reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
A ja właśnie gratulowałam na fb koleżance z liceum... została BABCIĄ [emoji13]
I to już kilka takich znajomych babć mam...

I mnie teraz tak naszło... że jak będę paradować z wózkiem to ludzie będą myśleli, że z wnukiem/wnuczką...

Aaaa i planowałam nie farbować włosów więcej... niech sobie będą popielato-brązowo-siwe... Myślałam o platynie również...
Ale chyba jednak jestem skazana na farbę. Bo jak wyskoczę taka siwa to mur beton babcia.

A teraz mam 4 cm siwych odrostów bo jestem panikarą w tej ciąży i nie farbuję w 1 trymestrze...

I zobaczcie stara baba tak Wam się żali...ale gdzie jak nie tu?
Będę płakać...

I mnie teraz tak naszło... że jak będę paradować z wózkiem to ludzie będą myśleli, że z wnukiem/wnuczką...

Aaaa i planowałam nie farbować włosów więcej... niech sobie będą popielato-brązowo-siwe... Myślałam o platynie również...
Ale chyba jednak jestem skazana na farbę. Bo jak wyskoczę taka siwa to mur beton babcia.

A teraz mam 4 cm siwych odrostów bo jestem panikarą w tej ciąży i nie farbuję w 1 trymestrze...

Będę płakać...
Oj jaka babcia 🙂 moja koleżanka z pracy pierwsze dziecko urodziła w wieku 41 lat 🙂 spokojnie w tych czasach to częściej zobaczysz kobiety starsze niż młodsze w ciąży 🙂
Wśród moich znajomych i rodziny większość koleżanek poród ma dopiero przed sobą lub niedawno urodziły. Nieliczne mają odchowane dziecko/dzieci

Ja brałam w poprzedniej ciąży, teraz pewnie też będę brała, ale czekam na decyzję lekarza. Niestety siniaki będą, nie ma co się oszukiwać. Jedyne co mogę poradzić to wbijać igłę pod kątem prostym i za każdym razem z dala od poprzedniego kłucia

Czyli nie ma magicznego sposobu na kłucie bez śladów, tego się obawiałam. Gdzieś wyczytałam, że niektórzy próbują w udo, jak będę w desperacji to spróbuję ;)

Będę płakać...
Po prostu koleżanki zostały wcześnie babciami[emoji6] a co do siwizny ,to mój M ma 35lat i jest siwy , a z maluszkiem na pewno poczujesz się młodziutka[emoji6] jak nie jedna 20stka[emoji4]

A ja mam pytanie: czy któraś z Was przyjmuje może zastrzyki z heparyną? Z powodu przebytej w przeszłości zakrzepicy (nie jakaś gigant, ale teraz powinnam na siebie uważać), muszę brać codziennie zastrzyki do końca ciąży i zastanawiam się, czy ktoś może mi podpowiedzieć jakiś sprytny myk na miejsce do wkłucia. Trochę już tych siniaków się na brzuchu porobiło, a jeszcze pół roku...
Ja biorę :) póki co siniak tylko 1 jak robiła mi mama 🙈 tak to zastrzyki robi mąż i w sumie albo po lewej albo po prawej stronie pępka. Za jakiś czas planuje w ręce jak już się brzuch trochę powiększy :p

Będę płakać...
Ja jestem zdania, że własnie dziecko odmładza, a nie że będą myśleć, że z wnukiem chodzisz ;D

Będę płakać...

Kochana, moja koleżanka z pracy, lat 42, stara się o pierwszego dzidziusia ;) A koleżanki po prostu zostały wcześnie babciami, tak jak ktoś pisał :) Szczerze, to nie znam żadnej babci w takim wieku 🤔

Apropo farbowania - ja nie wytrzymałam i dzisiaj byłam u fryzjera 🙈 Ale u mnie już 14 tydzień, to taki przełomowy ;) Poza tym rozjaśniałam tylko końcówki 😁 Dobrze jest odświeżyć fryzurę 😁

reklama
Oj jaka babcia [emoji846] moja koleżanka z pracy pierwsze dziecko urodziła w wieku 41 lat [emoji846] spokojnie w tych czasach to częściej zobaczysz kobiety starsze niż młodsze w ciąży [emoji846]
Wśród moich znajomych i rodziny większość koleżanek poród ma dopiero przed sobą lub niedawno urodziły. Nieliczne mają odchowane dziecko/dzieci
No niby tak [emoji846] ale tak mnie jakoś dopadło [emoji16]

Do góry