reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
No wlasnie ja tez pierwsza ciaze przeszlam bardzo lekko pod wzgledem objawow, nawet mi sie tak podobalo byc w ciazy, ze potem to az chcialam zajsc w ciaze dla samego bycia w ciazy i kopniaczkow. Ale teraz jest fatalnie. I nawet chwilami sie zastanawiam, czy jakby z ta cos nie wyszlo to czy bym sie zdecydowala na kolejna. Mi dzis znowu wszystko smierdzi, a juz sie cieszylam ze bylo lepiej. Probowalam teraz pospac, to sie jakas ciezarowka popsula pod moimi oknami, musiala przyjechac gigantyczna laweta, narobili strasznego halasu, no to pospalam 😒

Joannatov - gratuluje takie duzego dzidziusia 😍
Ja początki pierwszej ciąży miałam super, mdłości i to lekkie pojawily się kilka razy, żołądek nie pamiętam żeby tak bolał a zachcianki miałam na tyle słabe, że tak naprawdę jakby ich nie było, ale od 5 miesiąca zaczęły się cyrki niestety i musiałam leżeć już praktycznie do końca.

Niby nie zalecają a była tu taka dziewczyna na innym wątku która się zaraziła od swojej córeczki i w ciąży na którymś badaniu wyszło że jej syn jest chory i nie przeżyje zmarł w 37tyg ciąży... W jej łonie... Więc ja chyba zrobię na własną rękę
To jest straszne co piszesz.. jak przeżyć taka tragedię i urodzić wiedząc, że to dziecko jest martwe? ☹️😭

@AnSalie spokojnie z tym plamieniem, takie jednorazowe może się zdarzyć, niejedna tu miała (ja też), luteina/duphaston jeśli chcesz/ufasz lekarzowi że to słuszne/uspokoi Cię to i dużo odpoczywaj, nie noś. A sprawdzanie bielizny hmm ja sprawdzam za każdym razem do dzisiaj a przydarzyło się tylko jednego dnia kilka różowych kropelek, to siedzi w głowie i nie poradzisz.
Co do sprawdzania bielizny i papieru przy podcieraniu robię to przy każdej wizycie w toalecie a czasem jak mi mocno mokro to specjalnie idę tylko zobaczyć czy to nie krew. Nie przeskocze tego. Za dużo razy już poronilam.

Cześć Dziewczyny, dołączę i ja szczęśliwych przyszłych mam. Obecnie idzie 7 tydzień ☺️ wczesna ciąża jeszcze z terminem na 29.12! Z mężem staraliśmy się 1,5 roku o dzidziusia. Mąż miał fatalne wyniki nasienia (ponad 90% nieruchomych plemników). Ponad pół roku brał leki przepisane przez urologa, zmienił diete, schudł, faszerował się witaminami. Jakie było moje zdziwienie, gdy końcem kwietnia zobaczyłam dwie kreski na teście. Dla nas to Cud, bo inaczej nie mam wyjaśnienia, że przy takich wynikach męża nam się udało! 🙂 Serduszko bije ❤️ bardzo się boję, żeby wszystko było dobrze z maluszkiem. Kolejna wizyta 25 maja. Trzymajcie kciuki🤞
Gratuluję i życzę nudnej spokojnej ciąży 😉

Wpadłam w panikę 😬 Zaczęłam ze dwa tygodnie temu stosować BioOil przeciw rozstępom, a teraz wyczytałam, że zawiera witaminę A i wyciąg z rozmarynu, i nie powinno się go stosować w pierwszym trymestrze...Na opakowaniu było napisane, żeby zacząć od drugiego trymestru, ale ja głupia chciałam dla lepszych efektów zacząć wcześniej, nie przeszło mi przez myśl, że to może szkodzić...Mam nadzieję, że nic się nie stanie :/ Jak to było? Ciążowe zapalenie mózgu 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

U mnie się zaczęło od 6 tygodnia , więc niestety to nie jest w momencie miesiączek. Zobaczymy może w końcu się coś zmieni :)
Hej :) ja plamie na brązowo od tygodni czyli od 7tc. Byłam w szpitalu w zeszła sobote, i powiedzieli ze wszystko ok. Dostałam luteinę. Dwa dni miałam przerwy w plamieniu. To moja druga ciąża, w pierwszej w ogóle, żadnych plamien. Nie ukrywam, ze mnie to martwi :/ pozdrawiam !

Wpadłam w panikę 😬 Zaczęłam ze dwa tygodnie temu stosować BioOil przeciw rozstępom, a teraz wyczytałam, że zawiera witaminę A i wyciąg z rozmarynu, i nie powinno się go stosować w pierwszym trymestrze...Na opakowaniu było napisane, żeby zacząć od drugiego trymestru, ale ja głupia chciałam dla lepszych efektów zacząć wcześniej, nie przeszło mi przez myśl, że to może szkodzić...Mam nadzieję, że nic się nie stanie :/ Jak to było? Ciążowe zapalenie mózgu 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Myśle, ze to jest jeszcze za mała dawka żeby cokolwiek się miało stać ;) jest to pewnie przeciwwskazanie lekko na wyrost wiec spokojnie, odstaw i się nie denerwuj ;)

reklama
Do góry