reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

A jak u waszych dzieciaczki z usypaniem? Zasypiają same w łóżeczku czy musicie nosić i bujać?
U mnie bujanie na rękach. Potem spi na rękach 😱 jest kompletnie "nieodkladalna". W lozeczku się budzi więc w nocy spi obok mnie. Jak jest zbyt zmęczona to zamiast spać - krzyczy. W domu nic nie mogę zrobic. Smoczka czasem weźmie ale często wypluwa. Za to często zasypia przy piersi. Na szczęście... A no i w domu wszyscy chodzą na paluszkach, taki terror

reklama
Silikonowe nakładki uratowali mi sutki. W szpitalu strasznie mnie pogryzł. Dodatkowo smarowałam lanoliną, maltanem, swoim mlekiem i wietrzyłam

A czy wy te, czasem macie takie psychiczne kryzysy? Że nie dajecie już rady, nie wiecie co więcej możecie zrobić i tęsknicie za spokojem przed urodzeniem? Mam nadzieję, że to minie. Moje pierwsze dziecko i jestem zielona.

U mojego małego zluszcza sie skora, naskórek czy u Was jest podobnie I czym smarujecie Dodam że kąpię w Oliatum wg zalecen położnej
A tak wogole miłego dnia życzę 😆
Tak, złuszczał się przez ponad 2 tygodnie na stopach, łydkach i trochę brzuchu. Kąpie w żelu Hipp i smaruje DERMA ECO BABY

A czy wy te, czasem macie takie psychiczne kryzysy? Że nie dajecie już rady, nie wiecie co więcej możecie zrobić i tęsknicie za spokojem przed urodzeniem? Mam nadzieję, że to minie. Moje pierwsze dziecko i jestem zielona.
Ja obecnie nie mam. Może dlatego że przy drugim dziecku człowiek jakby wiedział czego się spodziewać. Ale przy pierwszym było ciężko a byłam tak jak mowisz - zielona. Pamiętam że zamykalam się w łazience, siadalam na podłodze i wyłam żeby mama i tesciowa nie widziały. A czasami ciężko było przetrawic ich "dobre" rady 🙊
Pierwsze chwilę są trudne ale pamiętaj, ze szybko ( a nawet za szybko) mijaja i jak malenstwo skończy 3 miejsce to będzie o niebo lepiej 😊 a jak zacznie siadac to już w ogóle.

U mnie czwarte dziecko,a kryzysy też miewam. To normalne- hormony jeszcze w nas szaleją.

reklama
Ja tez pierwsze dziecko i mam wrazenie ze maz lepiej sie zajmuje.. przy mnie maly ciagle placze

Do góry