reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

A córka ile ma latek ? My mamy problem z próchnicą 6 zębów wyszło w 4miesiącu po roku zaczęły się psuć jeździliśmy smarować i nie pomogło resztę dentystka na nfz powiedziała że jednynie prywatnie może coś zrobią.U nas prawdopodobnie genetycznie chłopaki mają słabe zęby bo z starszym to samo mleczaki słabe a stałe ładne.Mąż też korony na górnych zębach od 18 w tamtym roku wymieniał całą górę to zapłacił jak za samochód.Córka od początku piękne zęby.Próchnica butelkowa odpada bo żadne dziecko nie wiedziało co to smoczek i butelka.

A zęby myte dokładnie przez rodziców na noc? Czy w nocy dzieci jadły? Może napoje słodzone?

reklama
Ok później jak będę w domu to przejrzę książkę i wstawię 😊 Chciaz nie pamiętam czy były tam jakieś przepisy wegetariańskie bo ja to mięsożerna jestem 😁
Za przepisy i Ja będę wdzięczna. Zupełnie nie wiem jak ta dieta ma wyglądać co można jeść a czego nie. W piątek do lekarza to może rozjaśni troszkę re kwestię

Zęby chętnie mył teraz jeden krzyk a dzieci pija tylko wodę soków nie lubia nawet kubusia
Mój bratanek w ogóle nie pije słodkich rzeczy tylko wodę po prostu nie lubi a tez juz na jednym ząbku zrobiła mu się próchnica i teraz jakoś będą szli do dentysty a ma 2,5 roku. Jak był mały to też bardzo chętnie myl zeby a teraz są straszne awantury o to bo zjada tylko pastę ze szczoteczki a zębów nie daje umyć 😂

A karmiłaś je długo piersią czyli w nocy też jadły?
W nocy mało ale też jadły najwięcej córka co ma idealne zęby od zawsze konsultowałam z dwoma stomatologami i powiedzieli że od piersi zęby się tak nie psują a mąż w podstawówce zębów części nie miał i dwóch jego braci też tak więc męskie geny mają słabe zęby

Fakt, że z myciem różnie bywało tak jak z myciem głowy, bywały takie bunty że nie umypa ale generalnie myje. Ja od zawsze dbałam o zeby a chyba we wszystkich mam plomby, a kanałowe już w podstawówce musiałam mieć.
Wózek i łóżeczko mam na szczęście, ciuszkow tych najmniejszych już trochę kupiłam więc na razie mam luz.

W nocy mało ale też jadły najwięcej córka co ma idealne zęby od zawsze konsultowałam z dwoma stomatologami i powiedzieli że od piersi zęby się tak nie psują a mąż w podstawówce zębów części nie miał i dwóch jego braci też tak więc męskie geny mają słabe zęby

Hmmm. Kurcze no nie wiem, my chodzimy z synkiem od małego do dentysty na kontrolę i ma super zdrowe zęby. Ale fakt faktem to my mu myjemy, bo jeszcze on sam jest w tym niedokładny i przede wszystkim po umyciu zębów już nic nie je. Bo to najbardziej chodzi o to żeby na noc zęby były umyte i żeby już nic nie jeść/nie pić słodkich rzeczy. Polecam na instagramie profil "tatastomatolog". Bardzo dużo przydatnych informacji.

reklama
Jestem po wizycie u gin z nerwów przed gabinetem wyrejestrowałam się z prywatnego. Musiałam napisać oświadczenie że nie zgadzam się na amino.Gin mówiła że jej córce przy hashimoto i cukrzycy wyszło z pappa wysokie ryzyko zd i na usg prenatalnych lekarz powiedział że noska nie widać a urodziła zdrową córkę, a inna pacjentka wszystkie badania ok a urodziła dziecko z zd także nie ma zasady

Do góry