Akuku
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 19 Luty 2009
- Postów
- 11 053
No właśnie nie przeszła i nie wiem co zrobić. Iść dziś do lekarza czy jeszcze czekać.
Doradzcie co byście zrobily na moim miejscu? Olek od soboty wysoko gorączkuje 38.5 nawet ponad 39 było kilka razy. Po podaniu leków gorączka spada i tak co kilka godzin. Poza tym biega, bawi się, je trochę mniej ale je, nie chwyta się za gardelko/uszy. Nie ma kataru ani kaszlu.
Dodam, że boję się iść, żeby nie przywlec do domu czegoś gorszego a dwa Olek bardzo źle znosi wizyty u lekarzy, będzie cały czas płakał, już nawet czekając na korytarzu..
Ja nie zbijam już gorączki u dzieci i u sobie też, chyba że widzę że cierpią, coś boli. Goraczka ladnie leczy I włączy z wirusem, zabijając nie ma gorączki A wirus się rozprzestrzenia po całym organizmie I atakuje. Oczywiście trzeba obserwować
Ja nie zabijam do 40.5 potem okłady, ale powyżej tej temp nie rośnie nam nigdy.
Nie odbieraj mojego postu zle, też kiedyś zbijalam temp, ale widzę różnice w leczeniu od kad tego nie robie. Kiedyś duzo czytalam an temat dobroczynne właściwości gorączki itd.
Wyczytałam że jak ktoś nie goraczkuje to warto przy chorobie podnieść sztucznie gorączkę (kąpiel w gorącej wodzie, letnia woda do picia, termometr- wyjść z wanny przy ok 38.7 szybko energicznie się wytrzeć w szlafrok I do spania) spróbowałam i rano wstałam zdrowa. bylam w szoku.
Czy jak mam pizzę 4 sery i jest w niej ser pleśniowy błękitny to mogę zjeść ?
Można pasteryzowane wszystkie sery, o ile wiem to w pl nie dostanie się łatwo niepasteryzowanego niebieskiego sera. Jak będziesz piekła tymbardziej można tak samo jak mięso, surowe nie Ale po obróbce termicznej tak.
Nie powinno sie jeść serów plesniowych w ciazy
Po obróbce termicznej można, w pl jak i w uk ciezko dostać ser pleśniowy niepasteryzowany. Jeśli jest pasteryzowane to można na surowo również.
Maść w witamina A o ile dobrze pamiętamZrobił mi się zajad :/ i mężowi tez dziwne :/ ja to pewnie obniżona odporność i może męża zaraziłam :/ macie jakieś sposoby domowe ?
Ostatnia edycja: