reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
U mnie też z obrotami ciężko ja zaczęłam od marchewki dziś nawet nie chciał mleka po marchewkę zawsze dojadał mleczkiem a tu bunt w ogóle dziś kiepsko je może taki dzień za oknem paskudnie 🙁
U nas dzisiaj też był bunt na jedzenie jadła po 80 ml na noc tylko normalnie zjadła 130 ml. U nas był brokuł dzisiaj i mocno się krzywiła

My mieliśmy ok 7 dni biegunkę. Dawałam probiotyki i dużo wody. Pediatra zaleciła smectę ale mąż poczytał, że nowe badania mówią o tym, że nie jest wskazana do 2 r.z.

U nas bardzo ładnie je. Zaczęłam od soku z marchwi, później gotowana marchew z ziemniakiem, w kolejnych dniach doszła do papki pietruszka ana deser banan. Ale coś musimy odstawić bo młody po jedzeniu ma bardzo czerwone policzki i boję się, że to będzie alergia.

A jak ze spaniem u waszych dzieci? U nas jest jakiś regres i padam na twarz. Nic nie chce spać, budzi się często i chce przewracać się na brzuch 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️ tragedia

U nas w miarę ładnie w nocy śpi, pobudka o 2 i 5. Zasypia ok 21.
Z jedzeniem jest różnie- kaszke odstawiłam,bo tylko krzyk przy niej ostatnio był.
Ładnie je banany z jabłkiem, marchew z jabłkiem. Jagody mu nie podeszły.
Z zupek je marchew z ziemniakiem i masłem. Dostał też z selerem i pietruszką i też było ok. A wczoraj po raz pierwszy ziemniaki z żółtkiem, masłem i koperkiem- ależ mu smakowało 😀

Mój już dzisiaj 8 dzień walczy dostał hidrasec, elektrolity, probiotyk, tasectan nie pomogło i od wczoraj włączyła mu lekarka nifuroksazyd mam nadzieję, że to już pomoże. Mały ogólnie zadowolony, uśmiechnięty, ładnie pije. W dzień ma dwie drzemki po 30 min i jedna ok 3h. W nocy chodzi spać ok 21 i ma zazwyczaj dwie pobudki. Dietę będziemy rozszerzać jak mu przejdzie.

Mam pytanie ile dni podajecie to samo warzywo lub owoc żeby sprawdzić czy nie ma alergii I czy nie szkodzi a potem do tego dodajecie drugi produkt czy oddzielnie potem kilka dni coś innego?

Mam pytanie ile dni podajecie to samo warzywo lub owoc żeby sprawdzić czy nie ma alergii I czy nie szkodzi a potem do tego dodajecie drugi produkt czy oddzielnie potem kilka dni coś innego?
2-3 dni. W sumie obie metody

Ale chyba ma alergię na banana abardzo szkoda bo uwielbia. Odstawiam i obserwuje czy policzki będą miały normalny kolor

reklama
2-3 dni. W sumie obie metody

Ale chyba ma alergię na banana abardzo szkoda bo uwielbia. Odstawiam i obserwuje czy policzki będą miały normalny kolor
Szkoda że nie może ale może spróbuj za jakiś czas wtedy może będzie już ok Ja wciąż jestem na marchewce dziś 3 dzień a jutro może dodam jeszcze ziemniaczka dopiero teraz w miarę je z łyżeczki bo wcześniej więcej za buzią niż w środkiu 😄

Do góry