reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Ok dziekuje bardzo. Do lekarza oczywiscie sie nie dodzwonie. Strasznie sie boje czemu tak spada skoro beta pieknie rosnie
Doskonale cię rozumiem. Ale spróbuj się nie denerwowac. Zdziwiło mnie to że gin na czwartowej wizycie widział że progesteron spada i nie dał nic tylko powiedział że będziecie kontrolować.

Tyle dobrze ze progesteron czy sztuczny czy naturalny nie zaszkodzi w ciąży a może tylko pomoc.

Napewno wszystko bedzie dobrze pozytwyne myslenie to podstawa !! Mam podobne doswiadczenia. Teraz wedlug apki termina na 24 grudnia :))biore to za dobry znak ja z wizyta sie wstrzymam do 8-9 tyg
Też tak planowałam wizytę, ale kontaktowałam się z moim ginem i powiedział, że rozumie wszystko jednakże skoro już biorę ten cały asortyment farmaceutyczny to zaprasza w następny piątek :p
No to idę :)

@młoda1994 ,@Piernik98 kurcze właśnie tak dokładnie miałam w pierwszej ciąży , no to teraz się będę stresować ...
Czy ktoś jeszcze jest bez śluzu jak ja?:(
Ja 👍 i w poprzednich ciazach tez mialam sucho 😉

Ja dalej umieram z ta migrena... A musze jeszcze tort zrobic na zamowienie i jak kocham to robic, to teraz na prawde mi sie nie chce 🙁

Ja po jednym poronieniu i to skończonym łyżeczkowaniem... no nic, trzeba czekać i być dobrej myśli! :)

Gratulacje i dużo zdrowia!

A ja mam takie pytanie jak sobie radzicie z tymi maseczkami? Ja mam taką fajną, antysmogową, z dobrym filtrem ale ona ni chu chu jest niekompatybilna z moimi okularami. Zamówiłam już soczewki jednodniowe bo z miesięcznymi ryzykować nie chcę. Ale do wtorku te soczewki na pewno nie dotrą a tu się trzeba jakoś przemęczyć. A jak Wasze doświadczenie?
Niestety niezależnie chyba od maseczki, przy każdej występuje problem z okularami... Mi strasznie parują, więc zaprzestałam w nich chodzić w tym samym momencie co muszę założyć maseczkę :p jeszcze co nie co widzę, więc może będę bezkolizyjna :)
U mnie problem jest z oddychaniem. Jest mi zaraz gorąco, duszno, nienawidzę oddychać ciepłym powietrzem, bo mi go po prostu brakuje. Chodzę, bo taki jest wymóg, ale niech to szybko mija :p

Ja jak miałam plamienia to też załatwiłam sobie z apteki luteinę i powiedziałam że odniosę receptę, a lekarzowi powiedziałam na wizycie że biorę.
Ide do szwagierki po duphaston wlasnie. Zaden lekarz nie odbiera. Bede gp brac. Ale dlaczego progesteron tak spada a beta pieknie rosnie. Co moze hyc powodem. Mam strasznego stresa

Wiem że może to głupie ale idź do jakiejś apteki i zapytaj. W końcu to farmaceuci. Może ktoś coś powie mądrego albo będzie miał kontakt z lekarzem . Albo ... zadzwoń gdziekolwiek prywatnie i poproś o konsultacje online.
I nie stresuj się tak choć sama wiem co to znaczy się nie stresować jak ktoś gada ;)[/QUOTE]

Nikt nie odbiera do wielu dzwonilam. Moja mama probuje skontaktowac sie wlasnie z polozną co mam robic itp ale po duphaston i tak ide. Bardzo sie denerwuje...przeciez nie mam zadnych boli brzucha ani nic takiego

reklama
Niestety niezależnie chyba od maseczki, przy każdej występuje problem z okularami... Mi strasznie parują, więc zaprzestałam w nich chodzić w tym samym momencie co muszę założyć maseczkę :p jeszcze co nie co widzę, więc może będę bezkolizyjna :)
U mnie problem jest z oddychaniem. Jest mi zaraz gorąco, duszno, nienawidzę oddychać ciepłym powietrzem, bo mi go po prostu brakuje. Chodzę, bo taki jest wymóg, ale niech to szybko mija :p

No ja jak na dłuższa metę idę bez okularów to mnie głowa zaczyna bolec wiec tez... kupiłam soczewki, jakoś przezyje może. Ale straszna to jest kupa. Mam te jednorazowe maseczki, mam ta antysmogowa, zaraz idę na pocztę odebrać paczkę do koleżanki, która szyje bawełniane. Ale obstawiam, ze we wszystkich będzie duszno.

No ale ta antysmogowa chociaż jakas ochronę daje z tym filtrem.

Piernik staraj się jednak spokój zachować, może spróbuj gdzieś poszukać jeszcze numeru prywatnie, w końcu do teleporady to może być i lekarz z innego miasta ;)

Do góry