reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Ja biorę 2x1 przez moje pcos, gin chyba się boi że ciąża może się nie utrzymać, nawet mi do końca tego nie wyjaśnił.
Mnie Pani doktor przepisala od razu jak jej napisalam smsa ze mam pozytywny test.. wiedziala, ze raz juz poronilam bardzo wczesnie wiec kilka lekow mi przepisala.. Nigdy wczesniej ich nie bralam. Uwazam, ze lepiej jak dmucha na zimne lekarz niz zostawia samej sobie ;)

reklama
Hej Dziewczyny. Byłam dzisiaj na becie w diagnostyce, zrobiłam też progesteron chociaż biorę duphaston. Nikogo nie było, a po pobraniu krwi babka zdezynfekowała cały fotel i wszystko przy okienku też.
Dzwoniłam też do lux medu do mojej gin na nfz. Przyjmują tylko kobiety w ciąży i badania w labo też tylko kobietom w ciąży. Dzisiaj mam teleporade i ona zdecyduje czy mnie przyjmie na usg. Mam nadzieję że chociaż skierowanie na krew i mocz da jak nie przyjmie na usg. W ogóle uświadomiłam sobie że źle liczę tygodnie ciąży i na usg 5 maja będę miała już 6+5 [emoji848]
Może mnie na nfz szybciej przyjmie chociaż [emoji14]
Tak się wtryniam [emoji39]
Właśnie wróciłam z luxmed z badań krwi.
Pobierają kobietom w ciąży bez problemu tylko ja ogarniałam skierowanie na cito bo teraz mają taki wymóg. Jest infolinia dla Kobiet w ciazy. Możesz zadzwonić tam Ci wszystko powiedzą [emoji6]

Na ostatnich badaniach wyszło mi tsh 3.25 Przy pozostałych parametrach i usg tarczycy w normie. ale to było jeszcze w styczniu. Biorę od tamtej pory 25 euthyrox Miałam iść 16 marca ale byłam przeziębiona, potem ta pandemia zmieniła zasady działania luxmedu... ciaza wzięła mnie trochę z zaskoczenia wiec trzeba skontrolować jak to wyglada teraz czy zwiększać dawkę czy co ;) Ginekolog chciała żebym z tymi wynikami przyszła na pierwsza wizytę (30 kwietnia) ale zapomniała chyba dać mi cito na skierowaniu, wiec do tego wykorzystam endokrynologa

Rozumiem ja mam hashimoto i właśnie nie miałam badanego dawno tsh a teraz w ciąży wyszło mi 11 :/ i od razu dawka z 50 letrox na 100 i tez muszę skontrolować za dwa tygodnie czy spada.

Mnie Pani doktor przepisala od razu jak jej napisalam smsa ze mam pozytywny test.. wiedziala, ze raz juz poronilam bardzo wczesnie wiec kilka lekow mi przepisala.. Nigdy wczesniej ich nie bralam. Uwazam, ze lepiej jak dmucha na zimne lekarz niz zostawia samej sobie ;)

Ja również dostałam duphaston od razu po pozytywnym teście bralam 2x1 a jak okazał się krwiak zwiększył mi dawkę na 3x1

Ooo ciekawe co Ci wyjdzie :D
Daj znać :D
U mnie przewaga dziewczynki, az mnie to ciekawi bo u mnie sami chlopcy sie rodzą 😂
Kolezanka co tam chodzila do niego mowila ze daje fotki z usg wiec licze ze i ja sie wkoncu doczekam bo tamten lekarz mi nie chcial dawac 🤣 dam znac co i jak oczywiscie 😊 w ogole w ktorym ty tygodniu i dniu mialas serduszko? Ja jutro 6+1 ale jak bylam w 5+3 byl tylko pecherzyk z żółteczkiem wiec sadze ze jutro serduszka pewnie nie bedzie...za malo czasu chyba minelo 🤔

reklama
Ale pewnie masz z jakiegoś pakietu lux med? Ja mam gin na nfz w medycynie rodzinnej grupy lux med i telefon bezpośrednio do placówki :) czekam na telefon od ginekologa dzisiaj. Dzięki [emoji4]
Tak się wtryniam [emoji39]
Właśnie wróciłam z luxmed z badań krwi.
Pobierają kobietom w ciąży bez problemu tylko ja ogarniałam skierowanie na cito bo teraz mają taki wymóg. Jest infolinia dla Kobiet w ciazy. Możesz zadzwonić tam Ci wszystko powiedzą [emoji6]

Do góry