reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Kurcze jak przegladam net to widziałam chyba właśnie te od późniejszej ciąży :) polecacie jakieś konkretny dziewczyny? Kupujecie czy wypożyczacie?
Ja kupiłam AngelSounds ;)
Jego mina bezcenna ;) to są takie dziwne czasy. Niby nie jest złe ale to jest pierwsze dziecko, przeżyliśmy stratę ciąży wiec miałam nadzieje, ze będzie mógł iść ze mną na prenatalne. Nie mógł, wszystko nagrałam ale to nie to samo. A naprawdę było widać wzruszenie i radość jak usłyszał na żywo ;)

Mam nadzieje, ze na połówkowe będzie mógł wejść i tez podejrzeć co stworzył ;)

reklama
Ja niestety dostałam telefon po prenatalnych. Tyle, że od razu rozmawiałam z lekarzem, który wykonywał badania. W usg wszystko wyszło świetnie, po wynikach z krwi ryzyko trisomii 18 1:240. Przez tel powiedział, że mogę na NFZ zrobić amniopunkcję lub test Sanco lub Nifty ok.2500zł. Podczas rozmowy z nim tylko słuchałam bo w ogromnym soku byłam zwłaszcza, że myślałam, że pappa to tylko formalność będzie. Wstępnie zdecydowałam się zrobić test Nifty, pewnie ok 15t.c (w ten czw mam wizytę u mojego zayfanego ginekologa więc zobaczę co mi doradzi). Dziś byłam na wizycie z luxmed, lekarz zrobił mi usg wg niego wszystko w porządku, ale zasugerował dalszą diagnostykę jednak.
Telefon z kliniki miałam we wtorek, w piątek dzwonił do mnie genetyk - rozmowa nie wniosła nic nowego też raczej sugerowali dalszą diagnostykę.
Ja polecam nifty pro jak juz bedziesz sie decydowac, duzo czytalam o tych testach przed wyborem. Bada chyba najwiecej chorob ze wszystkich testow i jako jedyne w polsce ma ubezpieczenie na wypadek falszywie negatywnej diagnozy. Ja zaplacilam 2100 w Warszawie, pielegniarka przyjechala do domu i po 5 dniach byl wynik na mailu, wszystko super sprawnie.
W sumie mialam dobre USG ale coraz wiecej moich kolezanek robi to nifty a ze jestem panikara to wolalam sobie zrobic....

Teraz tylko się smarować 🙈 mam problem żeby raz dziennie się smarować a chciałbym w ciąży 2 razy dziennie. Albo zapomnę Albo już leżę i już nie chce mi się wstawać 😒
Masło z nacomi bardzo ładnie pachnie i coś czuję że będzie dobrze nawilżał. Któraś stosowała?

Załączniki

• IMG_20200615_151515.jpg
    IMG_20200615_151515.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 46
Ja kupiłam AngelSounds ;)

Jego mina bezcenna ;) to są takie dziwne czasy. Niby nie jest złe ale to jest pierwsze dziecko, przeżyliśmy stratę ciąży wiec miałam nadzieje, ze będzie mógł iść ze mną na prenatalne. Nie mógł, wszystko nagrałam ale to nie to samo. A naprawdę było widać wzruszenie i radość jak usłyszał na żywo ;)

Mam nadzieje, ze na połówkowe będzie mógł wejść i tez podejrzeć co stworzył ;)
Ojej, kochana jesteś ... To musiał być niezapomniany widok :) Wzruszony przyszły tata stopi każde kobiece serce :D Miejmy nadzieję, że połówkowe już będą normalne, podobno już gdzieniegdzie wpuszczają z osobą towarzyszącą. Bardzo współczuje straty, wiem przez co przechodziliście... U nas taka sama sytuacja, mój jeszcze nie słyszał serduszka, nawet na prenatalnych nie mogłam nagrywać :( Jedyne co ma do dyspozycji to zdjęcia i moje opowiadania że słychać takie "łubudubułubudubu" :D Kurde i teraz się zastanawiam nad tym detektorem, bo jednak fajnie by było gdyby też poczuł, że będzie tatą, ale bardzo się boję, że pewnego dnia będziemy po raz któryś sprawdzać to serduszko i go nie usłyszymy ... I tak się miotam...

Ojej, kochana jesteś ... To musiał być niezapomniany widok :) Wzruszony przyszły tata stopi każde kobiece serce :D Miejmy nadzieję, że połówkowe już będą normalne, podobno już gdzieniegdzie wpuszczają z osobą towarzyszącą. Bardzo współczuje straty, wiem przez co przechodziliście... U nas taka sama sytuacja, mój jeszcze nie słyszał serduszka, nawet na prenatalnych nie mogłam nagrywać :( Jedyne co ma do dyspozycji to zdjęcia i moje opowiadania że słychać takie "łubudubułubudubu" :D Kurde i teraz się zastanawiam nad tym detektorem, bo jednak fajnie by było gdyby też poczuł, że będzie tatą, ale bardzo się boję, że pewnego dnia będziemy po raz któryś sprawdzać to serduszko i go nie usłyszymy ... I tak się miotam...
Miałam te same obawy, tez jestem po stracie i w dodatku na maksa panikuje. Ostatecznie się zdecydowałam i muszę powiedzieć ze bardzo mnie to uspokaja szczególnie teraz gdy praktycznie wszystkie objawy ciąży mi ustały a wizyta raz na miesiąc 😁

Wlasnie pytanie do dziewczyn co mają detektory tętna...bo juz tak no nie wiem z tydzien czy dwa slysze takie dziwne cos w sensie juz mowie 😂 jak wylapie tetno dzidzi i jest mega glosno to za jakis czas (nie zawsze sie tak dzieje) tetno słabnie na glosnosci i przemieszcza sie troche w bok ale w miedzy czasie slysze przez detektor takie dziwne pluski jakby wiecie cos wpadlo do wody 😂 albo takie bombelki...powiem od razu ze tego nie czuje 😂 i nie wiem czy moze to byc tak ze dzidzia sie rusza i slychac go w tym płynie te pluśnięcia czy to moje jelita ewentualnie dzwieki nienzanego povhodzenia. Dzieje sie tak tylko czasami, nie zawsze...i wlasnie no nie wiem ciekawi mnie to 🤔🤣🤣🤣
Ja czasem slysze i widzę po wykresie jakby ktoś kopnąć w detektor 🙂

Ja się bardzo waham ale widzę ze każda zadowolona z detektora :) widziałam nawet jakiś używany za Ok 100zl i to tu we Wrocławiu ale jestem dopiero wg usg 11+3 i nie wiem czy nie za wczesnie

reklama
Do góry