reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Dziewczyny załamałam się trochę :( dzwonili do mnie z kliniki gdzie robiłam prenatalne + pappa. Niestety wynik z krwi nieprawidłowy, prawdopodobieństwo trisomii 18 1:240 :(
Nie wiem co dalej...na usg wszystko prawidłowe tak bardzo się cieszyłam. Lekarz mi tylko przekazał to przez telefon wspomniał o amniopunkci...lub testach genetycznych.
Wiem, że łatwo tak mówić ale spróbuj podejść do tego najspokojniej jak się da, bo sam stres też bardzo wpływa na Maleństwo 😘 tłumacz sobie, że to tylko statystyka, owszem, każdy by się zdenerwował, ale to nie wyrok! 😘 Bardzo ważne, że usg było prawidłowe, Pappa to jednak badanie dodatkowe. Też się bałam go robić wiedząc że to ststystyka i może niepotrzebnie namieszać!
Zgadzam się z Dziewczynami które już się wypowiedziały, przede wszystkim wizyta i dokładne omówienie z lekarzem, potem pewnie zrobiłabym Nifty, które powinno już rozwiać wątpliwości.

Mi lekarz kazał najpierw zrobić badania z krwi, na usg poszłam już z wynikiem i od razu wszystko obliczył w systemie - Dziewczyny, które jeszcze nie robiłyście prenatalnych i jest taka możliwość, to bardzo polecam tę opcję!

A Ty @sandra_91 myśl o swoim maleństwie i szybko szukaj wsparcia ze strony lekarzy, bo stres tu na pewno nie pomoże, a wierzę że wkrótce się okaże, że był zupełnie zbędny 😘😘😘 trzymam za Was kciuki 💕

Ja wam wszystkim zazdroszczę ja już wyglądam jak wieloryb w 9 miesiącu przez hashimoto walczę z nadwagą teraz odkąd jestem w ciąży nie mogę brać metformaliny która pomagała mi utrzymać wagę i przez 3miesiące 10kg+ wstyd się przyznać przy 180cm wzrostu mam 100kg a 3 lata temu było 78kg

Ja mam 178 cm, nie mam hashimoto a ważę 103,5 kg. Od początku ciąży przytyłam najpierw 3 a potem jeszcze kolejny 1 kg. Za namową lekarki (po podejrzeniu cukrzycy ciążowej), pilnuję co jem i teraz w ciągu niespełna 3 tygodni schudłam 1,5 kg. Mam nadzieję, że ta tendencja się utrzyma ;)

Wizytę u swojego ginekologa mam 18.06, rozmawiałam z nim dziś przez tel i tez mnie trochę uspokoił. Na wsi jesteśmy do niedzieli więc wyniki z pappy odbiorę przed wizyta u mojego gin, nie ma sensu jechać tam wcześniej bo i tak nic nowego to nie wniesie.

Ja mam 178 cm, nie mam hashimoto a ważę 103,5 kg. Od początku ciąży przytyłam najpierw 3 a potem jeszcze kolejny 1 kg. Za namową lekarki (po podejrzeniu cukrzycy ciążowej), pilnuję co jem i teraz w ciągu niespełna 3 tygodni schudłam 1,5 kg. Mam nadzieję, że ta tendencja się utrzyma ;)
Ja też teraz mam dietę.glukometr i w razie potrzeby insulinę bo cukrzyca ciążowa narazie waga stoi ale swoje zdążyło wrócić przy każdej ciąży miałam na plusie 35 przy dwóch udawało się z tego schudnąć bez problemu a przy 3 organizm siê zbuntował

Ten detektor to coś niesamowitego 😆🙈 czemu jaj wcześniej go nIe kupiłam! Dziewczyny, nie wahajcie się 😁 myślałam, że przez łożysko na przedniej ścianie będę miec problem ze znalezieniem, ale poszło od razu 😁 i wychodziło mi tętno ok 150 - 25 uderzeń na 10 sekund
To by się zgadzało, bo w tamtym tygodniu mialam u gin 152.
To naprawdę uspokaja, usłyszeć, że dzidzia na pewno żyje:)))

Dziękuję wam bardzo za słowa wsparcia dziewczyny [emoji11] [emoji11] [emoji11] [emoji11] Dzięki wam poczułam się lepiej.
A co do wyników z usg:
tr 21 r.podstawowe: 1:735 skorygowane 1:2382
tr18 r.podstawowe: 1:1654 skorygowane 1:5012
tr13 r.podstawowe: 1:5225 skorygowane QUOTE]Wyniki z usg masz bardzo ładne[emoji4],

mi ryzyko 21 wyszło pośrednie , też zastanawiałam się nad Nifty, ale koszta są dla mnie duże ,A moje ryzyko pośrednie, Myślę że w Twoim wypadku dobrze zrobić najpierw nifty tak jak dziewczyny radzą.
Te statystyki są bardzo przygnębiające, ale to tylko statystyki i będzie wszystko dobrze !!!

reklama
Do góry