reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Dziękuję wam bardzo za słowa wsparcia dziewczyny 😙 😙 😙 😙 Dzięki wam poczułam się lepiej.
A co do wyników z usg:
tr 21 r.podstawowe: 1:735 skorygowane 1:2382
tr18 r.podstawowe: 1:1654 skorygowane 1:5012
tr13 r.podstawowe: 1:5225 skorygowane <1:20000

Tak jak dziewczyny pisały, to rzeczywiście wciąż niewielkie ryzyko (jedna na 240 kobiet w takiej sytuacji ma chorego maluszka), ale wiem, że łatwo tak mówić z pozycji obserwatora...Dla pokrzepienia mam w zapasie historię, gdzie osobie z mojej rodziny wyszedł bardzo podobny wynik. Zrobiła potem nifty, które nie potwierdziło wad i dziś ma pięknego zdrowego synka :) Jestem przekonana, że takich historii jest bardzo dużo, bo jednak Pappa opiera się na statystyce i jakichś ogólnych modelach, które mogą coś przybliżyć lub oszacować, ale nie potwierdzić.
Trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze!! <3

reklama
A ja mam pytanie: czy któraś z Was przyjmuje może zastrzyki z heparyną? Z powodu przebytej w przeszłości zakrzepicy (nie jakaś gigant, ale teraz powinnam na siebie uważać), muszę brać codziennie zastrzyki do końca ciąży i zastanawiam się, czy ktoś może mi podpowiedzieć jakiś sprytny myk na miejsce do wkłucia. Trochę już tych siniaków się na brzuchu porobiło, a jeszcze pół roku...

Dziękuję wam bardzo za słowa wsparcia dziewczyny 😙 😙 😙 😙 Dzięki wam poczułam się lepiej.
A co do wyników z usg:
tr 21 r.podstawowe: 1:735 skorygowane 1:2382
tr18 r.podstawowe: 1:1654 skorygowane 1:5012
tr13 r.podstawowe: 1:5225 skorygowane <1:20000

Na pewno dzidzia będzie zdrowa, tak jak dziewczyny pisały, to nadal niskie ryzyko 😘
Rozumiem, że lekarz wprowadził I wyniki z usg I z pappy do tego programu?

Ten detektor to coś niesamowitego 😆🙈 czemu jaj wcześniej go nIe kupiłam! Dziewczyny, nie wahajcie się 😁 myślałam, że przez łożysko na przedniej ścianie będę miec problem ze znalezieniem, ale poszło od razu 😁 i wychodziło mi tętno ok 150 - 25 uderzeń na 10 sekund
To by się zgadzało, bo w tamtym tygodniu mialam u gin 152.
To naprawdę uspokaja, usłyszeć, że dzidzia na pewno żyje:)))
Ja właśnie się dziś zdecydowałam na zakup! Znalazłam na olx w całkiem dobrej cenie i teraz będę wyczekiwać przesyłki 😁

A ja mam pytanie: czy któraś z Was przyjmuje może zastrzyki z heparyną? Z powodu przebytej w przeszłości zakrzepicy (nie jakaś gigant, ale teraz powinnam na siebie uważać), muszę brać codziennie zastrzyki do końca ciąży i zastanawiam się, czy ktoś może mi podpowiedzieć jakiś sprytny myk na miejsce do wkłucia. Trochę już tych siniaków się na brzuchu porobiło, a jeszcze pół roku...

Ja brałam w poprzedniej ciąży, teraz pewnie też będę brała, ale czekam na decyzję lekarza. Niestety siniaki będą, nie ma co się oszukiwać. Jedyne co mogę poradzić to wbijać igłę pod kątem prostym i za każdym razem z dala od poprzedniego kłucia

Po wizycie , wszystko ok [emoji4]
Płeć nieznana [emoji23]
Dziecko się tak ułożyło, że nie dało się zobaczyć .
Chociaż na tym zdjęciu, wyglada jak siurek [emoji28],ale może to ten nub tak wygląda [emoji86][emoji86][emoji86]i dziewczę???[emoji85][emoji85][emoji85] .
Łożysko też mam nisko, ale może się jeszcze podniesie. Z pierwszym synkiem też miałam nisko i się podniosło.
20200609_182044.jpeg
20200609_182059.jpeg

Mi wyszła mutacja mthfr i też biorę zastrzyki , czasami ładnie się wbije że nawet nie czuć, A czasami zmieniam 3 razy miejsce ,bo boli ... I też siniaki mi się robią...

Płeć nieznana [emoji23]
Chociaż na tym zdjęciu, wyglada jak siurek [emoji28],ale może to ten nub tak wygląda [emoji86][emoji86][emoji86]i dziewczę???[emoji85][emoji85][emoji85] .
Łożysko też mam nisko, ale może się jeszcze podniesie. Z pierwszym synkiem też miałam nisko i się podniosło. Zobacz załącznik 1131093Zobacz załącznik 1131094
Piękne zdjęcia [emoji3590] gratulacje [emoji3590]

reklama
Płeć nieznana [emoji23]
Łożysko też mam nisko, ale może się jeszcze podniesie. Z pierwszym synkiem też miałam nisko i się podniosło. Zobacz załącznik 1131093Zobacz załącznik 1131094
Gratuluję dobrych wieści z wizyty :) ktoś tam się dobrze ukrywa w tym brzuchu haha 😁

Do góry