reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
O rany ja dla siebie nic jeszcze nie mam do szpitala... dopiero powoli zaczynam skompletować wyprawkę dla małego... I nie mam nawet połowy potrzebnych rzeczy...
Mam podobnie nie mogę się za to zabrać niby wiem że czas leci ale wciąż odwlekam moment zakupów poza tym to pierwsza ciąża I tak naprawdę nie wiem co będzie potrzebne a co jest wyłącznie gadżetem Te wyprawki w necie są naprawdę rozbudowane I wątpię by wszystko było niezbędne

Hej dziewczyny! Ja już mam raczej wszystko prócz ttych najdroższych rzeczy-czyli fotelika i wózka. A co do wyprawki szpitalnej to kierowałam się listami z 3ech szpitali, które biorą pod uwagę na poród (w zależności w którym tygodniu bym urodziła). Trochę się obawiam że mała może wyjść wcześniej.. W zeszły poniedziałek trafiłam na IP w szpitalu bo ból podbrzusza był tak straszny ze po domu mogłam poruszać się na czworaka lub zgięta w pół niczym ekierka.. Doszło do tego kolejne omdlenie, więc obiecałam lekarzowi prowadzącemu że jak ono się powtórzy to zgłoszę się do szpitala i tak tak zrobiłam.w szpitalu podpięli mnie pod KTG, zbadali (w trakcie badania mam wrażenie że tak krzyczałam z bólu że słyszeli mnie absolutnie wszyscy) i badającą mnie studentka stwierdziła, że wszystko jest ok.. Po powrocie do domu sprawdziłam wagę dziecka i wyszło że jest poniżej dolnego centyla, więc zastanawiam się na czy aby napewno jest wszystko dobrze i czy łożysko jest wydolne 🤷🏼‍♀️ w ten poniedziałek byłam na kontroli u lekarza prowadzącego, opowiedziałam mu o wszystkim i stwierdził że CHYBA skraca mi się szyjka.. Więc w środę będę mieć usg prenatalne i albo się to wszystko potwierdzi albo (daj Boże)wykluczy. Mega się stresuje :///

Gratuluje wszystkim wizyt :) ja mam dopiero 9.10 prenatalne wiec musze jeszcze wytrzymac troche. Dzis pierwszy dzien na l4 i jakos tak dziwnie :D od jutra robie liste i kompletuje potrzebne rzeczy :)) maly szaleje wystarczy ze legginsy mnie opinaja to mlody ciagle w tym miejsu majstruje :D wyczuwam pod skora nozki jak nimi tak przesuwa.. i jak sie wypina to mam ochote klepnac ta pupke jego 🥰 ogolnie zauwazylam ze waga mi stoi ale mam nadzieje ze maly rosnie tak jak sie nalezy :( brzuch mam raczej sredni. Nikt nie wierzy ze to 7 msc i to mnie martwi.
Nie masz się czym martwić :) ja też nie mam wielkiego brzucha, a za 3 dni zaczynam 8 miesiąc, jak nie naciągbę koszulki to w ogóle nie widać bym była w ciąży ;p Wczoraj nawet lekarz pytał mnie o wagę i do dziś przytyłam tylko 3 kg (a schudłam na początku 6kg) i mówi że taka moja uroda i mam się cieszyć :)

Mam podobnie nie mogę się za to zabrać niby wiem że czas leci ale wciąż odwlekam moment zakupów poza tym to pierwsza ciąża I tak naprawdę nie wiem co będzie potrzebne a co jest wyłącznie gadżetem Te wyprawki w necie są naprawdę rozbudowane I wątpię by wszystko było niezbędne
Dlatego podeszłam do wyprawki na spokojnie. Mamy aktualnie cudowne czasy, że jak czegoś zabraknie to idzie kupić w sklepie lub zamówić i za max dwa dni jest w domu :)
Więc ogarnęłam tylko wszystko zgodnie z listą od szpitala, a z wyprawki domowej tylko niezbędne rzeczy po 2-3 komplety np. ciuszków. Laktatora nie kupiłam, jak będzie potrzebny to zamówię :)

Nie masz się czym martwić :) ja też nie mam wielkiego brzucha, a za 3 dni zaczynam 8 miesiąc, jak nie naciągbę koszulki to w ogóle nie widać bym była w ciąży ;p Wczoraj nawet lekarz pytał mnie o wagę i do dziś przytyłam tylko 3 kg (a schudłam na początku 6kg) i mówi że taka moja uroda i mam się cieszyć :)

Dlatego podeszłam do wyprawki na spokojnie. Mamy aktualnie cudowne czasy, że jak czegoś zabraknie to idzie kupić w sklepie lub zamówić i za max dwa dni jest w domu :)
Więc ogarnęłam tylko wszystko zgodnie z listą od szpitala, a z wyprawki domowej tylko niezbędne rzeczy po 2-3 komplety np. ciuszków. Laktatora nie kupiłam, jak będzie potrzebny to zamówię :)
Uwazam ze bardzo madrze zrobilas :) i chyba zrobie podobnie. Laktator mam bo za darmo prawie wiec w sumie jak sie nie przyda to komus oddam..

Moja torba jeszcze nie spakowana i za bardzo o tym jeszcze nie myślę...koszule i szlafrok mam i to na tyle...z środków higienicznych jeszcze nic...spakuje sie pewnie dopiero końcem miesiąca
Co do laktatora- dostałam od bratowej,no to mam 😉
Ciuszki dla małego muszę jeszcze przesegregować, wyprać i wyprasować i kupić na nie komode, bo nie mam ich gdzie schować,ale w domu jeszcze remont więc czekam, aż sie skończy i dopiero jak posprzątam to będę sie szykować na narodziny małego 🙂

reklama
Hejka. U nas 31 tydz i dzisiaj na badaniu Maluch ważyl 1534g, poza tym wszystko ok. Ja też przytylam ok 3.5 kg, ale startowałam z wagą 68 😐. Podobno najważniejsze, że dziecko rośnie, bo też niektórzy wokół stresują, że niby za mało przytylam 🙄.
Brzuch twardnieje, więc lekarz zalecił, żeby się oszczędzać i że ok 10 takich skurczy w ciągu dnia jest ok. Pozdrowionka

Do góry