reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

Kolezanka co tam chodzila do niego mowila ze daje fotki z usg wiec licze ze i ja sie wkoncu doczekam bo tamten lekarz mi nie chcial dawac 🤣 dam znac co i jak oczywiscie 😊 w ogole w ktorym ty tygodniu i dniu mialas serduszko? Ja jutro 6+1 ale jak bylam w 5+3 byl tylko pecherzyk z żółteczkiem wiec sadze ze jutro serduszka pewnie nie bedzie...za malo czasu chyba minelo 🤔

Ja z pierwszym synkiem byłam w 6+1 i było serduszko 😊

reklama
Ehh no właśnie. I co zrobisz? Wiesz już?
Na razie czekam do 28 wtedy mam wizyte Jak wszystko będzie dobrze to robię wielka burze mózgów z mężem i dam znać 😂 ja się skłaniam ku pracy, ale w tyle głowy mam, że jeżeli coś pójdzie źle, to bez względu na przyczynę będę sobie wyrzucać, że to przez mój pracoholizm 🙄

Na ciążowym l4 masz 100% płatne. Ja bym na Twoim miejscu w szpitalu nie zaryzykowała ale łatwo jest coś radzić nie będąc w tej sytuacji. Ja chce pracować w biurze a koleżanki na mnie naskoczyły że oszalałam.
Niby 100% ale nie do końca. Liczy się średnia z całego ostatniego roku. Ja od niedawna dostaje dodatek 300 zł bo zajmuje się dodatkowo rodo. Do tego dopiero pół roku temu wróciłam z macierzyńskiego więc u mnie średnia wyliczać się będzie jeszcze sprzed kilku lat gdzie zarabiałam kolejne 300 może 400 zł mniej (była niższa najniższa krajowa).. Pieniadze nie są niby najważniejsze ale wiecie jak to jest. Ja zarabiam mało (nie mam nawet pełnego etatu bo dyro z poczatkiem roku ucinał etaty, żeby nie musieć w tym roku podnosić pensji przez wzrost najniższej krajowej) więc każda stówa jest odczuwalna.

Rozumiem Cię wobec tego. A to nie jest tak że wtedy tylko z tego pół roku co pracujesz będzie średnia?
Niby 100% ale nie do końca. Liczy się średnia z całego ostatniego roku. Ja od niedawna dostaje dodatek 300 zł bo zajmuje się dodatkowo rodo. Do tego dopiero pół roku temu wróciłam z macierzyńskiego więc u mnie średnia wyliczać się będzie jeszcze sprzed kilku lat gdzie zarabiałam kolejne 300 może 400 zł mniej (była niższa najniższa krajowa).. Pieniadze nie są niby najważniejsze ale wiecie jak to jest. Ja zarabiam mało (nie mam nawet pełnego etatu bo dyro z poczatkiem roku ucinał etaty, żeby nie musieć w tym roku podnosić pensji przez wzrost najniższej krajowej) więc każda stówa jest odczuwalna.

Dziewczyny. Macie pomysł na rocznice ślubu? Gdyby knajpy były czynne to pewnie poszlibyśmy coś dobrego zjeść i w ogóle.
Nie mam pomyslu co robic.. Jakiś prezent czy cos.. Moj mąż raczej jest przeciwnikiem prezentów, uważa ze sa niepotrzebne. I sama nie wiem co zrobić.. Moze jakies pyszne danie zrobić? :)

reklama
Tak strasznie się boję tego wyniku, mam złe pleczucia. 😢

Czekamy z Tobą, trzeba być dobrej myśli!

Dziewczyny. Macie pomysł na rocznice ślubu? Gdyby knajpy były czynne to pewnie poszlibyśmy coś dobrego zjeść i w ogóle.
Nie mam pomyslu co robic.. Jakiś prezent czy cos.. Moj mąż raczej jest przeciwnikiem prezentów, uważa ze sa niepotrzebne. I sama nie wiem co zrobić.. Moze jakies pyszne danie zrobić? :)

Ja mam jeszcze miesiąc żeby coś wymyślić. Mieliśmy świętować na urlopie, po powrocie wypić wino, które zostało jeszcze ze ślubu, mamy uwarzone rocznicowe piwo (bo na ślub tez warzylismy). I wychodzi na to, ze żadnych planów nie zrealizujemy :D ale pewnie pójdziemy chociaż na cały dzien w góry bo to już legalne, zamówimy cos dobrego i tyle ze świętowania.
To nasza pierwsza rocznica i miało być trochę bardziej z pompa ;p

Do góry