reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Może tak, a miała któraś z was tak widoczny jajnik? Nie jest to groźne? Wcześniej tak nie miałam i trochę jestem spanikowana

reklama
Ja się nie zdecydowalam na monitor oddechu przy żadnym z niemowlaków. Naczytałam się że bardzo często włącza się fałszywy alarm i budzi i matkę i dziecko. I tak czuwałam i często wstawałam ale wolałam mieć w nocy chociaż dwie godziny snu między karmieniami bez stresu. Teraz nie wiem, ale raczej jeśli nie będzie problemów w trakcie ciąży i przy porodzie to też sobie daruję.

Polecam kocyki. Są super a mam ich kilka. Kupuje tez kolezankom na prezent dla maluszka i wszystkie zadowolone.
Ogolnie powiem ze strasznie podobaja mi sie te kocyki i posciele z lullalove. Drogie są ale opinie maja swietne chyba sie skusze na nie za jakis czas. Generalnie to najchetniej juz bym wyprawke robila [emoji85][emoji28][emoji23]

Dziewczyny a ja jestem w szoku jakie podejście mają niektórzy lekarze... Moja kuzynka miała ostatnią miesiączkę 25.03, jak sobie obliczyła, to powinna być w jakimś 6/7tc teraz i poszła do lekarza, tam sam pęcherzyk, bez zarodka, serduszka itd, lekarka niewiadomo jak obliczyła, że powinien być już 8+1tc, więc od razu z grubej rury, że tu nic nie ma i dała jej skierowanie do szpitala na łyżeczkowanie... Całe szczęście, że pojechała do innego lekarza od razu, okazało się że ciąża ma dopiero 4+6tc według wymiarów pęcherzyka, za 2 tygodnie ma przyjechać na spokojnie pewnie będzie już zarodek itd.. Ale tyle stresu co wczoraj miała, to jakiś szok

Dziewczyny a ja jestem w szoku jakie podejście mają niektórzy lekarze... Moja kuzynka miała ostatnią miesiączkę 25.03, jak sobie obliczyła, to powinna być w jakimś 6/7tc teraz i poszła do lekarza, tam sam pęcherzyk, bez zarodka, serduszka itd, lekarka niewiadomo jak obliczyła, że powinien być już 8+1tc, więc od razu z grubej rury, że tu nic nie ma i dała jej skierowanie do szpitala na łyżeczkowanie... Całe szczęście, że pojechała do innego lekarza od razu, okazało się że ciąża ma dopiero 4+6tc według wymiarów pęcherzyka, za 2 tygodnie ma przyjechać na spokojnie pewnie będzie już zarodek itd.. Ale tyle stresu co wczoraj miała, to jakiś szok

Masakra I zobacz druga.. nie pojechalaby sprawdzić.. I pojechalaby na lyzeczkowanie.. mam nadzieję że zawsze przed robią dodatkowe usg dla sprawdzenia.

Do mamusiek co juz mają dzieci. :)
Miałyście dla dziecka cos takiego (nie wiem jak sie nazywa), ze sprawdza jak dziecko spi czy oddycha i w razie w.. Jakos pika. :)
Nie wiem czy wiecie o co chodzi. Mialam w rodzinie przypadek śmierci łóżeczkowej u miesiecznego dziecka i chyba cos takiego kupię..
Przy pierwszym dziecku nie miałam ale teraz chce kupić.

What?! 😱 Ja miałam OM 25 marca i dzisiaj mam 6t6d . I kazali czekać do przynajmniej 8 żeby sprawdzić czy jest zarodek i serduszko. Jak tamta to policzyła? Jesssu
... Jak dobrze że my kobiety ufamy swojej intuicji i sprawdzamy lekarzy...

reklama
My detektor tetna kupilismy Angelsounds. Czekamy az dotrze bo to z niemiec a przez koronawirusa moze dluzej isc. Zobaczymy jak sie sprawdzi 🙈

Do góry