reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

A ja właśnie gratulowałam na fb koleżance z liceum... została BABCIĄ [emoji13]
I to już kilka takich znajomych babć mam...

I mnie teraz tak naszło... że jak będę paradować z wózkiem to ludzie będą myśleli, że z wnukiem/wnuczką...

Aaaa i planowałam nie farbować włosów więcej... niech sobie będą popielato-brązowo-siwe... Myślałam o platynie również...
Ale chyba jednak jestem skazana na farbę. Bo jak wyskoczę taka siwa to mur beton babcia.

A teraz mam 4 cm siwych odrostów bo jestem panikarą w tej ciąży i nie farbuję w 1 trymestrze...

I zobaczcie stara baba tak Wam się żali...ale gdzie jak nie tu?
Będę płakać...
Nie płacz! Szkoda łez ;) koleżanki będą się starzec i dziadzieć rozpuszczając wnuków a Ty odmlodniejesz z bobaskiem! Od porodu masz gwarantowane -15lat 😁 a włosy pofarbuj jakoś szalenie (może czarny z różowymi refleksami?!), niech babciom w pięty pójdzie 😂 i ja też nie farbuje w pierwszym trymestrze, a mam jasny blond na dole, wyżej jakiś rudy (po samodzielnej próbie farbowania kupna farba w domu 😂 ) a wyżej jakieś 10cm mojego mysiego szarego poprzeplatanego siwizną (siwe mam od studiów, po tatusiu który całkiem osiwiał jak ja się urodziłam a miał wtedy 25 lat 🤷 ). Także szał ciał 😁

reklama

I mnie teraz tak naszło... że jak będę paradować z wózkiem to ludzie będą myśleli, że z wnukiem/wnuczką...

Aaaa i planowałam nie farbować włosów więcej... niech sobie będą popielato-brązowo-siwe... Myślałam o platynie również...
Ale chyba jednak jestem skazana na farbę. Bo jak wyskoczę taka siwa to mur beton babcia.

A teraz mam 4 cm siwych odrostów bo jestem panikarą w tej ciąży i nie farbuję w 1 trymestrze...

Będę płakać...
Znam osobę która pierwsze siwe wlosy miała w wieku ok 18 lat rok później już całkowicie osiwiała, także odcień włosów nie zawsze musi świadczyć o wieku ;) poza tym pierdzielić siwe, ważne na ile my same się czujemy. Ja na przykład jestem na tyle szalona że przefarbowałabym się poprostu na jakiś piękny odcień siwego ha! i odrostów by nie było widać :) ale ja to zawsze byłam trochę pokręcona i nigdy nie trzymałam się żadnych norm

Po prostu koleżanki zostały wcześnie babciami[emoji6] a co do siwizny ,to mój M ma 35lat i jest siwy , a z maluszkiem na pewno poczujesz się młodziutka[emoji6] jak nie jedna 20stka[emoji4]
Wiesz ale siwy facet to taki lepszy model [emoji16] kobieta już niekoniecznie [emoji6]

Ja się w ogóle czuje na 20...no może 25 lat jak mnie kolano boli [emoji1787]
Psychicznie to gówniarz ze mnie, czasami moi synowie muszą mnie stawiać do pionu bo niby za bardzo "młodzieżowa" jestem...
Raz padło nawet pytanie: mamo czy nie mogłabyś być jak inne matki? Taka dorosła?
Ale szybko się z tego wycofał bo koledzy stwierdzili, że jestem zajebista..
Więc z dwojga złego lepiej mieć taką matkę haha [emoji6]

Przepraszam że dopiero pisze ale miałam pilna sprawę do zamknięcia na uczelni dzisiaj do 24 😭Dzisiaj mam 12+0. Z usg wychodzi na 80% że chłopiec, który mierzy aż 57mm, fhr 168, NT wynosi 1.6mm, kość nosowa obecna.
Trisomia 21: podst. 1:850 skor. 1:4252
Trisomia 18: podst. 1:2008 skor. 1:6084
Trisomia 13: podst. 1:6317 skor. 1:20000
Łożysko mam nisko. A tak to wszystko ok. Ale już łobuz. Najpierw leżał plecami no przodu i przy pukaniu przekręcał się na sekundę i wracal do poprzedniej pozycji, a po słodkim wiercił się że też nie chciał się dać zbadać. Rączkami i nóżkami tak machał jak mały bokser aż sam za głowę chłopak się złapał 😍

Gratulacje❤ super

Dzień dobry :) ja dziś mialam piękny sen wiedziałam, ze jesteśmy w ciąży i na 100% dziewczynka 😂😍 wiadomo, ze najważniejsze aby zdrowe dzieciątko ale ja bym już tak chciała znać płeć jestem niecierpliwa 😜 no i nigdy mi się nie śniła jeszcze płeć w śnie przeważnie był dzidziuś ale nigdy nie wiedziałam. Teraz pytanie czy będzie dziewczynka czy sny są na opak i będzie synuś 😂
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty !! ✊🏻💙

Może będzie tak jak u mnie 😊czytaj niżej

Podobno na opak. Mi w ciązy śniła się dziewczynka, a męzowi zmarła babcia która powiedziała mu że będzie mieć córeczkę. Później miesiąc nie mogło do mnie dojść że będzie chłopak 😅 Najważniejsze żeby zdrowe było ale o płci fajnie porozmyślać :)

A mi się sprawdziło w poprzedniej ciąży😄
Śniło mi się ,że jadę autem, odwracam się do tyłu a tam siedzi bobas w foteliku, wiedziałam,że to mój taki 8-miesięczny.Musialam przebrać mu pieluchę i pamiętam ściągam tą pieluchę a tam siurek😄 no i potem na usg ,że chłopczyk .
W tek ciąży mi śniło tylko( wtedy jak plamiłam) że poroniłam taki maleńki zarodek był ,trzymałam go na ręce i koniecznie chciałam sprawdzić płeć -udało mi się,byla to dziewczynka.
A pozniej na usg z dwóch pęcherzyków został jeden...
Ale na pocieszenie nie wszystko sie sprawdza. Miałam jeden taki koszmar juz dawno,że do dziś mi mrozi krew w żyłach,mam nadzieję,że nigdy sie nie sprawdzi,bo chyba bym tego nie przeżyła.

Już po wizycie :) dzidzia ma 7 cm :) wszystkie parametry w normie, już stres minął ;)
Pani dr zasugerowała ze wczesna dziewczynka, ale ze może się zmienić :)
Zobacz załącznik 1131065

Super,gratulacje❤😀

Po wizycie , wszystko ok [emoji4]
Płeć nieznana [emoji23]
Dziecko się tak ułożyło, że nie dało się zobaczyć .
Chociaż na tym zdjęciu, wyglada jak siurek [emoji28],ale może to ten nub tak wygląda [emoji86][emoji86][emoji86]i dziewczę???[emoji85][emoji85][emoji85] .
Łożysko też mam nisko, ale może się jeszcze podniesie. Z pierwszym synkiem też miałam nisko i się podniosło. Zobacz załącznik 1131093Zobacz załącznik 1131094

Serdeczne gratulacje pięknej dzidzuli 😍

Będę płakać...

Dzisiaj późne macierzyństwo nikogo nie dziwi:) Joanna Krupa też po 40 a na bacię nie wygląda😄 włosy zafarbujesz i gitara:)

Będę płakać...

Powiem Ci z innej strony, moja Mama miała 26 lat jak mnie urodziła, a Babcia miała wtedy 45 lat i akurat wszyscy myśleli że moja Babcia to Mama bo czesto się mną zajmowała (już nie pracowała) 🤷‍♀️ nie dogodzisz, zawsze się trafi ktoś kto coś sobie ubzdura! 😉
A mam koleżankę w pracy która urodziła pierwsze dziecko mając 40 lat, tak wypiękniała że -10 lat 😍
Najważniejsze żebyście byli z maleństwem zdrowi i szczęśliwi, a cóż Cię obchodzi co będą gadać... 😘 No ale rozumiem, że różne myśli Cię nachodzą, oby tylko nie odbierały radości z dzidziusia 😘

Gratuluję udanej wizyty 🥰 może i łobuz a może chciał, żeby mamusia dłużej na niego popatrzyła jak się fajnie bawi w brzuszku 😁

Ja przy synu kupiłam używany 2w1 neutralny co prawdaz (szaro-czarny z dodatkami miętowymi) ale sprzedałam go jakoś po 7 czy 8 miesiącach mimo, że wiedziałam, że w niedługim czasie będziemy się starać o kolejne dziecko. Raz, że nie miałabym gdzie go trzymać a dwa, mimo, że wózek się sprawdził to na rynku jest tyle innych ciekawych modeli, że mam ochotę wypróbować inny :) Druga rzecz, że kupiłam wózek w idealnym stanie i na gwarancji i jeszcze jak go sprzedawałam to był na gwarancji kilka miesięcy i ja też o niego bardzo dbałam więc był w super stanie. Finansowo wyszłam na 0 bo kupiłam i sprzedałam za tyle samo ;)

@Asia Kasia współczuję Ci co do tego dzisiejszego nieporozumienia z poradnia i braku wizyty. Ja ostatnio byłam na wizycie tydzień po tygodniu. Poszłam wcześniej ze złymi wynikami moczu ale i tak musiałam przyjść tydzień później bo mi ginka powiedziała, że mi nie może o tydzień do przodu L4 wystawić więc śmiem twierdzić, że błąd popełniła rejestracja i to dziś powinnaś mieć wizyte.
Jeśli finanse pozwalają to umów się prywatnie jak najszybciej dla świętego spokoju a jak nie, to może w ostateczności podjedz na IP, powiedz o tych silnych bólach, może troche podkoloruj, że miałaś jakieś plamienia czy coś i powinien Cię ktoś zbadać i będziesz chociaż wiedziała czy dzidzia jest zdrowa i nie będziesz się zamartwiac bo do 24 to osiwiejesz :(

Witaj :) na kiedy masz tp?

Kiedy dokładnie masz połówkowe?

Ja bym podjechała na IP dla świętego spokoju albo przełożyła wizytę jeśli się da. Po niedzielnym seksie to pewnie wczoraj już bys plamila, no ale specjalista nie jestem więc nie wiem..

Obyś poczuła się trochę lepiej po tych kroplówkach.

Super podejście. Pewnie skorzystam z niektórych rad 😁

Coś tam się zaczyna pojawiać 😁

Mi już powoli się wyrównuje pępek 😂🙈 później pewnie też wyjdzie na zewnątrz 😁

Jeśli taka sytuacja by mnie spotkała i finansowo dałabym rade to najpierw bym się zdecydowała na badanie nieinwazyjne a najwyżej później na amniopunkcję.
16 lipca za miesiąc 😜

Będę płakać...
Dziecko prędzej odmłodzi. W dzisiejszych czasach wiele kobiet decyduje się na pierwsze dziecko koło 40stki. Daj spokój.
Dla mnie dużo dziwniejsze jest, że ciotka mego męża została babcią w wieku 46 lat. Nasi rodzice mają po 10 więcej i dopiero się wnuka doczekają :p

Kochana, moja koleżanka z pracy, lat 42, stara się o pierwszego dzidziusia ;) A koleżanki po prostu zostały wcześnie babciami, tak jak ktoś pisał :) Szczerze, to nie znam żadnej babci w takim wieku 🤔

Apropo farbowania - ja nie wytrzymałam i dzisiaj byłam u fryzjera 🙈 Ale u mnie już 14 tydzień, to taki przełomowy ;) Poza tym rozjaśniałam tylko końcówki 😁 Dobrze jest odświeżyć fryzurę 😁
Moja mama ma 46 lat i jak chodzi z moją Córeczka na spacer to nieznajomi biorą ja za Mame a nie Babcie😅😅

reklama
Powiem Ci z innej strony, moja Mama miała 26 lat jak mnie urodziła, a Babcia miała wtedy 45 lat i akurat wszyscy myśleli że moja Babcia to Mama bo czesto się mną zajmowała (już nie pracowała) [emoji2368] nie dogodzisz, zawsze się trafi ktoś kto coś sobie ubzdura! [emoji6]
A mam koleżankę w pracy która urodziła pierwsze dziecko mając 40 lat, tak wypiękniała że -10 lat [emoji7]
Najważniejsze żebyście byli z maleństwem zdrowi i szczęśliwi, a cóż Cię obchodzi co będą gadać... [emoji8] No ale rozumiem, że różne myśli Cię nachodzą, oby tylko nie odbierały radości z dzidziusia [emoji8]
Na pewno nic mi radości nie odbierze [emoji6]
Tak tylko miałam objawienie hehe

Do góry