Dzien dobry. Co tutaj tak cicho czyżby wszystkie mamy grzecznie jeszcze spaly.
No ja już niestety nie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dzien dobry. Co tutaj tak cicho czyżby wszystkie mamy grzecznie jeszcze spaly.
Oj chciała bym spać nie śpię już od 5 i bije się z myślami czy posłać córeczkę do żłobkaDzien dobry. Co tutaj tak cicho czyżby wszystkie mamy grzecznie jeszcze spaly.
Co do detektora, to jeszcze mi sie nie zdarzylo, zebym nie znalazla serduszka. Tylko na samym poczatku po kupieniu, ale bardzo wczesnie bylo, ale za trzecim razem mi sie udalo, a bylo wtedy 9+5. Teraz za kazdym razem znajduje, wiadomo czasem musze dluzej szukac, albo jest tak, ze znajde i zaraz maluch ucieka, ale zawsze jestOk ok juz nie drążymy tematu bo wszystkie chyba jestesmy teraz bardziej wyczulone i wrażliwe
Dlatego sie w sumie nie decyduje na detektor, bo jestem panikara i jakbym raz albo dwa nie znalazła to na bank by była panika i skok ciśnienia a jestem dość mocno na granicy prawidłowego, tzn na codzień mam miedzy 117 a 135 ale u lekarza zawsze powyżej 140, na pierwszej wizycie mialam 160/100 albo i wyższe to drugie.
Niestety mój na prenatalnych tez nie mógł wejść, mam nadzieje ze na połówkowe wpuszcza, ale na wizyty co 3 tyg do mojej pani doktor chodzi ze mną i ona nie ma z tym problemu takze serduszko słyszał i wierciocha widział
Nie same wy tu piszecie o rozmiarach s xs a ja wiecznie L albo XL wprawdzie wysoka dosc jestem ale i tak waga za duża i to dużo za duża. Bo startowa chcialabym miec tak z 6/7 kg mniej ale wyszlo jak wyszło akurat przed ciaza mi się lekko utytło no ;p a teraz ciaza i nie mam zamiaru się przejmować ze za dużo ważę, ważne ze dzidzia zdrowa i wgl
No z tymi farbami bez amoniaku nie jest tak łatwo, szukam i szukam i znaleźć nie mogę fajnej a podobno te bez amoniaku sie szybciej wypłukują. A ja mam z natury taki mysi kolor, ciemny blond ale jakis taki matowy i ostatnio sie zakochałam w intensywnej ciemnej czerwieni z garniera lo matko, jak słońca nie ma są takie ciemne jakby brązowe a jak przywali słońce to wtedy piekna ciemna czerwień, na prywatnym pokaze fotkę koloru
Przyjaciolka ma misia co gra melodyjkę, to jest tak jakby plastikowy brzuszek i miękkie łapki i łepek i przy tym jej cora usypia juz druga z kolei jak dobrze się orientuje, podpytam o tego misia i dam znać skad on i czy serio dziala
My tez w domu na tyłkach siedzimy wiec nie jedyna, z resztą na L4 troche strach wyjechać gdzoe bo lubią wtedy zabierać zasiłki za nie przestrzeganie warunków l4 a po co mi jeszcze pierniczenie sie z ZUSEM
Ja tez ze Śląska jura krakowsko częstochowska dokładniej, ale blizsze info juz na prywatnym
Ale prenatalne mialam w Dąbrowie gorniczej
Matko nadrobiłam, od poniedziałku rana nie byłam w stanie was nadrobic, ciągle coś. A to sie zajęłam paznokciami moimi i sie zeszło, a to potem depilator poszedl w ruch, dziś rano bylam na plotach u przyjaciólki i dopiero teraz mi się udało nadrobic.
Wszystkim po wizytach gratuluje ślicznych dzidziorów.
Wszystkim przed wizytami powodzenia.
A wszystkik ktore wyszlo cos nie tak, uściski, trzymam kciuki żeby kolejne badania wychodziły dobre albo chociaż lepsze i dużo siły wam życzę.
Ja sie wizytuje 22.06 ale u mojej pani doktor juz sie nie mogę doczekać, poogladalabym co u mojego łobuza, no i ciekawa jestem czy plec sie potwierdzi. Maz ciagle ma nadzieje ze corci jednak siusiak wyrosnie, mnie w sumie obojętne ale dla dziewczynki bede miala tonę ubranek od przyjaciolki a chlopcow takich malutkich w rodzinie nie mam żadnych wiec nie ma co liczyć na cokolwiek. (Tzn to nie jest tak ze nie wiadomo na co liczę że dostanę wszystko i wgl ale jednak duze ułatwienie kiedy cos tam się zgarnie i mniej zostaje do kupienia, wiadomo że dziecko kosztuje i jestesmy na to gotowi ale jeśli da się na czyms zaoszczędzić to dlaczego nie)
Spokojnej nocy dziewczynki i samych cudownych snów o wakacjach
Ciesze sie, ze juz odzylas i energía Ci wrocila. Na pewno mala sie bedzie dobrze bawic w zlobku. Gratulacje z okazji rocznicy!Wiecie co chyba pójdzie jej tak brakuje kontaktu z dziećmi że to jest nie do ogarnięcia a ja będę mogła zrobić spokojnie zakupy i posprzątać w domku dzisaj z M mam 3 rocznicę po ślubie cywilnym więc mam w planach zrobić jego ulubione pulpecik z makaronem a na później sałatkę z pora
Tydzień 16Super ! [emoji873] gratulacje [emoji170][emoji173] który to już tydzień że taki duży ten Twój chłopak [emoji170]?
Jesteśmy z Tobą, wierzę, że będzie dobrze z maluszkiem! Współczuję Ci tych nerwów teraz, trzymaj się mocno kochana!!Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie. Wierzących proszę o modlitwę.. Muszę teraz od tego odetchnąć. Jak coś się wyjaśni to jeszcze wrócę na forum.
Ja też uzywam farby z garniera tylko że miedzianej i wiem że te kolory też są w wersji garnier olia bold i bez amoniaku nawet sama juz używałam jej przed ciąża bo akurat nie było zwykłej i nie widziałam różnicy w wypłukiwaniu się koloru więc sądzę że będzie dobrze co do ubranek to ja też miałam dostać spadek bo siostrze bo ma akurat teraz 4 miesięcznego chłopca a tu u nas będzie dziewczynka i będziemy musieli wszystko kupowaćOk ok juz nie drążymy tematu bo wszystkie chyba jestesmy teraz bardziej wyczulone i wrażliwe
Dlatego sie w sumie nie decyduje na detektor, bo jestem panikara i jakbym raz albo dwa nie znalazła to na bank by była panika i skok ciśnienia a jestem dość mocno na granicy prawidłowego, tzn na codzień mam miedzy 117 a 135 ale u lekarza zawsze powyżej 140, na pierwszej wizycie mialam 160/100 albo i wyższe to drugie.
Niestety mój na prenatalnych tez nie mógł wejść, mam nadzieje ze na połówkowe wpuszcza, ale na wizyty co 3 tyg do mojej pani doktor chodzi ze mną i ona nie ma z tym problemu takze serduszko słyszał i wierciocha widział
Nie same wy tu piszecie o rozmiarach s xs a ja wiecznie L albo XL wprawdzie wysoka dosc jestem ale i tak waga za duża i to dużo za duża. Bo startowa chcialabym miec tak z 6/7 kg mniej ale wyszlo jak wyszło akurat przed ciaza mi się lekko utytło no ;p a teraz ciaza i nie mam zamiaru się przejmować ze za dużo ważę, ważne ze dzidzia zdrowa i wgl
No z tymi farbami bez amoniaku nie jest tak łatwo, szukam i szukam i znaleźć nie mogę fajnej a podobno te bez amoniaku sie szybciej wypłukują. A ja mam z natury taki mysi kolor, ciemny blond ale jakis taki matowy i ostatnio sie zakochałam w intensywnej ciemnej czerwieni z garniera lo matko, jak słońca nie ma są takie ciemne jakby brązowe a jak przywali słońce to wtedy piekna ciemna czerwień, na prywatnym pokaze fotkę koloru
Przyjaciolka ma misia co gra melodyjkę, to jest tak jakby plastikowy brzuszek i miękkie łapki i łepek i przy tym jej cora usypia juz druga z kolei jak dobrze się orientuje, podpytam o tego misia i dam znać skad on i czy serio dziala
My tez w domu na tyłkach siedzimy wiec nie jedyna, z resztą na L4 troche strach wyjechać gdzoe bo lubią wtedy zabierać zasiłki za nie przestrzeganie warunków l4 a po co mi jeszcze pierniczenie sie z ZUSEM
Ja tez ze Śląska jura krakowsko częstochowska dokładniej, ale blizsze info juz na prywatnym
Ale prenatalne mialam w Dąbrowie gorniczej
Matko nadrobiłam, od poniedziałku rana nie byłam w stanie was nadrobic, ciągle coś. A to sie zajęłam paznokciami moimi i sie zeszło, a to potem depilator poszedl w ruch, dziś rano bylam na plotach u przyjaciólki i dopiero teraz mi się udało nadrobic.
Wszystkim po wizytach gratuluje ślicznych dzidziorów.
Wszystkim przed wizytami powodzenia.
A wszystkik ktore wyszlo cos nie tak, uściski, trzymam kciuki żeby kolejne badania wychodziły dobre albo chociaż lepsze i dużo siły wam życzę.
Ja sie wizytuje 22.06 ale u mojej pani doktor juz sie nie mogę doczekać, poogladalabym co u mojego łobuza, no i ciekawa jestem czy plec sie potwierdzi. Maz ciagle ma nadzieje ze corci jednak siusiak wyrosnie, mnie w sumie obojętne ale dla dziewczynki bede miala tonę ubranek od przyjaciolki a chlopcow takich malutkich w rodzinie nie mam żadnych wiec nie ma co liczyć na cokolwiek. (Tzn to nie jest tak ze nie wiadomo na co liczę że dostanę wszystko i wgl ale jednak duze ułatwienie kiedy cos tam się zgarnie i mniej zostaje do kupienia, wiadomo że dziecko kosztuje i jestesmy na to gotowi ale jeśli da się na czyms zaoszczędzić to dlaczego nie)
Spokojnej nocy dziewczynki i samych cudownych snów o wakacjach