reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Ja najpierw miałam właśnie w planie pożyczyć od kogoś detektor i napisałam do 6 koleżanek, które w ciągu ostatnich lat rodziły i żadna nie używała, zaskoczone były. A tutaj tak dużo ma 🙈 już więcej nie wypytywałam, bo to też od razu się kończyło "oo jesteś w ciąży, gratulacje", a to nawet było jeszcze chyba w 12 tygodniu :p

reklama
Cześć dziewczyny mam pytanie czy którą z was miała taką sytuację że po badaniach prenatalnych miała telefon z kliniki z informacją że ma przyjechać na spotkanie z genetykiem? Dzisiaj do mnie zadzwonili że są wyniki Pappy i mam przyjechać na spotkanie z genetykiem w środę na omówienie wyniku. Nic nie chciała mi powiedzieć jestem tak roztrzęsiona, nie wiem co mam o tym myśleć
Po prenatalnych nie miałam wizyty,ale miałam omówienie wyników przez telefon...gdybym wiedziała,że PAPA wywoła u mnie tyle stresu i nerwów,to nigdy w życiu bym go nie robiła-papa wyszła kiepsko,a na usg było ok.Ale nie przejmuj sie na zapas-trzymam &&& za dobre wyniki.
Czy któraś bierze/brała jakieś leki psychotropowe w ciąży?
Brałam przed na depreche,teraz nie biore,ale coraz bardziej zaczynam czuć iż powinnam zacząć brać-psychicznie czuje sie coraz słabasza...
JEE....ALE DAWNO NIE JADŁAM...U NAS TO TZW KOCIOŁEK 😁ALE ZROBIŁAŚ MI NA SMAK!!!
Kociołek-mniam! Najlepiej z kefirkiem 8-)

Nie da sie wszystkiego nadrobić....zostało mi jeszcze 20 stron...:D

Powiem wam dziewczzyny ze adapter fajna sprawa. Mimo ze brzuszek dopiero rosnie, a juz czuje roznice 😍 jeszcze tylko ponad 200km do przejechania

Załączniki

• IMG_20200615_173958.jpg
    IMG_20200615_173958.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 63
Z tym jedzeniem to dużo jest stereotypów, np dużo kobiet ma wręcz zalecana wątróbkę , sery pleśniowe pasteryzowane tez można 🙂

No właśnie dzisiaj przeczytałam, że cynamon, tymianek i rozmaryn są niewskazane w ciąży, bo mogą powodować poronienie lub wady rozwojowe...i trochę zonk, bo często zdarza mi się zjeść pieczone ziemniaki z rozmarynem/tymiankiem, już nie wspominając o wieeelkim ciachu drożdzowo-cynamonowym dwa tygodnie temu...

No właśnie dzisiaj przeczytałam, że cynamon, tymianek i rozmaryn są niewskazane w ciąży, bo mogą powodować poronienie lub wady rozwojowe...i trochę zonk, bo często zdarza mi się zjeść pieczone ziemniaki z rozmarynem/tymiankiem, już nie wspominając o wieeelkim ciachu drożdzowo-cynamonowym dwa tygodnie temu...

Tak sobie myślę, że trzeba by zjeść tego niejadalne ilości, żeby zaszkodziło albo jeść ciągle i do każdego dania :) Myślę, że takie ilości jak w cieście czy na ziemniakach raz na jakiś czas raczej nie zadziałają aż tak radykalnie, nie popadałabym w paranoję. Ja sobie sałatki bez świeżego tymianku nie wyobrażam 🤷‍♀️

reklama
Do góry