reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
A to kiedy dokładnie sprawdzałas częstotliwość bicia serca? Przez cała ciąże? Czy właśnie na początku?
u mnie na razie biło serduszko 146/min, ale ja czuje ze będzie córka a nie syn xd

Na początku glownie liczyłam. Ale chyba do końca było dość szybko.
Nie daje to 100% pewności :) także może I dobrze czujesz :) swoją drogą ja z 2 synami czulam że będzie dziewczynka :D sukienki mialam poprasowane nawet buhahha.

Czemu nie mogę tu wgrać 20 skeundowego filmiku ?

Na początku glownie liczyłam. Ale chyba do końca było dość szybko.
Nie daje to 100% pewności :) także może I dobrze czujesz :) swoją drogą ja z 2 synami czulam że będzie dziewczynka :D sukienki mialam poprasowane nawet buhahha.

Czemu nie mogę tu wgrać 20 skeundowego filmiku ?
W pierwszej ciąży czułam, ze będzie syn, a była córka, wiec może teraz będzie na odwrót :)
Chociaż czuje się właśnie identycznie jak w pierwszej ciąży i można powiedzieć, ze w tamta ciąże tez zaszłam przy spóźnionej owulacji ;p i z ramzi tez wychodzi córka :D

Hej:)A ja zawsze do tyłu z postami i tylko nadrabiam codziennie.
Czytałam "aferę" i przykro się zrobiło, całe szczęście dobrze się to skończyło ❤
U mnie mdłości i rzyganko od czasu do czasu, brzuch jak w 5 miesiącu😂
Kupiłam też matę do akupresury ( któraś tu polecała) bo plecy mnie bolą niemiłosiernie, mam nadzieję,że trochę pomoże:)

Gratuluję udanych wizyt , a za Ciebie @Ewka34 trzymam kciuki,żeby serduszko już za tydzień było

Witaj w klubie :) Też są dwa serduszka i dwoje dzieci, tylko na razie rokowania średnie. Powiedział jaki to rodzaj ciąży czy nie widać?
Tak o Tobie pamietam 😊 Ale chyba jeszcze ktos byl.

To chyba ja☺ czekam na potwierdzenie ,były dwa pęcherzyki , jeden z zarodkiem i serduszkiem a drugi tylko z żółtkiem, lekarz mówił,że daje 50/50 więc czekam do piątku i dowiem się czy zostały dwa czy jedno.
Niestety miałam 2 tyg plamień ,więc może ten jeden obumarł ...teraz biorę luteinę i jest ok.

@Ayla1414 piękna suknia, aż mi się przypomniało jak swoją wybierałam😍

W pierwszej ciąży czułam, ze będzie syn, a była córka, wiec może teraz będzie na odwrót :)
Chociaż czuje się właśnie identycznie jak w pierwszej ciąży i można powiedzieć, ze w tamta ciąże tez zaszłam przy spóźnionej owulacji ;p i z ramzi tez wychodzi córka :D
A w którym tyg bylo te 145 uderzeń?
Bo ja to teraz w 10 A w wczesniej w 9 tyg wiec może wcześniej bije wolniej.
A jak bilo w ciazy z córcia ?
Co do objawy i ciazy to ja w 1 czulam się idealnie I chłopak w 2 tragicznie I chłopak w 3 dobrze też I chłopak, w 4 dobrze cora , w 5 dobrze i cora.. jakieś mdlosci byly Ale taki z którymi można było funkcjonować :D

Hej:)A ja zawsze do tyłu z postami i tylko nadrabiam codziennie.
Czytałam "aferę" i przykro się zrobiło, całe szczęście dobrze się to skończyło ❤
U mnie mdłości i rzyganko od czasu do czasu, brzuch jak w 5 miesiącu😂
Kupiłam też matę do akupresury ( któraś tu polecała) bo plecy mnie bolą niemiłosiernie, mam nadzieję,że trochę pomoże:)

Gratuluję udanych wizyt , a za Ciebie @Ewka34 trzymam kciuki,żeby serduszko już za tydzień było

To chyba ja☺ czekam na potwierdzenie ,były dwa pęcherzyki , jeden z zarodkiem i serduszkiem a drugi tylko z żółtkiem, lekarz mówił,że daje 50/50 więc czekam do piątku i dowiem się czy zostały dwa czy jedno.
Niestety miałam 2 tyg plamień ,więc może ten jeden obumarł ...teraz biorę luteinę i jest ok.

@Ayla1414 piękna suknia, aż mi się przypomniało jak swoją wybierałam😍
Wiesz co ale zapytaj lekarza o ta matę bo my mamy ale ja w ciąży np nie kazał mi leżeć na niej.

reklama
O nieee, a ja się tak napaliłam, bo wiem ,że masaży nie wolno,ale żeby też leżeć na kolcach... tego bym się nie spodziewała. Zapytam mojego, chociaż w Norwegii mogę się spodziewać przyzwolenia na wszystko pewnie😂

Do góry