reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Myśl pozytywnie kochana. Skoro lekarz mówi, że ok to tego się trzymaj. Może ciąża jest mlodsza. Jeszcze masz czas na serduszko [emoji3589]
hej ja juz po wizycie i sama nie wiem co mam mysleć, pecherzyk jest 1,27cm, zarodek niby tez widziala 0,31mm ale dla mnie to tam nic nie było, serduszko sprawdzała to nie było bicia tylko taki szum, mowila, ze slychac przeplywy i ze jest ok. wedlug usg zarodek 0,31mm odpowiadal 5t3d. mam dziwne odczucie ze nie donosze tej ciazy.

reklama
Doczytałam, że dzisiaj masz 6+2, to jest jeszcze czas na pokazanie się serduszka, zwłaszcza że mogłaś mieć przesunięta owulacje Najważniejsze, że jest pęcherzyk w nim zarodek i lekarka slyszala przepływy Na tym etapie nawet jeden dzień różnicy może wszystko zmieniać więc uszy do góry!
Potwierdzam w 100%[emoji4][emoji4]

Tego 30.04 to twoja pierwsza wizyta będzie tak?

Ja mam 20.04 druga wizytę.
Tak, pierwsza ;)

Miałam tylko teleporadę do tej pory z moją przesympatyczną panią ginekolog :) Stwierdziłyśmy, że w obecnej sytuacji nie ma co biegać do lekarza co chwilę, lepiej odczekać chyba, że coś się będzie działo ;) Czekają mnie wcześniej tylko badania z krwi, w następny piątek :)

Stres swoją drogą... no nic, jakos przezyje
Kochana martwić to byś się mogła gdyby zarodka w pęcherzyku nie było ale był jeszcze mały ale urośnie.

Widzę że jesteś osobą niecierpliwa to polecam wizytę za 2 tyg i wtedy powinno być wszystko ładnie widać. Wtedy będziesz miała ukończony 8tc a rozpoczęty 9tc

Tak, pierwsza ;)

Miałam tylko teleporadę do tej pory z moją przesympatyczną panią ginekolog :) Stwierdziłyśmy, że w obecnej sytuacji nie ma co biegać do lekarza co chwilę, lepiej odczekać chyba, że coś się będzie działo ;) Czekają mnie wcześniej tylko badania z krwi, w następny piątek :)
Super. Pójdziesz to powinno być już coś więcej widać. Także jeszcze troszkę i będziesz szła na wizytę.

Szykują nam się tu duże emocje i tyle bobasów będzie [emoji3059][emoji3059]

Gratulacje [emoji7] jest nas tu kilka czekających na pierwsze USG więc witaj w gronie [emoji6]
Dziękuję! :)

Mnie na razie jakoś to czekanie nie męczy. W sumie co ma być to będzie, nie mam chyba na to za dużego wpływu - pomijając fakt, że zdrowo się prowadzę :) Kwarantanna paradoksalnie pomaga bo na święta nigdzie nie byliśmy i nie trzeba było się tłumaczyć dlaczego nie chcę winka do obiadu, na razie grilli brak więc i znajomi się nie dziwią.

reklama
Każda z nas chciałaby zobaczyć na tym pierwszym USG, zarodek, serduszko i się trochę uspokoić. Ale myśl pozytywnie! [emoji3590]
Niestety to jest u każdej indywidualnie. Jednej może serce się pokazać po ukończeniu 6tc a drugiej po ukończeniu 8-9tc niestety ten pierwszy trymestr jest stresujący dla każdej z nas

Do góry