reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Dziewczyny czy Wasze dzieci interesują i bawią się już swoimi kolankami? Wczoraj mnie pediatra o to pytała ale mój jeszcze tego nie robi..
Nie ma u nas na razie zainteresowania kolanami. Na stopy zagląda czasem gdy siedzi w nosidełku. Na razie numerem jeden są dłonie- całe wkłada do buzi. Od 2 dni zauważyłam że zaczyna przekręcać sie na boki 😀.

Pediatra kazała mi wprowadzać już kaszki do diety mam zacząć od sinlac jak skończy 4 miesiac a jak będzie to wyglądało to przekonam się w trakcie
My jemy mlecznoryżowa malinową- polubił na gęsto, jedzone łyżeczka. Z butli nie chce...ale wczoraj tą gęsta kaszka zwymiotował, aż mu noskiem poszło 😑

reklama
Nasza z tych mniej jedzących i też chcę zacząć od kaszy zacznę od bebilon alerlac to chyba coś podobnego lub to samo co sinlac. Jak się uda to startujemy w środę
Wczoraj podałam pierwszy raz zainteresowanie zerowe co dostał to I wypluł ale nie poddajemy się zastanawiam sie nad podaniem rzadszej przez smoczek tylko muszę zaopatrzyć się w odpowieni smoczek

Nie ma u nas na razie zainteresowania kolanami. Na stopy zagląda czasem gdy siedzi w nosidełku. Na razie numerem jeden są dłonie- całe wkłada do buzi. Od 2 dni zauważyłam że zaczyna przekręcać sie na boki 😀.

My jemy mlecznoryżowa malinową- polubił na gęsto, jedzone łyżeczka. Z butli nie chce...ale wczoraj tą gęsta kaszka zwymiotował, aż mu noskiem poszło 😑
A jakiego smoczka używasz? U mojego jeszcze słabo z łyżeczką 😅

Wczoraj podałam pierwszy raz zainteresowanie zerowe co dostał to I wypluł ale nie poddajemy się zastanawiam sie nad podaniem rzadszej przez smoczek tylko muszę zaopatrzyć się w odpowieni smoczek
No niestety maluszki nie wiedzą że to trzeba w drugą stronę tą kaszę a nie wyplówać. Pamiętam jak starsza się uczyła z łyżeczki to wszystko w koło niej było w marchewce ale pomału załapała

Mam pytanie kiedy podajecie inny posiłek po mleku czy przed I ile czasu odczekujecie zanim podajcie marchewkę lub kaszke? To moje pierwsze dziecko więc jestem zielona a w necie są różne opcje I często sprzeczne

Mam pytanie kiedy podajecie inny posiłek po mleku czy przed I ile czasu odczekujecie zanim podajcie marchewkę lub kaszke? To moje pierwsze dziecko więc jestem zielona a w necie są różne opcje I często sprzeczne
Ja podawała najpierw warzywa/ owoce jeśli to była nowość to 3- 4 łyżeczki i za kilka minut podawała mleko tak samo było z kasza najpierw kasza potem mleko

Jak już zjadła większą ilość to w zupełności wystarczało jej i mleka już nie chciała i było zastepowane mleko warzywem. Mniej więcej jak miała pół roku to 6 mleko 9 kasza 12 warzywo--zupka 15 mleko 18 owoc z kaszą manną jej robiłam 21 mleko. Potem owoce przerzuciłam na 15 a o 18 mleko. Jeśli był jakiś nowy owoc to zamieniałam posiłek z zupką żeby nie było rewolucji w nocy

Ostatnia edycja:
Jak już zjadła większą ilość to w zupełności wystarczało jej i mleka już nie chciała i było zastepowane mleko warzywem. Mniej więcej jak miała pół roku to 6 mleko 9 kasza 12 warzywo--zupka 15 mleko 18 owoc z kaszą manną jej robiłam 21 mleko. Potem owoce przerzuciłam na 15 a o 18 mleko. Jeśli był jakiś nowy owoc to zamieniałam posiłek z zupką żeby nie było rewolucji w nocy
Dzięki za rozpiske 😃 pomyślę jak to zrobić U siebie

reklama
Dziewczyny mam takie pytanie z innej beczki. Za niecały miesiąc mam komunię jestem chrzestna może orientujecie się ile daje się na prezent chodzi mi o pieniądze bo zbiera na laptopa

Do góry