reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Mam kamienie w woreczku zolciowym i od tego kolki.. Choc dla mnie to bol rozgrywający wewnątrz brzucha :( zaraz pod zebrań prawym.. idzie do łopatki, wczoraj az klatka piersiowa bolała.

Powiedz Polakowi że nie mogłaś znaleźć lekarza mówiącego po polsku i poszłaś gdziekolwiek Ale nie rozumiesz , ze w obecnej sytuacji z korona plus po poronieniu potrzebujesz pewności że zrozumiesz.
Nie wiem jak u was Ale w uk nie przypisują nic na podtrzymanie ciazy :( trzymam kciuki by u was się dało. Jak nie to probowalam kupować samemu.
Ja też poprzednia ciąże miałam na luteinie i clexane a teraz mi lekarz powiedzial, że jak ciaza nie jest z in vitro i nie było problemów z zajściem to są zalecenia, żeby nie dawać i się stresuję. OCZYWIŚCIE co innego jak leci progesteron Mówię bardziej o takiej ogólnej zmianie podejścia

reklama
Mam kamienie w woreczku zolciowym i od tego kolki.. Choc dla mnie to bol rozgrywający wewnątrz brzucha :( zaraz pod zebrań prawym.. idzie do łopatki, wczoraj az klatka piersiowa bolała.

Powiedz Polakowi że nie mogłaś znaleźć lekarza mówiącego po polsku i poszłaś gdziekolwiek Ale nie rozumiesz , ze w obecnej sytuacji z korona plus po poronieniu potrzebujesz pewności że zrozumiesz.
Nie wiem jak u was Ale w uk nie przypisują nic na podtrzymanie ciazy :( trzymam kciuki by u was się dało. Jak nie to probowalam kupować samemu.
Tutaj w Hiszpanii tez nic nie daja na podtrzymanie ciazy, w ogole ich to nie rusza, ze jedna ciaze juz poronilam. Mowia mi, ze skoro mam juz jedno dziecko tzn, ze to poronienie to poprostu byl nieszczesliwy przypadek i de wszystko jest ok 😑

Hej! Nie wiem czy nie za szybko do was dołączam ale w grupie zawsze raźniej. :)
Dzisiaj moje przeczucia się potwierdziły, test pozytywny, beta też. Termin wg om to 25.12, czyli w Wielkanoc stworzone dzieciątko będzie prezentem na gwiazdkę o ile wszystko będzie w porządku. :)
IMG_20200417_071610.jpeg
IMG_20200417_130257.jpeg

Moja lekarka to liczyla tak.. Ostatnia miesiączka - 3 miesiace +7dni.
Czyli u mnie 27.02 - 3msc= 27 listopad + 7 dni =4 grudnia :)

Ale z usg wyszlo 8 grudnia. Wedlug mnie ta dokaldniejsza bo mialam pozniej owulacje no dluzsze cykle :)
To mi by wychodziło wg tej metody na 30 listopada.

Ojej a mogę zapytać skąd te kolki? Przepraszam jeśli mówiłaś ale dołączyłam dopiero co a ciężko się przez ponad 200 stron przekopać żeby nadrobić.
Mam nadzieję, że dieta pomoże :)

:o a ja śpię 8-9h w nocy a koło 14 znów mnie muli, wczoraj zasnęłam na 2h i z nocnym spaniem dalej nie miałam problemów. Dziś mnie też cały czas bierze na spanie ale walczę, nie mogę codziennie spać w ciągu dnia bo się robotą zawalę :(
Ja śpie ok 5 godzina w nocy, ciagle jestem zmęczona ale nie mogę spać. Jak już czuje że odpływam to zazwyczaj mój pies zaczyna szczekać i mnie rozbudza .

Tutaj w Hiszpanii tez nic nie daja na podtrzymanie ciazy, w ogole ich to nie rusza, ze jedna ciaze juz poronilam. Mowia mi, ze skoro mam juz jedno dziecko tzn, ze to poronienie to poprostu byl nieszczesliwy przypadek i de wszystko jest ok 😑
W Norwegii jest to samo do 12 tygodnia nie ma obcji by cos zrobili 😕

reklama
Nawet jeśli jedynym problemem jest niski progesteron to nie przepiszą żeby podtrzymać ciąże?
Nie tu ciążę prowadzi albo lekarz rodzinny albo położna ktory cie przyjmie okolo 12 tyg dopiero wtedy pierwsze usg. Mozna isc prywatnie do ginekologa wczesniej (tak ja zrobilam w poprzedniej ciąży zakonczonej niestety poronieniem) ale podejscie jest podobne jak najmniej inwazyjen - zalecenia spokojnie stres największy wróg jak cos boli nalezy odpoczac i bedzie co ma byc - totalna maskara

Do góry