reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Ej dziewczyny jak chcecie powiedzieć rodzica o ciąży ? Moi bardzo czekają na wnuka/wnuczkę i zastanawiam się nad jakimś oryginalnym pomysłem
Ja mam tak bardzo dobry kontakt z mamą. Ze od razu po zrobieniu testu dzwoniłam. Z resztą dzisiaj byłyśmy cały dzień na telefonie, mimo, że mieszka 10 minut ode mnie [emoji23] a oryginalny pomysł.. Może wyślij zdjęcie usg listem?

reklama
Jak u Was z apetytem? W 1 ciąży schudłam 9 kg bo miałam takie mdlosci, że nic nie jadałam. A od kilku dni jak oszalala. Przedwczoraj cały gar zupy ogórkowej w której było z 3 kilo ziemniaków.. Teraz 4 miska krupniku [emoji16]

Tak dużo piszecie, że ja tylko pranie zdążę powiesić a ty +7 stron. Wybaczcie, mijam wtedy na przód bo nie jestem w stanie aż tak być na bieżąco. Nie denerwujcie się jeśli bym pytała o cos co było 5 stron Wstecz [emoji16]
Ja mam na przemian, jeden dzień się nie mogę najeść, na drugi w ogóle nie czuję głodu 😱 Z zachcianek kiszona kapusta z marchewką i oliwą, mogłabym zjeść z kilogram 😬 I pomidory 😁
W ciąży z Córeczka zygalam do 15 tygodnia na początku schudłam 5 kg a potem przybrałam w sumie przytyłam tylko 12kg. Tutaj nie mam w ogóle apetytu ani mdlosci wmuszam w siebie jedzenie...

Niestety, jeśli chodzi o duphaston to nie jesttak do końca, że on utrzyma ciążę. Działa niestety jak placebo, na głowę ciężarnej. Biorąc go czuję się bardziej bezpieczna, co niweluje stres. Ale duphaston nie utrzyma ciąży. wspomaga jedynie odrobinę utrzymanie progesteronu.
Mi utrzymał do 40 dnia. Nie sądzę. Ze to placebo. Xd

Mi jakiś miesiąc przed pozytywnym testem śniło się, że idę z mężem z wózkiem z chłopczykiem w nim, potem byliśmy na jakiejś rodzinnej imprezie. A dzień przed zrobieniem testu śniło mi się, że czuję kopnięcia, były tak realistyczne, że aż się obudziłam. A wcale nie podejrzewałam, że w ogóle zrobię test, raczej myślałam sobie, że przyjdzie okres jak zawsze. [emoji23]
Mi dzień przed robieniem testu, przyśniło się, że robię test i wyszedł pozytywny[emoji6]

Jak u Was z apetytem? W 1 ciąży schudłam 9 kg bo miałam takie mdlosci, że nic nie jadałam. A od kilku dni jak oszalala. Przedwczoraj cały gar zupy ogórkowej w której było z 3 kilo ziemniaków.. Teraz 4 miska krupniku [emoji16]

Tak dużo piszecie, że ja tylko pranie zdążę powiesić a ty +7 stron. Wybaczcie, mijam wtedy na przód bo nie jestem w stanie aż tak być na bieżąco. Nie denerwujcie się jeśli bym pytała o cos co było 5 stron Wstecz [emoji16]
Poki co tylko trochę zwiekszony apetyt, ale w ciąży z synkiem jak juz moglam jesc, to jadlam jak smok :D a ze praktycznie 4 miesiąca przelezalam, to balam sie, ze strasznie utyje, ale na szczęście do porodu szlam z 7 kilogramami na plusie, wiec spoko :)

U mnie z apetytem słabo. W sensie nie mam za bardzo mdłości ale jeść tez mi się nie chce. W dodatku mam od dietetyczki zalecenia i staram się jest zgodnie z tym wiec nawet na zachcianki miejsca nie ma :D

U mnie z apetytem słabo. W sensie nie mam za bardzo mdłości ale jeść tez mi się nie chce. W dodatku mam od dietetyczki zalecenia i staram się jest zgodnie z tym wiec nawet na zachcianki m

ja to mam jakas masakre nie jem wiecej niz zwykle a juz 3kg do przodu taka spuchnieta jestem to jakis dramat ....nie wiem co mam zrobic bo zaniedlugo bede wygladac jak słoń

Może coś napiszę o sobie mam 27 lat pierwsza ciąża jak na razie 6t+1d. Termin z OM mam na 16.12. następna wizytę mam na 4 maja.
IMG_20200415_162718.jpeg
IMG_20200420_165529.jpeg

reklama
Hej, temat może trochę z innej beczki, ale dzisiaj zastanawiałam się, co dalej z moją pracą.Kiedy planujecie zanieść przełożonemu zaświadczenie o ciąży?
Ja dzisiaj powiedziałam mojemu bezpośredniemu szefowi, z prośbą żeby się nie dzielił na razie z nikim. Zaświadczenie do HR zaniosę na koniec I trymestru jeśli wcześniej nie będzie potrzeby żebym brała zwolnienie 😉

Do góry