reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Wtedy przy ostatniej ciąży miałam przyrost 192% i lekarz stwierdził, że to chyba zasniad bo i usg tak wygląda i beta...
Czekaj na wizytę :)
Moja koleżanka miała właśnie wysoki przyrost a dziecko na świecie jest i to zdrowe ;) też się martwiła bo miała dwa poronienia za sobą a wyszło wszystko dobrze :)

Dziewczyny boicie sie porodu? Bo szczerze mowiac to bedzie moje 1 dziecko i wszedzie widze ze kobiety wypisuja ze od samego poczatku boja sie porodu a ja totalnie nic. Ja sie porodu wprost nie moge doczekac 🤣 mialam w zyciu tyle potwornego bólu że może to jest powod dla ktorego nie boje sie tak tego...moze strach przyjdzie ale szczerze mowiac jakbym miala rodzic za 5 minut to bylabym chetna 🤣 bolec bedzie wiadomo ale nie boje sie tego wcale 😅

Kochana ja też się nie bałam porodu. Poród miałam wywoływany, zakończony cesarką z braku postępu porodu. Teraz jak sobie pomyślę, że będę miała znowu przechodzić te skurcze to już się stresuje... Wolałabym cesarkę, ale niestety teraz już nie ma tak że jak pierwsze było przez CC to mam wybór.. Jak lekarz powie, że mogę rodzić to będę rodzić 🙈

Kochana ja też się nie bałam porodu. Poród miałam wywoływany, zakończony cesarką z braku postępu porodu. Teraz jak sobie pomyślę, że będę miała znowu przechodzić te skurcze to już się stresuje... Wolałabym cesarkę, ale niestety teraz już nie ma tak że jak pierwsze było przez CC to mam wybór.. Jak lekarz powie, że mogę rodzić to będę rodzić 🙈
Ja bardzo chce naturalnie ale obawiam sie ze bede miala wskazanie do cc. Zobaczymy, bede musiala podpytac lekarzy.

Kurcze współczuję naprawdę 🙁 nie rozumiem tego dlaczego niektórzy nie mogą posiadać dzieci, a tacy alkoholicy czy po prostu źli ludzie mają, a później biją czy zaniedbują...
Dla mnie to też jest nie do pojęcia.. w ogóle odkąd mam synka jestem tak mega wrażliwa na jakąkolwiek krzywdę dzieci, że od razu płacze jak gdzieś przeczytam np o tym, że dziecko było bite, głodzone itp. nigdy tego nie zrozumiem jak można bić bezbronne dziecko lub nie dać mu jesc.

Ja bardzo chce naturalnie ale obawiam sie ze bede miala wskazanie do cc. Zobaczymy, bede musiala podpytac lekarzy.

A skąd takie obawy na tak wczesnym etapie?
Ja również chciałam rodzic naturalnie, ale w momencie gdzie lekarz stwierdził brak postępu porodu i że robimy cesarkę to kompletnie nie protestowałam. A ta ulga od skurczy, kiedy dostałam znieczulenie 😇 bajka normalnie 🙈

Załączniki

• Screenshot_20200420-140814_Chrome.jpg
    Screenshot_20200420-140814_Chrome.jpg
    214 KB · Wyświetleń: 58
reklama
A skąd takie obawy na tak wczesnym etapie?
Ja również chciałam rodzic naturalnie, ale w momencie gdzie lekarz stwierdził brak postępu porodu i że robimy cesarkę to kompletnie nie protestowałam. A ta ulga od skurczy, kiedy dostałam znieczulenie 😇 bajka normalnie 🙈
Mam przepukline rozworu przełykowego przez co parcie itp są niebiezpieczne. Dlatego musze sie upewnic cyz moge naturalnie czy ryzyko jest takie ze jednak nie ma szans.

Do góry