reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Hej dziewczyny, ja już nie śpię 🙈 okazało się, że wczoraj nie zrobili mi morfologii a w sumie najbardziej właśnie potrzebowałam wyniki krwi i moczu na wizytę, a TSH robiłam dla siebie, dodatkowo.. Na szczęście teściowa położna, jechała na 7 do pracy więc pobrała mi w domu krew i zawiozła do szpitala. Mam nadzieję, że do 11.20 będą wyniki 🙈 trzymajcie dziś za nas kciuki 😊 miłego dzionka 💓
Dobrze, ze masz teściowa położna 😁😁

To juz dziś!

Witajcie , ja ostatnoo zle sie czulam duzo stresu
Pisalam do swojej pani ginekolog na komunikatorze mowi ze jakby powtarzalo sie krwawienie to jechac na ip

Martwi mnie ze spada mi waga i moze byc spowodowana tym wysokim tsh (19) po jakim czasie spada u was w dol ?
Wysokie tsh nie ma nic wspolnego ze spadkiem wagi, wręcz przeciwnie . Poza tym nie ma co się tym przejmować aż tak, leki musza zacząć działać , nie zadzialaja w kilka dni, organizm musi się wysycic . Ja mam bardzo duża nadczynność i na to z koleji nie ma wogole leczenia w ciąży , muszę czekać aż samo się unormuje .

Witajcie , ja ostatnoo zle sie czulam duzo stresu
Pisalam do swojej pani ginekolog na komunikatorze mowi ze jakby powtarzalo sie krwawienie to jechac na ip

Martwi mnie ze spada mi waga i moze byc spowodowana tym wysokim tsh (19) po jakim czasie spada u was w dol ?

Wielu z nas spadła waga, ja się pytałam lekarki mówiła, ze to się zdarza i nie panikować.

Jeżeli chodzi o tsh to wysokie prędzej mogłoby powodować wzrost wagi. Mnie w ciągu miesiąca spadło z 4.65 na 1.17 z tego co pamietam to na tej samej dawce, która Ty bierzesz - 75. Endokrynolog mówi, ze tarczyca reaguje powoli, badania maja sens tak co 4 tygodnie mniej więcej.

Ja dziś zaczęłam 13 tydzień, prenatalne mam 10 czerwca , do tej pory wszystkie badania robiłam głównie na własna rękę, tzn mąż pobierał mi krew w domu i zawoził do szpitala wysłać wyniki. Detektora tętna nie kupuje bo mąż ma w domu przenośne usg 🙈 co prawda jeszcze w tej ciąży nie korzystałam ale w późniejszych tygodniach napewno czasem coś podejrze 😉

Jeszcze od wczoraj zaczęło mnie tak z lewej strony ciągnąć, na nogę i wszędzie. Oczywiście od kręgosłupa. Momentami to dostaje jakiegoś "paraliżu", tak zaboli..

Haha, bardzo dobrze 😁 dokładnie, już nie mogę się doczekać i się stresuje 🙈
Ja to samo 😁 teraz mi sie ciągnie 😂
Ja dziś zaczęłam 13 tydzień, prenatalne mam 10 czerwca , do tej pory wszystkie badania robiłam głównie na własna rękę, tzn mąż pobierał mi krew w domu i zawoził do szpitala wysłać wyniki. Detektora tętna nie kupuje bo mąż ma w domu przenośne usg 🙈 co prawda jeszcze w tej ciąży nie korzystałam ale w późniejszych tygodniach napewno czasem coś podejrze 😉
Ale zazdroszczę tego usg! :D

reklama
Jedyny objaw który mnie uspokajał właśnie znikł... Nabrzmiałe piersi i żyły na nich... Ja wiem wiem że wszystko może znikać potem się znowu pojawiać ale ciazko mieć spokojna głowę kiedy to wszytko tak bardzo przypomina 1 poronienie ☹️

Do góry