reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Ja tez sie dowiedzialm w tamtym tygodniu ze nie sa zalecane i jeszcze mieta polna i lubczyk! A ja wlasnie wszystkie posadzilam jakis czas temu na balkonie i mialam je wcinac dowoli :wściekła/y: Mysle ze male ilosci to ok ale pewnie zeby nie przesadzac i nie pic z nich herbatek etc.
A czy slyszalyscie o dobroczynnych wlasciwosciach arbuza? Moja siostra jest pielegniarka w USA i mowila mi ze tam ciezarne wcinaja arbuzy i ona tez jadla ich duze ilosci bedac w dwoch ciazach. Tylko najlepsze takie bezpestkowe bo pestki maja sporo kalorii. U mnie arbuz juz chlodzi sie w lodowczce:)
Ja pochłaniam arbuza w takich ilościach, że małżonek śmieje się, że za chwilę na nie nie wyrobi 😂😂😂 myślę, że spokojnie dziennie zjadam kg :) ale super, że ma takie właściwości, bo nawet o tym nie wiedziałam. Przynajmniej jak się po nim brzuszek pojawi to nie mam wyrzutów, że jest taki wielki 😂😂😂

reklama
Ja pochłaniam arbuza w takich ilościach, że małżonek śmieje się, że za chwilę na nie nie wyrobi 😂😂😂 myślę, że spokojnie dziennie zjadam kg :) ale super, że ma takie właściwości, bo nawet o tym nie wiedziałam. Przynajmniej jak się po nim brzuszek pojawi to nie mam wyrzutów, że jest taki wielki 😂😂😂
Pamiętajcie tylko ze arbuz ma dość wysoki indeks glikemiczny , ponad 70....

Nieee no luuuzik, tak jak dziewczyny pisały, pewnie wszystko jest ok i jakby tak się stosować do wszystkich wolno/nie wolno to zostałyby nam herbatniki z wodą ;) ale zdziwiłam się mocno, że nawet takie pierdoły jak kuchenne przyprawy czy zioła teoretycznie mogą mieć wpływ na ciążę.
Mam taką nadzieję, tylko mnie to zmartwiło,bo ja jednak duże ilości ich zjadałam i to od początku ciąży( zawsze w pracy jak mnie nagły głód łapał i potrafiłam pół paczki zjeść ) juz mam przez to ze 3 na plusie😂Ale już nie ruszę...;)przerzucę się na waniliowe;)

@Patrycjaaa97 zapomniałam ci napisać,że ja to bym mogła miec całe stado takich ładnych synków jak ten twój,co tam dziewczynka 😁

Dobra, najadłam sie KFC i mam wyrzuty sumienia 🙈 Idę na spacer, chyba do północy będę spalać te kalorie 😅

Haha :) jak często jadacie fast foody? Ja nie ukrywam że kocham McDonald i jadłabym co tydzień 😂😂 ale hamuje się i jadłam w ciąży dopiero dwa razy. Ale wyrzuty sumienia miałam i sobie postanowiłam że nie jem tego syfu. Zobaczymy ile wytrzymam 😂😂

Haha :) jak często jadacie fast foody? Ja nie ukrywam że kocham McDonald i jadłabym co tydzień 😂😂 ale hamuje się i jadłam w ciąży dopiero dwa razy. Ale wyrzuty sumienia miałam i sobie postanowiłam że nie jem tego syfu. Zobaczymy ile wytrzymam 😂😂
Ja bym cały czas jadła KFC 😁 na śniadanie, obiad i kolacje 😁 dobrze że najbliższy 35 kilometrów ode mnie 🙈 jak trafia się okazja to jem nie odpuszczam bo nie potrafię 🙈

reklama
Do góry