reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Witam serdecznie.
Dawno nic nie pisałam, bo trochę gorący okres związany z przeprowadzką i z pracą, ale systematycznie śledzę wpisy. Gratuluję wszystkim przyszłym mamom. Jak myślicie dziewczynka czy chłopiec? W załączeniu zdjęcie z ok 15 tyg ☺️
U mnie też w tak wczesnym etapie nic nie mówił twierdził że nie będzie wróżył z fusów😄 ale już na kolejnej powiedzialbco widzi a teraz czekam na połówkowe I potwierdzenie

reklama
Dziewczyny miłego dnia i udanych wizyt dla wszystkich.
Może będzie odrobinę chłodniej bo wyjątkowo ciężko je znoszę a poza tym mamy płacę komarów są ich miliony aż trudno wyjść wieczorem z domu🙁

Wlasnie na tym usg ok 15 tyg stwierdził, że syn. Miesiąc później, że nie widzi, a w tym tygodniu byłam na połówkowych u innego lekarza i na 90% dziewczynka 🤔. Przyznam, że mnie trochę zaskoczyl 😉. Ponoć widział wargi itp., ja nic z tego obrazu nie mogłam odczytać, tzn nic nie widziałam hihi. Badanie było w 3D,4D, muszę poczekać do kolejnego usg 😁. Najważniejsze, że wszystko ok.

A to nasz Skarb ❤️-400g.

Załączniki

• IMG_20200730_111806.jpg
    IMG_20200730_111806.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 162
Dziewczyny miłego dnia i udanych wizyt dla wszystkich.
Może będzie odrobinę chłodniej bo wyjątkowo ciężko je znoszę a poza tym mamy płacę komarów są ich miliony aż trudno wyjść wieczorem z domu🙁
Dziś rano czekałam na badanie krwii o 8 rano a już było gorąco... Cieszę się że nie mam jeszcze tak dużego brzucha ;)

reklama
Cześć dziewczyny :)
Jak tam dziś samopoczucie?U mnie chłodniej więc lepiej sie oddycha.
Wczoraj nabawiłam sie stresu...po przytulankach mocno zaczął boleć mnie brzuch,na szczęście skończyło sie na dwóch nospach...uf...trzeba bardziej uważać 😅
Dziewczyny, a jak wasza morfologia? Ja odebrałam kolejne wyniki i znowu wychodzi, że mam problem z żelazem. Na dodatek wszystkie wskaźniki mimo tabletek poszły w dół :( ostatnio zasłabłam stojąc w kolejce w sklepie. Nie straciłam przytomności ale nic nie widziałam, zalały mnie siódme poty i mega się przez to zdenerowalam :/ po powrocie do domu sprawdzałam na Dopplerze jak dzidzia to serce biło jak szalone-lekarz tłumaczy, że to Przez moje zdenerwowanie.. Ale po kolejnych słabych wynikach zastanawiam się czy to nie przypadkiem nie anemia :// któraś z Was ma/miała podobny problem?
Moje wyniki też praktycznie wszystkie zaniżone,ale lekarz jakoś mocno na to nie reaguje więc chyba nie ma źle...
Ja pracuję w sieciowe po12 h stoję moje nogi już nie wyrabiają brzuch mi twardnieje
Proś o L4,ja też długo zwlekałam,a jak w końcu sie odważyłam poprosić to lekarka była zdziwiona czemu prędzej nie chciałam ;)
U Was też tak gorąco ? Dopiero 5 msc a ja puchne przy takiej pogodzie jak balon, palce u rąk bolą jak zginam. Nalalam wody do basenu będę się moczyć z córką 😁
Przy tych upałach też kiepsko sie czułam,nogi bolały mocno...
Dziewczyny jak u was z ruchami dziecka? Czujecie? Ja już czuje od jakiegoś czasu ale to co teraz zaczyna wyprawiac to szok... u mnie 20tc zastanawiam się co będzie potem jak już teraz tak mocno daje o sobie znać...
Mały rusza sie coraz więcej i coraz mocniej,ale przeważnie jak zjem coś słodkiego :D
Jaki polecacie termometr dla maluszka, ale tez i nadający się dla dorosłych?

Mogłabym prosić o linka do grupy prywatnej?
Mam zamiar kupić douszny i myśle,że sie sprawdzi dla wszystkich domowników :)
Wlasnie na tym usg ok 15 tyg stwierdził, że syn. Miesiąc później, że nie widzi, a w tym tygodniu byłam na połówkowych u innego lekarza i na 90% dziewczynka 🤔. Przyznam, że mnie trochę zaskoczyl 😉. Ponoć widział wargi itp., ja nic z tego obrazu nie mogłam odczytać, tzn nic nie widziałam hihi. Badanie było w 3D,4D, muszę poczekać do kolejnego usg 😁. Najważniejsze, że wszystko ok.
Pewność na 100% jest dopiero po porodzie,więc mimo że lekarz stwierdzi płeć wcześniej to czasem i tak zdarzają sie niespodzianki :D

Do góry