reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Cześć, to mój pierwszy post tutaj. Rozumiem że jest tu również miejsce dla mężczyzn ? :) Dzisiaj odebrałem wyniki Nifty i wszystko jest super, i już wiemy że będzie to dziewczynka :) Obecnie żona jest w 13 i 3 dniu ciąży. W piątek mieliśmy prenatalne i też wszystko było ok.

reklama
Cześć, to mój pierwszy post tutaj. Rozumiem że jest tu również miejsce dla mężczyzn ? :) Dzisiaj odebrałem wyniki Nifty i wszystko jest super, i już wiemy że będzie to dziewczynka :) Obecnie żona jest w 13 i 3 dniu ciąży. W piątek mieliśmy prenatalne i też wszystko było ok.
Gratulacje [emoji3590] teraz pozostaje się cieszyć i przygotować na przyjęcie maleństwa [emoji4]
A to Wasze pierwsze dziecko?

Wy też boicie się robić jakiekolwiek zakupy dla swoich fasolek?
Bo chcialabym wydatki rozłożyć w czasie...ale strasznie się boję...

I już kilka świetnych ofert na olx poszło w siną dal...
Ja się trochę boje, mąż za to wczoraj kupił pierwsze ubranko ;) co ma być to będzie, najwyżej będzie czekać w szufladzie trochę dłużej ;)

Ale za to regularnie odkładamy „na wyprawkę” z każdego miesiąca żeby później nie trzeba było się cackac. Ale na zakupy dopiero po przeprowadzce będziemy ogarniac, jakoś we wrzesniu/październiku ;)

Gratulacje [emoji3590] teraz pozostaje się cieszyć i przygotować na przyjęcie maleństwa [emoji4]
A to Wasze pierwsze dziecko?
Tak, nasze pierwsze, dlatego człowiek zagląda na takie fora jak te i szuka czy inne kobitki mają podobne objawy i dolegliwości co moja żona :) przy kolejnej ciąży pewnie na wiele rzeczy będzie się przymykało oko :)

Gratuluję 😍Ja już nie mogę się doczekać kto mi to rośnie 😍 Zosia albo Marysia a może jednak Zbyszek 😍

Jasne :) witamy :) gratulujemy córeczki! A z ciekawości spytam - Nifty dlaczego- mieliście wskazania czy własna decyzja?

Wy też boicie się robić jakiekolwiek zakupy dla swoich fasolek?
Bo chcialabym wydatki rozłożyć w czasie...ale strasznie się boję...

I już kilka świetnych ofert na olx poszło w siną dal...
Ja narazie jedyne co kupilam to ten detektor. Ale niestety popelnilam dzis ten blad, ze z nudow zaczelam patrzec na oferty i wyczailam taki wozek i strasznie mi sie spodobal, tutaj za 100€ to prawie jak w prezencie.
Screenshot_20200526-192303.png
No ale nie bede przeciez jeszcze wozka kupowac. Chociaz stwierdzilam, ze tym razem postaram sie zaoszczedzic na wielu rzeczach, np na ciuszkach - jak mi ktoras kolezanka odda to nie pogardze, no i wiem ze wiele rzeczy to zbedne wydatki, jak np kosz na brudne pieluchy (mialam przy corce), ale wozek to chce tym razem porzadny i wygodny.

Jasne :) witamy :) gratulujemy córeczki! A z ciekawości spytam - Nifty dlaczego- mieliście wskazania czy własna decyzja?
Bez wskazań . Własna decyzja. Nigdy w rodzinach nie było chorób. A sami mamy po 30 lat. Poprostu chcieliśmy mieć pewność że wszystko jest ok. Podczas piątkowych badań prenatalnych jeszcze robiliśmy pappe ale wyniki będzie za tydzień. Ale po nifty wiemy czego możemy się spodziewać :)

reklama
W sumie to i tak najpierw drobny remont musimy zrobić w naszej sypialni. Bo maleństwo będzie z nami.
Ha...od kilku lat zajmujemy najmniejszy pokój, nasi nastolatkowie mają swoje własne, dwa razy większe od naszego.
Mąż im grozi, że jak któryś nie będzie sprzątał to zrobimy zamianę [emoji1787]
Starszy czuje się bezpiecznie bo u niego jest pianino, które ledwo wlazło po schodach i przez drzwi... więc uważa, że nikt się nie podejmie latania z nim miedzy pokojami [emoji6]

Ale faktycznie mi by się przydało powoli gromadzić rzeczy dla dziecka...bo za nic nie oszczedzę. Nie umiem...
A jak wszystko na raz to kredyt murowany [emoji1787]

Do góry