reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Teraz chce iść potwierdzić ciąże i porozmawiać co za badania mam zrobić itp. a za tydzień idę do mojego ginekologa, który będzie prowadził mi ciąże i odrazu będę mieć wyniki badań. Czy te dwie wizyty mogą mi zaszkodzić?
Wątpię, że zaszkodzą :) chociaż z drugiej strony zdania co do szkodliwości USG na wczesnym etapie ciazy są podzielone.. Chodziło mi o to, ze ja po prostu nie widzę sensu chodzić tak często ale mówię tutaj tylko o sobie ;) każda z nas ma inne potrzeby, więc jeśli Ty chcesz iść zarówno teraz jak i za tydzień to oczywiście rób jak Ci serducho podpowiada :)

Dziewczyny a ja z takim pytaniem jak to było z tymi badaniami prenatalnymi? Mam wizytę na 21.05, dzwoniłam do lekarza i powiedział że jak plamienie ustąpiło i dobrze się czuje, to nie muszę przychodzić wcześniej. Tego 21 będę miała 10+4/10+5tc. Na necie piszą, że prenatalne od 11 do 13+6tc. Czyli pewnie to musi być 11tc już zaczęty? Nie pamiętam jak z synkiem miałam 🙈
Oj też już nie pamiętam jak to było..

Wątpię, że zaszkodzą :) chociaż z drugiej strony zdania co do szkodliwości USG na wczesnym etapie ciazy są podzielone.. Chodziło mi o to, ze ja po prostu nie widzę sensu chodzić tak często ale mówię tutaj tylko o sobie ;) każda z nas ma inne potrzeby, więc jeśli Ty chcesz iść zarówno teraz jak i za tydzień to oczywiście rób jak Ci serducho podpowiada :)
To pierwsza upragniona ciaza i poprostu nie mogę się doczekać... 😁 Więc pójdę i zobaczę co będzie 😉

Dziewczyny kiedy robiłyście pierwsze usg? Ja zadzwoniłam właśnie,żeby się umówić na wizytę i USG..bylam przekonana, że pewnie gdzieś za tydz mnie zapisze a ona mi wyznaczyła jutro termin na godz 19 :o według apki jest 5+4.. Wiadomo, że może być i młodsza..mam mieszane uczucia czy iść jutro czy przełożyć jakoś wizyte na za tydzień..
Ja byłam 6+0

reklama
Do góry