reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

U mnie podobnie zaczął raczkowac tydzień przed skończeniem 7 miesięcy a teraz to już zasuwa jak mały samochodzik a dodatkowo próbuje uciec tam gdzie mu nie wolno albo na schody albo do łazienki poza tym wstaje przy wszystkim - po prostu sajgon 😄 Mam pytanie Wasze dzieci też tak mało śpią w dzień dwie drzemki po pół godziny czasem uda się że pośpi godzinkę Dłużej to usypiam niż on śpi
U nas to zależy od dnia, najczęściej ma 3 drzemki od 30min do godziny.
Jak jest deszczowa pogoda to mu się super śpi i ostatnio miał dwie drzemki po 2h 😂😎

Ale nie mogę narzekać - na drzemki zasypia w ciągu 10min i zawsze te 30 min śpi. Polecam pilnowania okien aktywności - nam to bardzo dużo dało :)

reklama
U mnie podobnie zaczął raczkowac tydzień przed skończeniem 7 miesięcy a teraz to już zasuwa jak mały samochodzik a dodatkowo próbuje uciec tam gdzie mu nie wolno albo na schody albo do łazienki poza tym wstaje przy wszystkim - po prostu sajgon 😄 Mam pytanie Wasze dzieci też tak mało śpią w dzień dwie drzemki po pół godziny czasem uda się że pośpi godzinkę Dłużej to usypiam niż on śpi
U nas 3 drzemki 2 po 45min- 1h i jedną ok.2 h

U nas to zależy od dnia, najczęściej ma 3 drzemki od 30min do godziny.
Jak jest deszczowa pogoda to mu się super śpi i ostatnio miał dwie drzemki po 2h 😂😎

Ale nie mogę narzekać - na drzemki zasypia w ciągu 10min i zawsze te 30 min śpi. Polecam pilnowania okien aktywności - nam to bardzo dużo dało :)
Szukam informacji w necie na temat tych okien ale nic nie mogę znaleźć. Proszę, podeślij coś :) Dzięki

U nas ostatnie 4 noce budzi się w okolicach 2 rano i ciężko to położyć przez kolejne 1.5 godziny. Później budzi się często ale usypia w miarę szybko. Chodzę jak zombie działający na kawie

Czy Wasze maluchy też się tak często budzą w nocy i wieczorem? Moja budzi się ZAWSZE 20-40 min po odłożeniu do łóżeczka i muszę ja dolulać. Później czasem śpi a czasem chodzę nawę co pół godziny ją usypiać. Zwykle o 23 przekładam ja do swojego łóżka bo budzi się na pierś i wtedy śpimy już do rana ale muszę tego unikać bo zeszłego ranka spadła z łóżka jak spałam. Prosto na nosek. Nic jej nie jest ale najadłam się strachu, teraz muszę uważać. Kupię chyba zaporę do łóżka bo co robić...

U nas niestety od kilku dni to samo. Zasypia ok 21-21.30 i od 1-2 w nocy zaczyna się budzić co 10, 15 czy 30 minut. Często trwa to 2-3 godziny. Czasem jak już nie mamy siły z mężem to zabieramy go do siebie. Wiem, że kolejne zęby są już blisko bo widzę białe dziąsła. Już myślałam czy to nie upał- wczoraj o 23 mieliśmy 30°. No i łóżeczko turystyczne nigdy nie będzie wygodne tak jak normalne, które mamy w domu. Tez juz nam ręce opadają i mam nadzieję, że niedługo się skończy. A może to skok?

reklama
Czy któroś z dzieci ma problem z piciem mleka lub nie chce go pić?
Witajcie dziewczyny, podczytuje Was regularnie ale nigdy tu nie pisałam. Byłam na styczniowkach ale moja córcia urodziła się w grudniu więc zaglądam i tu i tu [emoji4]
Moja kruszynka waży teraz 6500 g ma niedowagę ale wyniki badań ma w normie a to najważniejsze . Od 4 mscż piję cyca dosłownie 5 minut i ani chwili dłużej. Z butelki probowałam ,na śpiocha zje max 80 ml, jak nie śpi to nie tknie nawet. Od 5 msc na polecenie lekarza wprowadzaliśmy pokarmy. Je ładnie ale wszystko w małych ilościach mnie więcej 60- 80 ml. Jest drobniutka ale nie wychudzona. Myślę że to taka uroda. Nie raczkuje jeszcze, czołga się i turla. Czy Wasze maleństwa już wszystkie raczkują?

Do góry