reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Dziękuję! :)

Mnie na razie jakoś to czekanie nie męczy. W sumie co ma być to będzie, nie mam chyba na to za dużego wpływu - pomijając fakt, że zdrowo się prowadzę :) Kwarantanna paradoksalnie pomaga bo na święta nigdzie nie byliśmy i nie trzeba było się tłumaczyć dlaczego nie chcę winka do obiadu, na razie grilli brak więc i znajomi się nie dziwią.
[emoji4] U nas tak samo było ze Święta i i świętowaniem. Nie musieliśmy się tłumaczyć [emoji6] na 'spotkaniu rodzinnym' na Skype nalalam sobie do szklanki wody gazowanej, dodałam lodu, mięty i limonki i każdy myślał, że drinki pije [emoji1787][emoji1787][emoji1787] czekamy do USG żeby się podzielić z rodziną.

reklama
[emoji4] U nas tak samo było ze Święta i i świętowaniem. Nie musieliśmy się tłumaczyć [emoji6] na 'spotkaniu rodzinnym' na Skype nalalam sobie do szklanki wody gazowanej, dodałam lodu, mięty i limonki i każdy myślał, że drinki pije [emoji1787][emoji1787][emoji1787] czekamy do USG żeby się podzielić z rodziną.
My czekamy do drugiego trymestru jeśli wszystko będzie dobrze to będziemy się dzielić nowiną :)

Ja ostatnio piłam sok udający wino na kamerkach... konspiracja!

Dzień dobry :)

Chcę się nieśmiało przywitać z nadzieją, że zostanę z Wami do końca tego wątku :)
OM 18.03, cykle 30-dniowe
I beta 15.04 (2 dni przed @) = 299 mIU/ml
II beta 17.04 (dzień @) = 618 mIU/ml

Niestety mam za sobą dwa poronienia we wrześniu 2019 i styczniu 2020, a w tej ciąży jestem już na "żelaznym zestawie".
Wg aplikacji, termin wypada na 25.12, zatem mam nadzieję, że to dobry znak :)
Pierwsza wizyta u gina dopiero 24.04, ale już odczuwam trochę stresu czy wszystko będzie w porządku...

Za wszystkie z Was trzymam kciuki! :)

Cześć wszystkim i witajcie nowe dziewczyny:)
U mnie lepiej, tzn.plamienie ustało jak narazie i dzisiaj zwymiotowałam całe śniadanie ( przyznać się, która to jadła non stop pomidory ze śmietaną? ,bo i mi się zachciało,no ale się nie przyjeły ;)
Nadal się boję, że nic z tego wszystkiego nie będzie,ale staram się myśleć pozytywnie.

@aniia00 nie smuć się, za 2 tyg zobaczysz serducho

Aaa i jeszcze takie pytanie, czy macie mokre wkładki? Bo w pierwszej ciąży,mialam ogromne ilości mlecznego śluzu,a teraz prawie nic...jak to u was jest?

U mnie lepiej, tzn.plamienie ustało jak narazie i dzisiaj zwymiotowałam całe śniadanie ( przyznać się, która to jadła non stop pomidory ze śmietaną? ,bo i mi się zachciało,no ale się nie przyjeły ;)
Nadal się boję, że nic z tego wszystkiego nie będzie,ale staram się myśleć pozytywnie.

Aaa i jeszcze takie pytanie, czy macie mokre wkładki? Bo w pierwszej ciąży,mialam ogromne ilości mlecznego śluzu,a teraz prawie nic...jak to u was jest?
Zależy od dnia czasami mimo zmieniania wkładki to i tak przemaka mi na bieliznę. Ja mam śluz przezroczysty i lejacy jak woda.

Chcę się nieśmiało przywitać z nadzieją, że zostanę z Wami do końca tego wątku :)

Niestety mam za sobą dwa poronienia we wrześniu 2019 i styczniu 2020, a w tej ciąży jestem już na "żelaznym zestawie".
Pierwsza wizyta u gina dopiero 24.04, ale już odczuwam trochę stresu czy wszystko będzie w porządku...

Napewno wszystko bedzie dobrze pozytwyne myslenie to podstawa !! Mam podobne doswiadczenia. Teraz wedlug apki termina na 24 grudnia :))biore to za dobry znak ja z wizyta sie wstrzymam do 8-9 tyg

Witaj [emoji7] dużo dziewczyn jest to po podobnych przejściach, musimy być dobrej myśli [emoji3590]

Ja raczej mam sucho na zewnatrz. W srodku jest go duzo ale z wierzchu ewentualnie na majtkach troche takiego mlecznego sluzu ale trafi sie raz na kilka dni taki jeden dzien ze po prostu czuje jak ten sluz ze mnie wypada tyle go jest 🤣 i przewaznie akurat jak jestem poza domem a w poblizu nie ma toalety bo od razu strach czy to krew czy sluz 🤣😅

reklama
@młoda1994 ,@Piernik98 kurcze właśnie tak dokładnie miałam w pierwszej ciąży , no to teraz się będę stresować ...
Czy ktoś jeszcze jest bez śluzu jak ja?:(
Ja większość nie mam jak mam także się nie martw.

Ja wczoraj dziewczynom narzekałam na brak objawów typowo ciążowych a później myślałam że sama sobie cycki odetnę bo tak mnie bolały. Dzisiaj już mi lepiej i nie będę narzekać na brak objawów [emoji23][emoji23]

Do góry