reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Dziewczyny czy Wasze dzieci interesują i bawią się już swoimi kolankami? Wczoraj mnie pediatra o to pytała ale mój jeszcze tego nie robi..
Nie ma u nas na razie zainteresowania kolanami. Na stopy zagląda czasem gdy siedzi w nosidełku. Na razie numerem jeden są dłonie- całe wkłada do buzi. Od 2 dni zauważyłam że zaczyna przekręcać sie na boki 😀.

Pediatra kazała mi wprowadzać już kaszki do diety mam zacząć od sinlac jak skończy 4 miesiac a jak będzie to wyglądało to przekonam się w trakcie
My jemy mlecznoryżowa malinową- polubił na gęsto, jedzone łyżeczka. Z butli nie chce...ale wczoraj tą gęsta kaszka zwymiotował, aż mu noskiem poszło 😑

reklama
Nasza z tych mniej jedzących i też chcę zacząć od kaszy zacznę od bebilon alerlac to chyba coś podobnego lub to samo co sinlac. Jak się uda to startujemy w środę
Wczoraj podałam pierwszy raz zainteresowanie zerowe co dostał to I wypluł ale nie poddajemy się zastanawiam sie nad podaniem rzadszej przez smoczek tylko muszę zaopatrzyć się w odpowieni smoczek

Nie ma u nas na razie zainteresowania kolanami. Na stopy zagląda czasem gdy siedzi w nosidełku. Na razie numerem jeden są dłonie- całe wkłada do buzi. Od 2 dni zauważyłam że zaczyna przekręcać sie na boki 😀.

My jemy mlecznoryżowa malinową- polubił na gęsto, jedzone łyżeczka. Z butli nie chce...ale wczoraj tą gęsta kaszka zwymiotował, aż mu noskiem poszło 😑
A jakiego smoczka używasz? U mojego jeszcze słabo z łyżeczką 😅

Wczoraj podałam pierwszy raz zainteresowanie zerowe co dostał to I wypluł ale nie poddajemy się zastanawiam sie nad podaniem rzadszej przez smoczek tylko muszę zaopatrzyć się w odpowieni smoczek
No niestety maluszki nie wiedzą że to trzeba w drugą stronę tą kaszę a nie wyplówać. Pamiętam jak starsza się uczyła z łyżeczki to wszystko w koło niej było w marchewce ale pomału załapała

Mam pytanie kiedy podajecie inny posiłek po mleku czy przed I ile czasu odczekujecie zanim podajcie marchewkę lub kaszke? To moje pierwsze dziecko więc jestem zielona a w necie są różne opcje I często sprzeczne

Mam pytanie kiedy podajecie inny posiłek po mleku czy przed I ile czasu odczekujecie zanim podajcie marchewkę lub kaszke? To moje pierwsze dziecko więc jestem zielona a w necie są różne opcje I często sprzeczne
Ja podawała najpierw warzywa/ owoce jeśli to była nowość to 3- 4 łyżeczki i za kilka minut podawała mleko tak samo było z kasza najpierw kasza potem mleko

Jak już zjadła większą ilość to w zupełności wystarczało jej i mleka już nie chciała i było zastepowane mleko warzywem. Mniej więcej jak miała pół roku to 6 mleko 9 kasza 12 warzywo--zupka 15 mleko 18 owoc z kaszą manną jej robiłam 21 mleko. Potem owoce przerzuciłam na 15 a o 18 mleko. Jeśli był jakiś nowy owoc to zamieniałam posiłek z zupką żeby nie było rewolucji w nocy

Ostatnia edycja:
Jak już zjadła większą ilość to w zupełności wystarczało jej i mleka już nie chciała i było zastepowane mleko warzywem. Mniej więcej jak miała pół roku to 6 mleko 9 kasza 12 warzywo--zupka 15 mleko 18 owoc z kaszą manną jej robiłam 21 mleko. Potem owoce przerzuciłam na 15 a o 18 mleko. Jeśli był jakiś nowy owoc to zamieniałam posiłek z zupką żeby nie było rewolucji w nocy
Dzięki za rozpiske 😃 pomyślę jak to zrobić U siebie

reklama
Dziewczyny mam takie pytanie z innej beczki. Za niecały miesiąc mam komunię jestem chrzestna może orientujecie się ile daje się na prezent chodzi mi o pieniądze bo zbiera na laptopa

Do góry