AnScarlett
Fanka BB :)
Ja mam taką odległość od Monachium jak Wrocław od Kłodzka. Mąż codziennie dojeżdża do pracy do Monachium 80km w jedna stronę. Tutaj to normalne. 45 minut autostrada i jest. Kiedy zrobią drogę Kotlina-Wrocław, to wybór "sypialni Wrocławia się powiększy". U nas mała działka pod dom to ok 50 tys, dom za 400 można śmiało postawić. Mieszkanie 3 pokoje to 250-270 tys. Mam też znajomych, którzy mieszkają w Obornikach i dojeżdżają do Wrocławia albo w Oławie.
To zależy chyba czy się zapisałaś tylko na USG czy na wizytę + USG (przynajmniej w luxmedzie jest taki podział).
Życzę łez radości też mam wizytę w przyszłym tygodniu ale to już trzecia... bo raz spanikowałam i poszłam z miejsca na drugą wizytę.
W ogóle z tą przeprowadzką... my jesteśmy na etapie zbierania jak największego wkładu własnego i chcemy się wynieść do domu pod miasto. Ceny pod Wrocławiem domów to prawie milion... Ale to dopiero perspektywa 2 lat bo zaciskać pasa nie chcemy tylko przy dobrym życiu sobie odkładać powoli. W związku z czym na jesieni zmieniamy wynajmowane mieszkanie na większe (żeby każdy miał swoje miejsce) a później spokojnie będziemy składać na ten wkład własny bez presji i frustracji Bo w tych 2 pokojach to się ledwo we dwoje mieścimy