reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
U mnie brzuszek tez raczej nie da się już ukryć 😂 mimo iż dopiero 9+2. Wystaje mała coś 😂 oczywiście pod luźnymi ciuchami to lajcik ale jak już obcisła bluzka to widać 🤪

Kupiłam sobie dziś w Lidlu sukienkę ciążowa. Niby średnio mi się podobala tak na obrazku ale wzielam. Mam jednak nadzieję, że dziś usłyszę same dobre wiadomości i że nie będę jej musiała oddawać bo już ją przymierzałam i jest całkiem fajna :)

Pół godziny temu położyłam sie (synek też śpi) i myslalam, że się zdrzemnę bo nie spie dziś od 4.50. no ale gdzie tam. Złapałam przedwizytowego stresa i nie da rady. Serducho mi wali jak oszalałe. Cały czas myślę, czy wszystko będzie ok.

Jaką będziecie miec teraz różnice między dziećmi jak najmlodsze wyjdzie w grudniu? U mnie bedzie dokładnie 23 miesiace, a rocznikowo rok po roku :D
U nas będzie różnica 25 miesięcy :)
Mam cykora przed wizytą :(
Będzie dobrze! 3mam kciuki!

Pytanko do pań w 8/9 tygodniu lub te co są juz dalej ale chodzi dokladnie o te tygodnie....czekam i czekam aż cycki bujną i nic 😅 kiedy to nadejdzie? Wiem ze jedne wczesniej drugie pozniej ale czy to jakos juz bedzie? U mnie dzis 8+1 i nic. Od poczatku ciazy piersi doslosnie odrobinke tylko pobolewaja od dolu po za tym moge normalnie dotykac itp, zadnych bóli. Aha i drugie pytanie w 9 tygodniu podobno otoczki sutkow zaczynaja ciemniec...zauwazylyscie to u siebie?
Bujna, ze urosną? U mnie w pierwszej ciąży dopiero gdzieś w 3 trymestrze zaczęły się powiększać. Od tamtej pory ciagle takie same, ale pewnie dlatego ze dalej karmie :) aż się boje co będzie za kilka lat, kiedy przestane karmić, w jakim stanie będą :D

:D

Ja w ciążowych spodniach chodzę od 5 tygodnia bo nie mogłam się dopiąć więc wyjątkowo szybko mi bebzon wylazł 🤔 no ale to druga ciąża a podobno w drugiej i następnych szybciej dostaje się brzuszek. Powiem szczerze, że nie na rękę mi to trochę bo ja jeszcze nie czuje się pewnie, w sensie dla mnie to nadal młoda ciąża i nadal boje się poronienia.
Ooo to szybko Ci wyskoczył. Ja tez druga ciąża, ale brzucha nie widzę, ale może to dlatego ze nie zdążyłam zbytnio schudnąć od pierwszej ciąży... i nie wiem czy ten brzuch co mi teraz wystaje to ciążowy czy po prostu jestem gruba 🤦🏼‍♀️

a tak wgl to ile chcecie/planujecie mieć dzieci? Mi się marzy czwórka :)

Bujna, ze urosną? U mnie w pierwszej ciąży dopiero gdzieś w 3 trymestrze zaczęły się powiększać. Od tamtej pory ciagle takie same, ale pewnie dlatego ze dalej karmie :) aż się boje co będzie za kilka lat, kiedy przestane karmić, w jakim stanie będą :D

Ooo to szybko Ci wyskoczył. Ja tez druga ciąża, ale brzucha nie widzę, ale może to dlatego ze nie zdążyłam zbytnio schudnąć od pierwszej ciąży... i nie wiem czy ten brzuch co mi teraz wystaje to ciążowy czy po prostu jestem gruba 🤦🏼‍♀️

Kiedyś myślałam o trójce. Teraz raczej o dwójce. Sama nie wiem 😁

reklama

Ja zawsze chciałam miec dużą rodzinę, ale tak realnie patrzac, to mysle 3 max ;)

Do góry