reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Wlasnie w pytaniu na sniadanie bylo cos o płci... I maz przełączył 😂 hahaha
No i sluchamy a tam mówią, ze jak w rodzinie większość dziewczynek u faceta to dziewczynka... Wiecej facetów to chłopak... No i ze na chlopca to zdrowe odżywianie.. Brak używek.

I tak patrzy na mnie i taka smutna mina a ja w śmiech 😂 wedlug tego wyjdzie nam córka 😂

Tu sie rodzą same dziewczynk (8do 1) 😂
Mąż pali e papierosa..
A poczęliśmy dziecko po 40tych urodzinach mojej bratowej na kacu jego 😂😂

Dziewczyny jest źle wszystko co wypije to zwracam....
Miałam tak samo, wiem co przeżywasz. Już na wykończeniu mama z mężem zawieźli mnie na izbę a tam lekarz kazał wracac do domu. Byłam już tak odwodniona ze nie mogłam sama wstać ☹️ pociesze cię że od tygodnia zaczęłam żyć, czasem jest niedobrze ale przestałam wymiotować, czasami wieczorem nie złapie ale to wolę wieczorem niż całe dnie. Spróbuj pić. Trzymam kciuki żeby puściło jak najszybciej

Cześć dziewczyny, już się witalam ale to bylo bardzo dawno temu ;)
Dzisiaj mamy 10+4, ostatnia wizyta i USG W 8+2 dzidzia miała wtedy całe 2 cm :), wrzucam foteczke.
Kolejna wizyta u mojej Pani doktor w poniedziałek A prenatalne 1.06. Już się nie mogę doczekać totalnie.
Trochę sobie nie mogę poradzić, od poniedziałku czuje wewnętrzny niepokój, jakby się coś z dzidzia działo nie dobrego. Ale mąż mnie uspokaja że na pewno wszystko dobrze i WGL. Ale ja chyba jajco zniosę do poniedziałku ;/
Należę do ciężarówek bezwymiotnych, jedyne co to gazy i to straszne, ale już od kilku dni funkcjonuje bez espumisanu i da się wytrzymać, a wcześniej to espumisan 3 razy dziennie i to koniecznie.
Biorę euthyrox i prenatal uno i to w sumie tyle.
Tak się rozleniwilam w tej ciąży że szok, totalnie nic mi się nie chce, leżę cały dzień przed telewizorem, no masakra. Mogłabym jeść słodkie ciągle, tylko słodkie. Mięsa jem ale żeby ze smakiem to bym nie powiedziała. Czyli leze i jem, zle sie to skonczy ;) Na wagę nawet nie wchodzę bo pęknie i co będzie ^^

Załączniki

• 20200504_132906.jpg
    20200504_132906.jpg
    175 KB · Wyświetleń: 88
Dziewczyny jest źle wszystko co wypije to zwracam....
Moze sproboj dzwonic do przychodni.. Moze dostaniesz jakas kroplówkę..
Cześć dziewczyny, już się witalam ale to bylo bardzo dawno temu ;)
Dzisiaj mamy 10+4, ostatnia wizyta i USG W 8+2 dzidzia miała wtedy całe 2 cm :), wrzucam foteczke.
Kolejna wizyta u mojej Pani doktor w poniedziałek A prenatalne 1.06. Już się nie mogę doczekać totalnie.
Trochę sobie nie mogę poradzić, od poniedziałku czuje wewnętrzny niepokój, jakby się coś z dzidzia działo nie dobrego. Ale mąż mnie uspokaja że na pewno wszystko dobrze i WGL. Ale ja chyba jajco zniosę do poniedziałku ;/
Należę do ciężarówek bezwymiotnych, jedyne co to gazy i to straszne, ale już od kilku dni funkcjonuje bez espumisanu i da się wytrzymać, a wcześniej to espumisan 3 razy dziennie i to koniecznie.
Biorę euthyrox i prenatal uno i to w sumie tyle.
Tak się rozleniwilam w tej ciąży że szok, totalnie nic mi się nie chce, leżę cały dzień przed telewizorem, no masakra. Mogłabym jeść słodkie ciągle, tylko słodkie. Mięsa jem ale żeby ze smakiem to bym nie powiedziała. Czyli leze i jem, zle sie to skonczy ;) Na wagę nawet nie wchodzę bo pęknie i co będzie ^^
Na pewno wszystko jest dobrze ❤️
Piękna dzidzia! ❤️ Do poniedziałku juz niedaleko :)
Ale rozumiem Twoj stres.. Z tego samego powodu zamowilam wczoraj detektor jednak.. Wizyte mialam dwa tygodnie temu a kolejna dopiero za nastepne dwa tygodnie :/
Tez jesten rozleniwiona i tez bym tylko jadla i lezala 😂 chyba takie uroki ciąży 😂

Hej
Słuchajcie nie wiem czy to objaw ciąży, ale juz od x tygodni zmagam sie z lekko zatkanym nosem, katarem. Codziennie kicham, zaraz w pracy pomyślą, ze jestem jakas chora i zebym szla do domu 😂
Nie mam żadnych alergii ani nie jestem przeziębiona. Ciekawa jestem czy macie podobnie.
Ja od początku ciąży mam delikatny katar rano i wieczorem, też na początku myślałem że to alergia. W ciąży mamy bardzo rozpulchnione wszytskie śluzówki w naszym organizmie i stąd się to bierze 🙂 u mnie kichanie jest szczególnie jak się kładę spać

Hej Mamuśki. Wczoraj mialam wizyte u lekarza. Założona karta ciazy. To moja 4 ciaza. Ciśnienie 135 na 85. Mowila polozna ze troszkę za wysokie. Wiem ze to nieodpowiedzialne. Zaszlam w ciaze po 3 cc. Na wizycie sie poplakalam. Pytalam lekarza jak to widzi itd. Stwierdzil ze byly 3 cc i zagrożenie jest zawsze. Ale ciaza juz jest i trzeba byc dobrej myśli. Ze zbada i zobaczymy. Robil usg. Po czym stwierdzil ze na dzien dzisiejszy jest dobrze. Ale musze byc pod kontrola co 2 lub 3 tyg. Jak cos będzie się działo to na patologie ciąży do Gdanska. Jestem zalamana.
Dzis nie spie od wpoldo 5. Myślę nad tym wszystkim. W dodatku o 8.30 jade na Bydgoszcz i Swiecie. Jako kierowca. W 2 strony to ok 350 zl.
Znacie kogos w podobnej sytuacji i wszystko skonczylo sie dobrze.
Nie wiem czy pamietacie mnie od poczatku. Regularnie czytam forum. Ale jakos.nie chcialam pisac bo stres stres stres
A w jakim wieku masz najmlodsze dziecko?

@Asia Kasia a masz w razie czego z kim dziecko zostawic? Mąż nie moze zwolnic sie z pracy? Albo zeby chociaż ktos do ciebie przyjechal, ktokolwiek

reklama
Chyba dopadła mnie grypa jelitowa😭😭😭

Spróbuj pic colę małymi lyczkami, u nas na Jelitowke od lat tylko to pomaga.
Kiedyś w to nie wierzyłam, ale trochę Jelitowke za nami, I od lat pijemy colę (wszyscy) jak pierwsza osobę złapie, to przeważnie reszcie nic nie jest ew. rozwolnienie.

Hej Mamuśki. Wczoraj mialam wizyte u lekarza. Założona karta ciazy. To moja 4 ciaza. Ciśnienie 135 na 85. Mowila polozna ze troszkę za wysokie. Wiem ze to nieodpowiedzialne. Zaszlam w ciaze po 3 cc. Na wizycie sie poplakalam. Pytalam lekarza jak to widzi itd. Stwierdzil ze byly 3 cc i zagrożenie jest zawsze. Ale ciaza juz jest i trzeba byc dobrej myśli. Ze zbada i zobaczymy. Robil usg. Po czym stwierdzil ze na dzien dzisiejszy jest dobrze. Ale musze byc pod kontrola co 2 lub 3 tyg. Jak cos będzie się działo to na patologie ciąży do Gdanska. Jestem zalamana.
Dzis nie spie od wpoldo 5. Myślę nad tym wszystkim. W dodatku o 8.30 jade na Bydgoszcz i Swiecie. Jako kierowca. W 2 strony to ok 350 zl.
Znacie kogos w podobnej sytuacji i wszystko skonczylo sie dobrze.
Nie wiem czy pamietacie mnie od poczatku. Regularnie czytam forum. Ale jakos.nie chcialam pisac bo stres stres stres

Nie martw się na zapas, będzie dobrze ;)

Hej dziewczyny 😁
Trzymajcie kciuki i 11 mam wizytę. Lekki stresik już jest, bardzo bym chciała żeby mąż był na USG ciekawa jestem czy będzie już mógł 🤔 odezwę się po. Miłego dnia 😀

Kciuki trzymam.

Do góry