reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

Ostatnio też pytałam [emoji4] i myślalam, że moja Pani doktor taka staroświecka i najnowszych zaleceń nie bedzie stosowac.
A tu już wczoraj powiedziała, że pod koniec pierwszego trymestru włączy Acard. Wczesniej nie bo jest przeciwnikiem leków we wczesnej ciąży... Jakichkolwiek.
Będę brała profilaktycznie 150mg na noc.
Mi właśnie kazała już brać a wyczytałam że to nie jest właśnie wkazane by brać w tak wczesnej ciąży i sama nie wiem 🤷‍♀️ nigdy nie bralam acard 🤷‍♀️ zawroty głowy też mnie martwią bo Pani doktor mówiła że zdarzają się przy niskim ciśnieniu a ja mam wysokie

reklama
Ja również 170 i waga 72 :( ale zwalam na tarczyce bo zawsze była koło 65 kg ale cóż 🤷🏼‍♀️ Oby to co przytyjemy z dzidzia spadło razem z nią 😂
Jak ja Wam zazdroszczę takiej wagi serio 😂 kiedy to było przed ciąża poroniona warzylam 69 kiedy zaszłam w ciążę z córką warzylam 82 🤦‍♀️ przytyłam 12kg potem. Mi 10 kg zeszło i suma sumarum. Przez choroby depresję itp warze 92 i z taką waga zaczynam. 3 ciąża i juz się boję... Jestem ubitą nie widać po. Mnie tak. Bardzo tej wagi ale bardzo się z nią źle czuje... Miałam iść na dietę no ale wyszły 2 kreski...

Mi właśnie kazała już brać a wyczytałam że to nie jest właśnie wkazane by brać w tak wczesnej ciąży i sama nie wiem [emoji2368] nigdy nie bralam acard [emoji2368] zawroty głowy też mnie martwią bo Pani doktor mówiła że zdarzają się przy niskim ciśnieniu a ja mam wysokie
Mamaginekolog pisała o tym i nawet sporo prac podlinkowala, że najlepiej wdrożyć profilaktykę przed 12 tygodniem. Poszperaj sobie na jej blogu. Mi się wydaje, że pewnie są wskazania i dlatego już wdrożyła.
Badania wskazują, że przy nadcisnieniu znaczaco obniża Acard jego skutki (chyba az o 40% mniejsze ryzyko rzucawki, odklejenia łożyska itp.,).
Może masz gęsta krew?
Miałaś już badania robione?
Poczytaj na razie u Mamyginekolog :-)

O tutaj: https://mamaginekolog.pl/profilaktyka-kwasem-acetylosalicylowym-ciazy/

Mamaginekolog pisała o tym i nawet sporo prac podlinkowala, że najlepiej wdrożyć profilaktykę przed 12 tygodniem. Poszperaj sobie na jej blogu. Mi się wydaje, że pewnie są wskazania i dlatego już wdrożyła.
Badania wskazują, że przy nadcisnieniu znaczaco obniża Acard jego skutki (chyba az o 40% mniejsze ryzyko rzucawki, odklejenia łożyska itp.,).
Może masz gęsta krew?
Miałaś już badania robione?
Poczytaj na razie u Mamyginekolog :-)

O tutaj: https://mamaginekolog.pl/profilaktyka-kwasem-acetylosalicylowym-ciazy/
Pierwszy raz w życiu hematokryt wyszedł mi wysoki więc coś się tam z krwią dzieje. Dzięki poczytam! Nigdy nie miałam z tym styczności może dlatego tak. Panikuje 😂

Jak ja Wam zazdroszczę takiej wagi serio 😂 kiedy to było przed ciąża poroniona warzylam 69 kiedy zaszłam w ciążę z córką warzylam 82 🤦‍♀️ przytyłam 12kg potem. Mi 10 kg zeszło i suma sumarum. Przez choroby depresję itp warze 92 i z taką waga zaczynam. 3 ciąża i juz się boję... Jestem ubitą nie widać po. Mnie tak. Bardzo tej wagi ale bardzo się z nią źle czuje... Miałam iść na dietę no ale wyszły 2 kreski...
Ja to samo w styczniu wzielam się za siebie codziennie rowerek ćwiczenia bo jechaliśmy na wakacje pod koniec lutego i chciałam jakoś wyglądać w kostiumie kąpielowym 😂 no ale wiadomo tam już free wolka 😜 a wróciłam i usiadłam kilka razy na rowerek i tak dziwnie było mi tam na dole takie zdrętwiałe wszystko i się okazało ze ciąża, wiec dużo nie udało mi się zrzucić 😂😜 będziemy działać po ciąży 😁☺️

Ja to samo w styczniu wzielam się za siebie codziennie rowerek ćwiczenia bo jechaliśmy na wakacje pod koniec lutego i chciałam jakoś wyglądać w kostiumie kąpielowym 😂 no ale wiadomo tam już free wolka 😜 a wróciłam i usiadłam kilka razy na rowerek i tak dziwnie było mi tam na dole takie zdrętwiałe wszystko i się okazało ze ciąża, wiec dużo nie udało mi się zrzucić 😂😜 będziemy działać po ciąży 😁☺️
Przy dwójce mi zleci raz dwa 😂😂😂

reklama
Piękna kobieca figura wg mnie ❤️ Ale ja zawsze uważam, że przede wszystkim trzeba się czuć dobrze z samym sobą 😁 Mnie wszyscy wyzywają od chudzielców, ale prawda jest taka, że nawet 1-2 kg więcej już mi ciążą i zaczynam się źle czuć ;)

Wiadomo, że nie wyglądam też jakoś tragicznie, ale ja się dobrze czułam przed ciąża z synem, jak ważyłam 58kg. I chciałabym tak chociaż około 60kg ważyć, mam nadzieję że mi się uda 😊😊

Do góry