martini87
Fanka BB :)
Współczuję rodzicom. W tym wieku robić takie generalny remont to już pewnie ciezko.Tam zalalo bardzo, dwa pokoje, kuchnia, lazienka, nawet sasiadow co sa pod moimi rodzicami tez zalalo. Trzeba wymienic sufit, podlogi, zrobic sciany i pewnie meble tez do wymiany, juz nie mowiac o takich rzeczach jak komputer, ktory tez zalalo i ksiazki.
Mysle ze u Was ubezpieczenie tez powinno to objac.
Super wynikiDziewczyny odebralam wyniki pappa
Ryzyko mi sie mega zmniejszyło
T21 - 1:19264
T18 - < 1:20000
T13 - < 1:20000
@sandra_91, kurcze ale dziwna sytuacja, że aż tak bardzo różnią się te wyniki. Ja w takim razie nie zdecydowałabym się na badanie inwazyjne skoro ten drugi wynik wyszedł ok.
Ja nie mogłam iść do szkoły rodzenia w pierwszej ciąży ale podczas porodu miałam ekstra położna i oddech naprawdę dużo daje i wszystko mi pięknie wytłumaczyła jak oddychaćJa na pewno pójdę z mężem, chyba że położna do której się wybieram będzie miała taki program że to mi wystarczy, bo czytałam sporo na jej profilu i wiem że super przygotowuje kobiety do porodu, więc wtedy nie płaciłabym dodatkowo za szkole rodzenia
Moja siostra studiuje fizjoterapię i po zajęciach w szpitalu i zgłębieniu tematów dot. ginekologii i położnictwa mówi że koniecznie powinno się iść do szkoły rodzenia, szczególnie pod kątem porodu siłami natury. Z jej wiedzy wynika, że ogromne znaczenie ma w tym przypadku nauka oddechu, która potrafi bardzo wiele zmienić także posłucham młodszej siostry i pójdę
A tak w ogóle to jak kiedyś zaczęła mi czytać materiały z wykładów o fazach porodu to całkiem mi krew z głowy odpłynęła i zaczęłam się zastanawiac czy ja to rzeczywiście chce wiedzieć
@Precelka25 ja już chodzę do fizjo, co prawda z kręgosłupem szyjnym, ale to kobieta która zajmuje się też paniami w ciąży i po porodzie. Czasami już coś mi podpowiada, mówi żeby ćwiczyć mięśnie dna miednicy, zaczyna rozmasowywać te dolne partie w okolicy miednicy które już lekko pobolewają od rozciągania i mówi przydatne dla mnie rzeczy, np. co się w danym okresie dzieje z ciałem