reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Moja babcia nazywała to prażarki 😂 tylko zmiast kielbasy był boczek
U nas cos w stym (chyba stylu) to są prażonki:) od nas to pochodzi, zeliwny gar na ognisko i w środku ziemniaczki, cebulka, marchewka, burak, kielbaska i boczek i to wszystko przykryte liśćmi kapusty i zakręcone dość szczelnie i to sie dusi ;) prazonki i duszaki takie nazwy funkcjonują. Oczywiscie do tego zsiadłe mleko, kefir lub maslanka :)

reklama
Wiem wiem miałam leżeć ale poszłam do sklepu kupiłam limonkę cytrynę bo picie już samej wody mi nie smakuje właśnie sobie chłodzę mój napój 😋😋 córeczce kupiłam jej ulubione serki a mnie naszła ochota na jeżyny i czereśnie ale jak zobaczyłam cenę za 500gram to podziękowałam ☹️

Mnie wczoraj brat przywiózł od wujka koszyczek czereśni i truskawek, i właśnie się zajadam z kefirkiem 🤤 Ale mam ochotę na coś konkret dzisiaj, kebab mi chodzi po głowie 🙈

Dziewczyny które mają dzieci - używałyście smoczków Bibs? Dostaliśmy bon do dzieciowego sklepu, muszę go dzisiaj wykorzystać i wybrałam już kocyk, ale muszę coś dobrać i zastanawiam się nad tymi smoczkami 🤔

Mnie wczoraj brat przywiózł od wujka koszyczek czereśni i truskawek, i właśnie się zajadam z kefirkiem 🤤 Ale mam ochotę na coś konkret dzisiaj, kebab mi chodzi po głowie 🙈

Dziewczyny które mają dzieci - używałyście smoczków Bibs? Dostaliśmy bon do dzieciowego sklepu, muszę go dzisiaj wykorzystać i wybrałam już kocyk, ale muszę coś dobrać i zastanawiam się nad tymi smoczkami 🤔
Tak, tylko tych używałam. Ponoc kształt lepszy dla zgryzu niz te tradycyjne, po pol roku zmienia sie na mniejszy rozmiar :)

Supeeer [emoji173]
Rośnijcie zdrowo [emoji256] skoro na USG wszystko dobrze to na pewno tak jest !
Cześć dziewczyny wchodzę i chyba z 30 stron do nadrobienia mam aż się za głowę złapałam [emoji1]
Jestem po wizycie, wg usg wsystko w normie, dziś FHR 152[emoji7] W dalszym ciągu nie wiem jaka płeć (dziś 13+0) Lekarz pow, że to jeszcze za cześnie żeby okreslić. Powiem wam, że zaczęłam się wahać czy robić jednak to Nifty. Jak dziś słyszałam bicie serduszka nawet przy złym wyniku potwierdzającym na 100% wadę chyba nie byłabym w stanie przerwać ciąży...w usg nic nie odbiega od normy. Gdyby nie ta pappa w ogóle nie zstanawiałabym się teraz czy aby na pewno wszystko jest dobrze...póki co staram się myśleć pozytywnie.
Trzymam kciuki za wszystkie wasze wizyty :)
@aga.i.nieszka dziękuję Ci bardzo za pamięć i słowa wsparcia [emoji11] Mam nadzieję, że już niedługo napiszesz nam na forum, że spodziewasz się dzidziusia czego z całego serca Ci życzę [emoji11]

My nie mieliśmy akurat z tej firmy ale zanim trafiłam na odpowiedni smoczek dla córki to trochę minęło ostatecznie spasowało u nas Lovi dostępne stacjonarnie co jest ważne bo co jakiś czas trzeba wymieniac no i nie raz uda się na fajnej promocji pakowane są po 2 sztuki i wzorów też dużo 😁 jak Córka była malutka i wstawałam do niej w nocy to. Miałam smoczki z Lovi które było widać w ciemności co ratowało dupe w szukaniu smoka po omacku 😂

reklama
My nie mieliśmy akurat z tej firmy ale zanim trafiłam na odpowiedni smoczek dla córki to trochę minęło ostatecznie spasowało u nas Lovi dostępne stacjonarnie co jest ważne bo co jakiś czas trzeba wymieniac no i nie raz uda się na fajnej promocji pakowane są po 2 sztuki i wzorów też dużo 😁 jak Córka była malutka i wstawałam do niej w nocy to. Miałam smoczki z Lovi które było widać w ciemności co ratowało dupe w szukaniu smoka po omacku 😂

Te z Lovi często spotykam w Rosmannie, więc na pewno kupię w jakiejś promocji do testów 😁 Ale akurat na tej stronie są te Bibs albo jakieś po 40 zł sztuka 😅

Do góry