reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Hej dziewczyny, ja już nie śpię 🙈 okazało się, że wczoraj nie zrobili mi morfologii a w sumie najbardziej właśnie potrzebowałam wyniki krwi i moczu na wizytę, a TSH robiłam dla siebie, dodatkowo.. Na szczęście teściowa położna, jechała na 7 do pracy więc pobrała mi w domu krew i zawiozła do szpitala. Mam nadzieję, że do 11.20 będą wyniki 🙈 trzymajcie dziś za nas kciuki 😊 miłego dzionka 💓
Dobrze, ze masz teściowa położna 😁😁

To juz dziś!

Witajcie , ja ostatnoo zle sie czulam duzo stresu
Pisalam do swojej pani ginekolog na komunikatorze mowi ze jakby powtarzalo sie krwawienie to jechac na ip

Martwi mnie ze spada mi waga i moze byc spowodowana tym wysokim tsh (19) po jakim czasie spada u was w dol ?
Wysokie tsh nie ma nic wspolnego ze spadkiem wagi, wręcz przeciwnie . Poza tym nie ma co się tym przejmować aż tak, leki musza zacząć działać , nie zadzialaja w kilka dni, organizm musi się wysycic . Ja mam bardzo duża nadczynność i na to z koleji nie ma wogole leczenia w ciąży , muszę czekać aż samo się unormuje .

Witajcie , ja ostatnoo zle sie czulam duzo stresu
Pisalam do swojej pani ginekolog na komunikatorze mowi ze jakby powtarzalo sie krwawienie to jechac na ip

Martwi mnie ze spada mi waga i moze byc spowodowana tym wysokim tsh (19) po jakim czasie spada u was w dol ?

Wielu z nas spadła waga, ja się pytałam lekarki mówiła, ze to się zdarza i nie panikować.

Jeżeli chodzi o tsh to wysokie prędzej mogłoby powodować wzrost wagi. Mnie w ciągu miesiąca spadło z 4.65 na 1.17 z tego co pamietam to na tej samej dawce, która Ty bierzesz - 75. Endokrynolog mówi, ze tarczyca reaguje powoli, badania maja sens tak co 4 tygodnie mniej więcej.

Ja dziś zaczęłam 13 tydzień, prenatalne mam 10 czerwca , do tej pory wszystkie badania robiłam głównie na własna rękę, tzn mąż pobierał mi krew w domu i zawoził do szpitala wysłać wyniki. Detektora tętna nie kupuje bo mąż ma w domu przenośne usg 🙈 co prawda jeszcze w tej ciąży nie korzystałam ale w późniejszych tygodniach napewno czasem coś podejrze 😉

Jeszcze od wczoraj zaczęło mnie tak z lewej strony ciągnąć, na nogę i wszędzie. Oczywiście od kręgosłupa. Momentami to dostaje jakiegoś "paraliżu", tak zaboli..

Haha, bardzo dobrze 😁 dokładnie, już nie mogę się doczekać i się stresuje 🙈
Ja to samo 😁 teraz mi sie ciągnie 😂
Ja dziś zaczęłam 13 tydzień, prenatalne mam 10 czerwca , do tej pory wszystkie badania robiłam głównie na własna rękę, tzn mąż pobierał mi krew w domu i zawoził do szpitala wysłać wyniki. Detektora tętna nie kupuje bo mąż ma w domu przenośne usg 🙈 co prawda jeszcze w tej ciąży nie korzystałam ale w późniejszych tygodniach napewno czasem coś podejrze 😉
Ale zazdroszczę tego usg! :D

reklama
Jedyny objaw który mnie uspokajał właśnie znikł... Nabrzmiałe piersi i żyły na nich... Ja wiem wiem że wszystko może znikać potem się znowu pojawiać ale ciazko mieć spokojna głowę kiedy to wszytko tak bardzo przypomina 1 poronienie ☹️

Do góry