reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Super! Rosnie dzieciaczek :) a takie zdj to swietna pamiatka :)
Tak, nie umiem skończyć się patrzeć na zdjęcie :)
Pani doktor zrobiła tylko jedno 3d, bo jakbym chciała więcej to dopłata 100 zł... Koszt prenatalnych 270 zł i nagranie płytki 20 zł, a jak 3d to kolejne 100 zł - trochę kosztowna zabawa więc cieszę się z tego jednego ;)

reklama
Z tego co tak czytam to wiekszosc z Was juz gotowa z wyprawka :) ja musze sie do tego zabrac zrobić liste i wgl i bede kompletowac. Dla malego mam pojedyncze rzeczy a dla siebie tylko laktator i biustonosz do karmienia.
Tak zapytam podaja wam dlugosc szyjki na USG? Bo mnie sie ciagle zmniejsza i teraz juz mam 30 mm i nic lekarka nie mowila ze to zle czy cos a w internecie jak to zawsze strasza ze 3,8 to takie minimum 🤔
U mnie bada co wizytę ale tylko mówi czy ok i czy zamknięta - nie mówi o długości, ale ona i tak by mi nic nie mówiła

U mnie bada co wizytę ale tylko mówi czy ok i czy zamknięta - nie mówi o długości, ale ona i tak by mi nic nie mówiła
Wlasnie ona mi bada zawsze i nie mowi nic tylko na tej kartce co juz wychodze i wszystko jest opisane zauwazylam ze z wizyty na wizyte mam coraz krotsza. Zobaczymy, skoro nie mowi nic to moze jest wszystko ok. Moja mama miala straszny problem z szyjka w ciazy z najmlodszym bratem bo przy porodzie szyjka jej po prostu wypadla :/

Wlasnie ona mi bada zawsze i nie mowi nic tylko na tej kartce co juz wychodze i wszystko jest opisane zauwazylam ze z wizyty na wizyte mam coraz krotsza. Zobaczymy, skoro nie mowi nic to moze jest wszystko ok. Moja mama miala straszny problem z szyjka w ciazy z najmlodszym bratem bo przy porodzie szyjka jej po prostu wypadla :/
Mi badała szyjkę na usg tylko raz i miała 39 mm, a teraz bada mnie ręcznie i nic nie mówi o szyjce..

Dzień dobry,
Mamusie czy któraś zna wózek i może się wypowiedzieć :)?

Załączniki

• 2f17f4254c8c9c66d7accf1f6eb2.jpeg
    2f17f4254c8c9c66d7accf1f6eb2.jpeg
    62,9 KB · Wyświetleń: 88
Hej. Mam pytanko. Znacie sie na zdjeciach z usg. Otoz tak. Na prenatalnych pierwszych miala byc dziewczynka. Pozniej ze chlopiec. Pozniej raz tak raz tak. Na końcu chlopiec. W czwartek bylam u mojego gina i nie zapytalam.
I chciałabym zapytac Was moje drogie. Czy na tym zdjęciu widać pisiola?? Niby to sa 2 uda. Nie znam się kompletnie.

Załączniki

• 20200917_151309.jpg
    20200917_151309.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 125
Mi się szyjka zaczęła skracać koło 16/ 17 tyg... dostałam leki na to jak mi wtedy zmierzyła miałam 2.6 i mówiła że muszę brać leki żeby dalej się nie skracala... Ale koło 21 tyg po lekach się polepszyla i miała już 3mm.. Ale dalej przez 2 tyg brałam leki... A na ostatniej wizycie nie zmierzyła usg długości jedynie powiedziała że jest twarda i zamknięta i że jest ok... więc wierzę że jest ok😏

reklama
Dziewczyny a tak właściwie to nic o sobie nie wiemy, może byśmy tak napisały coś o sobie ? Wiek, zawód, coś ciekawego
A to może zacznę od siebie 29 lat, drugie dziecko, pedagog pracujący w ośrodku wychowawczym, miłośniczka zwierząt, z mężem 11 lat z czego 4 po ślubie.

Ostatnia edycja:
Do góry