reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
To wiem, jeszcze pomimo ciążowego zapalenia mózgu umiem przeczytać, co jest na opakowaniu 😂

Ale zapomniałam zapytać lekarza, czy coś się stanie, jeśli dokończę Prenatal Uno i Duo zacznę brać później ;) Chyba dokończę, tylko dorzucę DHA do niego :)
A to ja tez tak mam, ze mi zostało 5 tabletek ale już przechodzę na ten duo chyba. Śmieje się, żeby mąż zjadł to uno do końca bo on ma bóle współczulne chyba 😂😂😂

wydrukowalam te etykiety i zła jestem. Zrobiłam ładne niebieskie bo mamy akurat niebieskie kapsle (piwo zabutelkowane zanim wiedziałam o ciąży) ale niestety u męża w biurze kolorowy tusz się skończył. Jeszcze jutro pokombinuje na swojej biednej drukarce najwyżej kupie papier samoprzylepny i zrobię to chałupniczo :D

Hej dziewczyny.
Ja tez jutro uderzam na prenatalne, wizyta z samego rana bo o 7.30 :) nie moge sie juz doczekac, chociaz widzialam bobasa we wtorek. Bylam w tym dniu u poloznej na badaniach krwi itd, i chciala posłuchać tetna dziecka detektorem. Szukala kilka minut i nie mogla znalezc, wyslala mnie na cito na scan do szpitala. Wystraszyla mnie jak nie wiem, plakac mi sie chcialo. Na szczescie w szpitalu zrobili szybko usg i wszystko bylo ok, dzidzi sie pieknie ruszalo. Ale stresu sie najadlam....

Hej
Ja Was czytałam przez cały weekend, ale jakoś nie miałam weny pisać. Wczoraj pierwszy raz od czasu ponad sprzed kwarantanny ogarnęłam się rano i wyszlam w sobotę z domu przed 12 😂 spotkałam się z koleżanką w kawiarni, takie wyniosłe wydarzenie😁 a po powrocie już nie miałam na nic siły. Dzisiaj wstałam cała zmulona jak to przy moich ostatnich weekendach, ale udało mi się posprzątać. Myślałam, że zbiorę się, żeby wyjść chociaż na spacer, ale nic z tego. Najpierw mnie trochę poniosło i zaczęłam oglądać pościele dla malucha 🙈 a potem inne rzeczy u tego samego sprzedawcy i tak sie waham czy zamawiać czy nie 🙈 a o 15:30 tak mnie wzięło, że spałam do teraz.
Dziś zaczęłam 15 tydzień:)
A wczoraj po południu już widziałam zarejestrowaną moją paczkę w paczkomacie z detektorem, myślę, że przyjdzie przed czwartkiem, bo jest z Wrocławia, więc blisko 😁😁

To wiem, jeszcze pomimo ciążowego zapalenia mózgu umiem przeczytać, co jest na opakowaniu 😂

Ale zapomniałam zapytać lekarza, czy coś się stanie, jeśli dokończę Prenatal Uno i Duo zacznę brać później ;) Chyba dokończę, tylko dorzucę DHA do niego :)

Oczywiście że możesz dokończyć :)

Hej dziewczyny.
Ja tez jutro uderzam na prenatalne, wizyta z samego rana bo o 7.30 :) nie moge sie juz doczekac, chociaz widzialam bobasa we wtorek. Bylam w tym dniu u poloznej na badaniach krwi itd, i chciala posłuchać tetna dziecka detektorem. Szukala kilka minut i nie mogla znalezc, wyslala mnie na cito na scan do szpitala. Wystraszyla mnie jak nie wiem, plakac mi sie chcialo. Na szczescie w szpitalu zrobili szybko usg i wszystko bylo ok, dzidzi sie pieknie ruszalo. Ale stresu sie najadlam....

Uff też bym pewnie była przerażona, dobrze że jednak wsio ok.

Ja dziś miałam wene Wam powiem [emoji16] wstałam i posprzatałam i nawet podłogi pomyłam, zjadłam obiad, przyjechała kumpela i zrobiłyśmy sobie spacer ponad 8 km [emoji16] na koniec pojechalysmy na jedzonko, ale szału nie było, więc jak z zelkiem zaraz padniemy [emoji16][emoji3059]

reklama
Dziewczyny, które używają detektora - na której ścianie macie łożysko?
Ja mam na przedniej i słyszałam, że to może utrudnić wyłapanie tętna i również ruchy czuje się później :(

Do góry