reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Dziewczyny jakie imiona planujecie nadać swoim Dzieciaczkom :)?
U mnie góruje Blanka, ale obawiam się aby nie kojarzyla się z Anka....
Mnie się absolutnie nie kojarzy. Bardzo ładnie. U nas Aleksander, choć zaczynam się zastanawiać nad zmianą bo już okazało się że koleżanka tak dała, i jej sąsiadka też, a mieszkamy na wsi, mała szkoła i będzie trzech w jednej klasie....coraz większe mam wątpliwości.

Z tego co tak czytam to wiekszosc z Was juz gotowa z wyprawka :) ja musze sie do tego zabrac zrobić liste i wgl i bede kompletowac. Dla malego mam pojedyncze rzeczy a dla siebie tylko laktator i biustonosz do karmienia.
Tak zapytam podaja wam dlugosc szyjki na USG? Bo mnie sie ciagle zmniejsza i teraz juz mam 30 mm i nic lekarka nie mowila ze to zle czy cos a w internecie jak to zawsze strasza ze 3,8 to takie minimum 🤔
Mnie sprawdza szyjkę n każdej wizycie ale nie podaje długości. Podawana miałam na połówkowych ostatnio to było 4 cm. Ale nie panikuj myślę, ja miałam w poprzedniej skracająca się od 30 czy 32 tc i bez leków ani pessaru urodziłam 4 dni przed terminem. To nie jest zła długosc.

Ja prawdopodobnie zaczne po prenatalnych. Bede juz wtedy na zwolnieniu wiec wiecej czasu bedzie. Problem w tym ze nie wybralam jeszcze szpitala.. :(
Też jeszcze nie wybrałam szpitala,w okolicy są 3, czekam na echo serca,bo położna powiedziała że jak mały będzie miał z nim jednak coś nie tak,to będę skierowana do Olsztyna,a to jeszcze inny szpital- 90 km od domu- poród czwarty... wiec też sie boje że nie zdążę 😅
W końcu wybrałam Jasia 🙂
Co do wyprawki to praktycznie nie mam nic dla siebie,a dla małego tylko kilka ciuszkow,w domu nadal remont i syf wszędzie,mam nadzieję że majster skończy sie bawić do końca września i wtedy zacznę coś kompletować, chociaż możliwe że w przyszły weekend przywiozę już wózek i nosidełko od siostry 🙂

My planujemy Henio :)) ale ostatnio Rozenek dala swojemu i chyba Kurdej-Szatan tez planuje bo niedawno cos pisala wiec troche boje sie ze beda gadac ze odgapiam od celebrytek.. a my od dawna chcielismy Heniutka. Zobaczymy co z tych planow wyjdzie ;) a Blanka bardzo ladne :)

Ja po przeanalizowaniu imion wszystkich urwisów przedszkolnych, a przez kilka lat pracy w przedszkolu się ich trochę uzbierało, zdecydowałam się na Mateusza i mąż też się zgadza:) chociaż to może jeszcze nie być ostateczna decyzja :)

U nas będzie Krzysio :)

Już po prenatalnych - młody waży 1400g i leży już główką do dołu, stąd czasem boli mnie "podwozie". Mam śliczne zdjęcie buźki młodego :) ogólnie głównie sprawdzała łożysko, pępowinę, przepływy i żołądek. Potwierdziła się też płeć :)

Już po prenatalnych - młody waży 1400g i leży już główką do dołu, stąd czasem boli mnie "podwozie". Mam śliczne zdjęcie buźki młodego :) ogólnie głównie sprawdzała łożysko, pępowinę, przepływy i żołądek. Potwierdziła się też płeć :)
Super! Rosnie dzieciaczek :) a takie zdj to swietna pamiatka :)

reklama

Super naprawdę już duży chłopak aż nie mogę doczekać się swojej wizyty a tu jeszcze dwa tygodnie
Ja jeszcze nie mogę zdecydować się na imię może bliżej porodu albo jak zobaczę małego to zdecyduje się ostatecznie. Muszę przyspieszyć te zakupy bo jak dotąd mam kilka rzeczy dla małego I fotelik zupełnie nie wiem co kupić tyle tego jest a to pierwsze dziecko a nie chciałabym ulec reklamom I zakupicniepotrzebne rzeczy których potem nie wykorzystam

Do góry