reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

O właśnie, dzisiaj pierwszy raz przyśniła mi się dzidzia :) może to dlatego, że wczoraj ten pierwszy bodziak kupiłam 🙊🙊 i przyśniło mi się, że urodziła się dużo za wcześnie, bo 2 października i była taka bardzo malutka. Ale byłam z nią w domu, nie w szpitalu i ona cały czas tak spała i ja sprawdzałam czy oddycha, bo była taka spokojna i się bałam czy żyje🙈 cały czas żyła jakby co ;D ale nie wiem czy to był chłopiec czy dziewczynka ;D
Mi pare dni temu śnił się prawie indentyczny sen! Tylko wiedziałam ze dziewczynka i urodziłam na koniec listopada 😂

reklama
Nie mam juz sil...powiedzcie mi jak mam zaaplikowac globulke..jest taaaaaak sucha ze szok, zwilzylam pod wodą ale wsadzanie jej aż boli bo taka sucha i szorstka. Dzis idalo mi sie troszke glebiej ale wczoraj jak wsadzilam tak zaraz wychodziła i w sumie 2/3 bylo w srodu i sie rozpuscilo a 1/3 rano wypadła. Jakim cudem mam ją włożyć głebiej to ja nie wiem. Pomocy😪 jest aplikator ale czytalam ze w ciazy nie wolno uzywac, sama tez nigdy nie uzywalam i boje sie to zrobic.

Gratuluję 😍

Mi ciężko poznać czy go coś boli, nie pokazuje. No chyba, że np ma gorączkę ale nic go nie boli oprócz tego 🤷 trudno stwierdzić 🤔

Ja jestem w drugim trymestrze a luteinę dalej biorę 2x1. W poprzedniej ciąży brałam do samego końca 😔 w sumie nie wiem dlaczego skoro później produkcja progesteronu zajmuje się przecież łożysko..

Kiepsko że strony szefowej, że tak rozgaduje. Przecież możesz sobie tego nie życzyć..

Dobrze, że wszystko ok z dzidzia. Odpoczywaj jak najwięcej jeśli możesz..

I jak było na kursie? Dałaś radę? Widziałam, że pisalas, że koledzy fajnie przyjęli wiadomość o Twojej ciąży :) to miło z ich strony :)

Ja też nie zbijam gorączki od razu jak ma np 37.5 ale wiem że jak przekroczy 38 i trochę to już muszę wkroczyć do akcji ;)
Co do antybiotyków staram się unikać jak ognia ale wiadomo, nie zawsze się da ;)

Pewnie, że mozna 🙂 witaj i gratuluję 🙂

Kupiłam chustę dla synka ale był totalnie niechustowy. Może przy drugim dziecku mi się przyda 😁

Mnie też głowa boli. W sumie od dwóch dni. Ale jestem też mega śpiąca i zmęczona może to dlatego. Ani wczoraj ani dzisiaj nie udało mi się pospać w ciągu dnia a potrzebuje bardzo takiego dodatkowego snu bo w nocy młody mi się budzi po 4 razy :(
Oj bylo ciezko 😂 w sumie nie mdliło tak ale mam problem z bolem lędzwi i ledwo dawalam rade siedziec na tym plastikowym nie wygodnym krzesle. Pod pupe dalam kurtke i sweter ale i tak bolałe całe lędźwie 😔 po za tym calkiem w miare ale przez to caly dzien mnie okropnie boli w tych plecach. Teraz przeszlo jak juz dluzej leze i odpoczywam. Ale dam rade to tylko 7 dni jeszcze bo łącznie 10 a dzis juz za mna 1 dzien no i za tydzien wypada wolne bo boze cialo a za 2 dni mam lekarza wiec tez nie ide. Byle do konca. Za 3 tyg egzamin z niemieckiego i obrona pracy i dlugie wakacje i odpoczynek 😊😇

Hej dziewczyny, ja już nie śpię 🙈 okazało się, że wczoraj nie zrobili mi morfologii a w sumie najbardziej właśnie potrzebowałam wyniki krwi i moczu na wizytę, a TSH robiłam dla siebie, dodatkowo.. Na szczęście teściowa położna, jechała na 7 do pracy więc pobrała mi w domu krew i zawiozła do szpitala. Mam nadzieję, że do 11.20 będą wyniki 🙈 trzymajcie dziś za nas kciuki 😊 miłego dzionka 💓

Witajcie , ja ostatnoo zle sie czulam duzo stresu
Pisalam do swojej pani ginekolog na komunikatorze mowi ze jakby powtarzalo sie krwawienie to jechac na ip

Martwi mnie ze spada mi waga i moze byc spowodowana tym wysokim tsh (19) po jakim czasie spada u was w dol ?

Hejka. W poniedziałek miałam w końcu pierwsze usg. 12 tydzień, termin na 10-11 grudnia. Wszystko jest dobrze, serduszko ładnie bije także jest super. Ja dalej żadnych objawów nie mam.
Wczoraj przypomniałam sobie pierwszy poród, ten cały ból i odechciało mi się rodzic drugi raz hehe
Najgorsze, że w moim szpitalu nie ma dostępu do zzo więc tylko gazem się mogę wspomoc. Mimo, że dość szybko mi poszło to mam nadzieję, że teraz będzie jeszcze szybciej. Podobno drugie porody są szybsze ale to przecież nie zawsze się sprawdza.

reklama
A to moja dzidzia
IMG_20200603_072451.jpeg

Do góry