reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Super !!![emoji173] może zacznij już czymś się smarować
Hej wszystkim, Ja już po dzisiejszej wizycie, wszystko na swoim miejscu, słyszałam serduszko! Biło 145 na min, bobo ma 1 cm. Lekarz mówi, że póki co jest wzorowo :) Niestety mdłości towarzysza Mi caly czas i okropny ból piersi, są wręcz „rozgoraczkowane" i na bank będę miała na nich rozstępy bo juz mi skóry brakuje

Witam wszystkie dziewczyny i nowe mamy :) nie nadrobię was bo dość duża was tu doszło przed te 3 dni. Ja ciagle leżę staram się oszczędzać. Na razie nie mam krwawienia i mam nadzieje ze tak pozostanie wizyta za półtora tygodnia.... naczytałam się masę tego o krwiaku i mam nadzieje ze będzie dobrze. Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkich :)

Kochana będzie dobrze !!! Trzymam kciuki, daj znać jak będziesz po wizycie koniecznie !!!
Trzymam kciuki !! [emoji173]
Witam wszystkie dziewczyny i nowe mamy :) nie nadrobię was bo dość duża was tu doszło przed te 3 dni. Ja ciagle leżę staram się oszczędzać. Na razie nie mam krwawienia i mam nadzieje ze tak pozostanie wizyta za półtora tygodnia.... naczytałam się masę tego o krwiaku i mam nadzieje ze będzie dobrze. Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkich :)

Dziewczyny, a na kiedy wyznaczyli Wam kolejną wizytę po pierwszym usg? Mi ginekolog kazała przyjść dopiero za okolo 3tyg/miesiąc. To normalne? Jestem w 7+1. No i kolejne pytanie- okazało się, że moja prv opieka z Polmed nie obejmuje usg prenatalnego, bo tam nie robią- orientujecie się, czy można je zrobić na nfz przed 35 r.z.?
Ja miałam wizytę 31.03 (4+6) a teraz mam wizytę po 3 tygodniach 20.04 (7+5)

Na nfz Ci nie zrobią przed 35 rż chyba że spełniasz kryteria że np urodziłaś już chore dziecko.
Dziewczyny, a na kiedy wyznaczyli Wam kolejną wizytę po pierwszym usg? Mi ginekolog kazała przyjść dopiero za okolo 3tyg/miesiąc. To normalne? Jestem w 7+1. No i kolejne pytanie- okazało się, że moja prv opieka z Polmed nie obejmuje usg prenatalnego, bo tam nie robią- orientujecie się, czy można je zrobić na nfz przed 35 r.z.?

Ja kolejna wizytę mam 8 maja, to bedzie 9tydz+4 dzień, wtedy mam przynieść wyniki, będę miała cytologie i usg piersi i na tej wizycie umowimy sie na badania prenatalne, podejrzewam, ze tez za około 3 tygodnie:)

reklama
Zastanawiam się czy przy moim nieprawidłowym kariotypie będzie przysługiwałoy mi badania prenatalne na nfz. Na wyniku mam napisane, że muszę przy każdej ciąży mieć amniopunkcje.

Do góry