reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

@Kajaczek245 po prostu jestem jeszcze w szoku a pani robiącą USG nawet mi wspomniała o przerwaniu ciąży 😭 nie wiem czy aż tak źle to wygląda żeby tak mówić boję się jak nigdy w życiu. Naradzie samo pappa mi pobrali za tydzień wynik i pewnie wtedy amniopunkcja

@niemandin dziś oddałam krew na pappe wynik za tydzień to będzie chyba najdłuższy tydzień w moim zyciu

Chyba najlepiej będzie jak na razie zniknę z forum. Nie chcę Was obciążać moja historia i ciężko mi teraz cieszyć się razem z Wami zdjęciami pociech i planami. Jak się wszystko wyjaśni to może wrócę. Jeśli ktoś jest wierzący tu to proszę o modlitwe.

Daj znać. Mocno trzymamy kciuki za zdrową dzidzię ✊✊✊

reklama
Dziewczyny jestem załamana, tysiąc łez dziś wylałam.
USG prenatalne wykryło nieprawidłowość jest to przepuklina pępowinowa. Nawet nie wiedziałam że coś takiego istnieje. Jestem w szoku i chyba to do mnie nie dociera. NT 2,4. Pobranie krwi już na dalszą diagnostykę mialam po usg. Za tydzień wynik i wizyta u lek prowadzacego. Pani robiącą USG nie nastroiła mnie na pozytywne myślenie informując że często ta przepuklina występuje z szeregiem wad genetycznych. I będzie potrzebna amniopunkcja aby wykluczyc. Nie wiem czy to jest jakiś koszmar i za chwilę się obudzę [emoji24] serduszko bije, kość nosowa obecna.. pierwszy raz słyszałam bicie serca własnego dziecka i nie wiem czy je zobacze. Pomóżcie [emoji24]
Kochanie to dopiero są wstępne badania, jeszcze nic tak naprawdę nie wiadomo. Wiem, że cokolwiek powiemy to i tak Ciebie nie uspokoi ale postaraj się bardzo nie martwić na zapas. To jest Twój ukochany maluszek [emoji3590] a historii jest tyle ile ciąż...
Głowa do góry [emoji3590]

Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie. Wierzących proszę o modlitwę.. Muszę teraz od tego odetchnąć. Jak coś się wyjaśni to jeszcze wrócę na forum.
😚
Wszystkie jesteśmy z myślami z Tobą i maleństwem! Musi być dobrze ❤️
Przyszła 😍 Jest ogromniasta, super wypełnienie - takie jak lubię, dzisiaj testowanko 😁
Piekna! 😍 Tez taką chce! Przypomnisz z jakiej strony zamawiałas?
U mnie na pierwszym USG potwierdzającym ciążę wyszło, że ciąża 6 dni młodsza, a na prenatalnych ostatnio, że już tylko 2 dni różnicy ;) I trzymam się już teraz terminu z prenatalnych, czyli 12.02, zobaczymy 😁
U mnie wgl z OM wychodzi 7.12 a z USG 18.12 zdecydowanie bardziej ufam USG bo mam bardzo nieregularne cykle i OM mało miarodajna w moim przypadku

Wszystkie jesteśmy z myślami z Tobą i maleństwem! Musi być dobrze ❤️

Piekna! 😍 Tez taką chce! Przypomnisz z jakiej strony zamawiałas?

U mnie wgl z OM wychodzi 7.12 a z USG 18.12 zdecydowanie bardziej ufam USG bo mam bardzo nieregularne cykle i OM mało miarodajna w moim przypadku

Poducha z Allegro, użytkownik BeatkaSzyje, czy jakoś tak :) W ogóle można sobie domówić też poszewki na nią :)

Ja okres zawsze miałam jak w zegarku co 28 dni, ale ten przed zajściem spóźnił mi się tydzień, byłam wtedy bardzo chora i chyba przez to. No i coś mi się chyba przestawiło, bo teoretycznie powinnam być już po owulacji, a tu jednak pykło 😁

@Kajaczek245 po prostu jestem jeszcze w szoku a pani robiącą USG nawet mi wspomniała o przerwaniu ciąży 😭 nie wiem czy aż tak źle to wygląda żeby tak mówić boję się jak nigdy w życiu. Naradzie samo pappa mi pobrali za tydzień wynik i pewnie wtedy amniopunkcja

@niemandin dziś oddałam krew na pappe wynik za tydzień to będzie chyba najdłuższy tydzień w moim zyciu

Chyba najlepiej będzie jak na razie zniknę z forum. Nie chcę Was obciążać moja historia i ciężko mi teraz cieszyć się razem z Wami zdjęciami pociech i planami. Jak się wszystko wyjaśni to może wrócę. Jeśli ktoś jest wierzący tu to proszę o modlitwe.
Będę myślami z Tobą, wierzę w dobre zakończenie Waszej historii.

Otaczam modlitwą. Trzymaj się dzielnie .

reklama
Hej dziewczyny ☺ ja piszę do Was z dobrą informacją. Dostałam dzisiaj wyniki testu Panorama wedlug niego moja niunia jest zdrowa (wolna od różnych wad genetycznych). Teraz już ze spokojem czekam na wyniki pappy i następną wizytę USG 😊
Świetne wieści, kamień z ❤️
Gratulacje!!

Ja czekam na wyniki Pappy, powinny przyjść do końca tygodnia, dopiero po nich podejmiemy ewentualną decyzję o rozszerzeniu testów.

Do góry