesz to inna rzecz 😉
Ok będę dawać znać co i jak ❤️
Ja moze jestem nienormalna albo po prostu strasznie uwielbiam spac, ale spalam jak zabita przed przyjeciem do szpitala, spalam czesto pod ktg, spalam na porodowce za kazdym razem jak lezalam pod oksy 🤣
Trzymam za Was kciuki dziewczyny! Dawajcie znac co i jak 😘
No powiem szczerze że też nawet się wyspałam. Oczywiście miałam że 3 pobudki na siku ale jakoś udawało mi się zasnąć 😎 tylko męża musiałam wygonić z łóżka bo chrapał i mnie to wybudzało a zależało mi żeby jednak spać 😅
Ale to ja Ci mega zazdroszczę że potrafisz wszędzie zasnąć! Jak ja bym tak chciała!

reklama
Jak już go dostaniesz to pamiętaj o ciągłym ruchu - kucaj sobie, rozciągaj się, schylaj, kołysaj biodrami, chodź po schodach jeśli są na oddziale, No i systematycznie pociągaj za balonik ☺️
Mam już balonik i jest niezle przyznam szczerze 😂 boli jak nie wiem, aż ciężko mi się zmusić do chodzenia czy kucania. A to dopiero początek 😭

Do góry