healthy.mindset
Aktywna w BB
Dziewczyny, jak czesto mialyscie wykonywane badanie na ile rozwarta jest szyjka macicy tuz przed porodem ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
W sumie to co wizytę tylko, że czasem się zagadałam i o to nie pytałam a lekarz czasem sam z siebie mówił a czasem nie. Długości od jakiegoś czasu na usg mi już nie bada. Może od ok 3 wizytDziewczyny, jak czesto mialyscie wykonywane badanie na ile rozwarta jest szyjka macicy tuz przed porodem ?
Rozumiem. Mi pierwszy raz sprawdzili w polowie 37 tygodnia I bardzo bolalo czulam jak piesc lekarki w przenosni "uciska na glowka dziecka"...dokladnie tak sie czulam. Dzidzia jest bardzo nisko ustawiona, moze dlatego.Mam rozwarcie na 1 cm , skurcze codziennie ale poza tym nic sie nie dzieje. Po badaniu mialam troche krwi I lekarka mowi ze porod sie zaczyna I powinnam do dzis urodzic... a tu nic. Jutro znowu wizyta I az sie wzdrygam jak zacznie mnie badac. Nie wiem czemu czulam taki bol, mam wysoki prog bolu, moze to przez niskie ustawienie dziecka i skurcze. A was bolalo badanie na ile jest rozwarcie pod koniec ciazy?W sumie to co wizytę tylko, że czasem się zagadałam i o to nie pytałam a lekarz czasem sam z siebie mówił a czasem nie. Długości od jakiegoś czasu na usg mi już nie bada. Może od ok 3 wizyt
Mnie boli za kazdym razem badanie. Niewazne czy to moja lekarka czy tak jak ostatnio na izbie.. czuje takie klucie tam albo jakby ktos mi papierem sciernym jezdzil. Tez mam rozwarcie 1 cm. Tyle, ze mi mowila moja, ze maly ma glowke wysoko. W sensie, ze nie napiera nia i ani razu nie plamilam/krwawilam po.Rozumiem. Mi pierwszy raz sprawdzili w polowie 37 tygodnia I bardzo bolalo czulam jak piesc lekarki w przenosni "uciska na glowka dziecka"...dokladnie tak sie czulam. Dzidzia jest bardzo nisko ustawiona, moze dlatego.Mam rozwarcie na 1 cm , skurcze codziennie ale poza tym nic sie nie dzieje. Po badaniu mialam troche krwi I lekarka mowi ze porod sie zaczyna I powinnam do dzis urodzic... a tu nic. Jutro znowu wizyta I az sie wzdrygam jak zacznie mnie badac. Nie wiem czemu czulam taki bol, mam wysoki prog bolu, moze to przez niskie ustawienie dziecka i skurcze. A was bolalo badanie na ile jest rozwarcie pod koniec ciazy?
Ciekawe ile bedziemy chodzily z rozwarciem na 1 cm...a na kiedy masz termin ustalony?Mnie boli za kazdym razem badanie. Niewazne czy to moja lekarka czy tak jak ostatnio na izbie.. czuje takie klucie tam albo jakby ktos mi papierem sciernym jezdzil. Tez mam rozwarcie 1 cm. Tyle, ze mi mowila moja, ze maly ma glowke wysoko. W sensie, ze nie napiera nia i ani razu nie plamilam/krwawilam po.
Ja mam termin porodu z OM na 21.12 ale CC umowione na 17.12Ciekawe ile bedziemy chodzily z rozwarciem na 1 cm...a na kiedy masz termin ustalony?
Ola ja wiem, drugie dziecko. Po pierwszym też absolutnie nie narzekałam później, na seks też nie, chyba wręcz przeciwnie.Nie martwcie się tymi nacięciami. Mnie cieli przy pierwszym porodzie a teraz nie ma najmniejszego znaku.
Ja w poprzedniej ciąży z rozwarciem na 2 palce chodziłam miesiąc... Ale nie miałam żadnych skurczy ani nic się nie działo... A co do bolesnosci badania to od początku tej ciąży doktorka robiła to bardzo delikatnie jedynie ostatnie badanie gdzie chciala sprawdzić dokładnie ułożenie dziecka i rozwarcie było dosyc bolesne po których miałam krwawienie i dosyc mocne skurcze ale doktorka uprzedziła mnie że tak może byc...Ciekawe ile bedziemy chodzily z rozwarciem na 1 cm...a na kiedy masz termin ustalony?