reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Właśnie też myśle teraz nad NIFTY bo jesli wszystko z dzieckiem jest ok nie ma żadnego ryzyka poronienia, przy amniopunkcji minimalne, ale jednak jest. Więc chyba zrobię nifty...ale ta niepewność to jest coś strasznego teraz nikomu tego nie życzę :(
Zrób nifty, wg mnie to kolejny krok w tej diagnostyce. Amniopunkcja dopiero później.
A z usg jakie Ci wyszło ryzyko skorygowane?

I mąż się zgodził na zabieg 😱 mój to nawet serialu Californication nie mógł oglądać odkąd bohaterowi zabieg zrobili /mieli zrobić 😂 za żadne skarby nie da się poddać takiemu zabiegowi 🤷 ja już nawet rozważałam żeby sobie podwiązać to i owo chirurgicznie... Bo jakoś nie wyobrażam sobie życia na chemii antykoncepcyjnej przez kolejne 10 lat .. a następnej ciąży to już ABSOLUTNIE sobie nie wyobrażam 🙈
Mój mąż też by się nie zgodził. Ja myślałam nad wkładką dla siebie, bo po tabletki co pare miesiecy nie chce mi się latać i jeszcze pamiętać żeby brać codziennie o konkretnej porze, tak to spokój na pare lat. Na męża w sprawie antykoncepcji nie mogę liczyć a faszerować się tabletkami non stop też nie chcę.

Ja w pierwszej ciąży też nie miałam od kogo brać ubranek , bylam pierwsza wśród rodziny i przyjaciół ;) ale wtedy uwielbiałam buszować po lumpeksach, jakie ja perełki wynajdywałam za grosze , z metkami, disneyowe, piękne kolorowe! [emoji7] Uwielbiałam te wypady do lumpków :) mam nadzieję że wkrótce będę miała dość sił żeby się trochę poszwędac i też coś pokupować [emoji16]
Również planuje robić naloty na lumpeksy [emoji846]
Nie mam od kogo ubranek dostać a wolę obejrzeć przed zakupem więc olx odpada...przynajmniej wysyłkowo.

Też mam nadzieję wyszarpac jakieś perełki [emoji16]

Ja wam wszystkim zazdroszczę ja już wyglądam jak wieloryb w 9 miesiącu przez hashimoto walczę z nadwagą teraz odkąd jestem w ciąży nie mogę brać metformaliny która pomagała mi utrzymać wagę i przez 3miesiące 10kg+ wstyd się przyznać przy 180cm wzrostu mam 100kg a 3 lata temu było 78kg
To ja mam tyle przy 167 cm...to jest masakra dopiero [emoji849]

Jestem zła wściekła! Podobno miała być na wizycie 2 czerwca dziwne bo l4 mam do 9...zapisała mnie na wizytę 24 do faceta bo Pani doktor nie ma dzisaj terminów a ja nie wiem czy z moją ciąża jest wszystko ok siedzę pod ośrodkiem i płacze jak dziecko 😭😭😭
Skoro tak bardzo się stresujesz to może udałoby Ci się umówić na dniach na wizytę prywatna jeśli fundusze Ci pozwalają? Na pewno odetchnęłabyś psychicznie wiedząc czy wszystko jest ok.

reklama
Do góry